Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vysvetlovat neco panu Bedrichu Dvorakovy proti jeho vidine je bezpredmetne.Proto trochu pravdy pro ctenare, kteri maji zajem o tento fenomen.

Spojene Staty resi NELEGALNI emigraci jiz od WW II. Jejich pristup k tomuto problemu je kontraversni. Potreba lacine pracovni sily na zemedelskou praci, predurcila nelegalni prechod hranice (99% mezi USA a Mexikem) jako nutne zlo. Pred triceti lety chtel prezident Reagan udelat urcitou uzaverku tomuto problemu, zacal stavet plot na hranicich a posilil hranicni sluzbu. Ti nelegalni jiz uvnitr Unie, dostali obcanstvi a tim si vsichni mysleli (ve Washingtonu), ze je vyhrano.

Jenze.... dnes je ilegalnich imigrantu v USA mezi 11 az 20 milionu. Pouzivaji fingovane doklady pro praci. Hranice jsou jako deravy cezak, tak neni divu, ze pohranicari zadrzi denne az 500 nelegalnich. Pritom Unie pribrala za poslednich deset let 1 milion LEGALNICH.

Rozpory v pohledu na dnesni problem mezi demokraty a republikany jsou obrovske. Prezident Trump chce postavit zed po cele delce hranice s Mexikem. (jeho slib volicum) ktera, po vzoru Izraele, zabrani vstupu osoby pres hranic bez narocneho hlidani. Cena zdi je asi 22 miliard dolaru. Ty musi uvolnit Kongres. Ten pracuje pomalu.

Velkou brzdou jsou demokrate. Chteji otevrene hranice a tim chteji mit vice hlasu v budoucnu, pri volbach. Bez osobni kontroly prichazejicich.

Proti tvrdemu postoji Trumpa, se levicaky organizuje pochod ze zemi stredni Ameriky (Guatemala, Honduras a San Salvador) Nejvetsi financni podpora tem organizatorum prichazi z Venezualy. Z 3000 pochodujicich na zacatku je jich dnes az 15000!! Mezi temi co pribyli jsou i jinych statu sveta. Delka pochodu z mista v Hondurasu k hranicim USA je asi 1600 mil do Texasu a 2200 mil na hranice Kalifornie. To jsou preferujici destinace pochodujicich

Dnes maji jeste asi 800 mil pocjhodu do Texasu.

Trumpova vlada je vsak nepusti na uzemi Unie. Jiz dnes poslal 5200 vojaku na posileni hranicarum. Tento pocet muze zvysit na 15000.

3 0
možnosti

pokracovani:

Vojaci podpori praci hranicarum v doprave, ubytovanim zadrzenych (ve stanech) a hlavne zpevneni dosavadnich hranicnich zabran.

Ti prichazejici kteri hledaji azyl, musi mit nejake osobni doklady a musi spadat do kategorie osob moznym azyl dostat. Jinak vsichni ostatni, prochazejici hranice jen v mistech tomu urcenych, musi se zaregistrovat a cekat na soudni povoleni k pobytu. Stanove mesto jiz dnes vojaci pripravuji. Tem, kterym soud zamitne vizum a ti, co prekrocili hranice nelegalne, budou deportovani zpet do Mexika.

Volby 6 listopadu 2018 mohou vse urychlit. Drzim Trumpovi palce.

3 0
možnosti

V podobne situaci, jako nyni USA, byl pred nejakym casem Izrael. Tehdy se rozhodli potomci palestinskych Arabu usporadat podobny pruvod, pod heslem "navrat domu". Pochodvali tehdy ze severniho Libanonu a byly jich taky tisice. Izrael je tenkrat dokazal zastavit a zabranit jim v vstupu na uzemi izraelske. Bez strelby bez kupy mrtvol. Snad se to takto podari i Americanum.

2 1
možnosti
Foto

To bylo opravdu něco jiného, a nedá se říct, že se to obešlo bez selektivního odstřelu vybraných jedinců.

0 0
možnosti
Foto

I82v73a69n 14M61a90r82e65k

3. 11. 2018 19:04

Cituji . . . . "Evropa to již pochopila". . . . . Ale nic se neděje. ;-(

2 0
možnosti

Skutečnost, že se naplňují černé scénáře nejrůznějších katastrofických vizionářů, ještě, podle mého názoru dostatečně nevystihuje tragedii dalšího vývoje. Nejspíš se schyluje k použití vojenské síly, ke kterému které však zatím nikdo nechce zavelet. S vysokou pravděpodobností se tak budou vytvářet přistěhovalecké enklávy typu různých ghet, slumů, táborů a nogo zón všeho druhu, které se stanou ohnisky latentní kriminality, terorismu a jiné sociální patologie. Takzvaná euroatlantická civilizační zóna je v současnosti tak přežraná a zaměstnaná sama sebou přežvykováním žvástů o nejrůznějších nárocích a právech různých obskurních minorit, že aktivního odporu se dříve nebo později ze zoufalství chopí domobranecká uskupení nejvíce postižených domácích obyvatel. To pak bude voda na mlýn všem rozeštvávačům globálního konfliktu že za to všechno může Putin a číňani.

7 1
možnosti

Samozřejmě změnit názor na zaběhnutý systém není vůbec jednoduché. Rozumní majitelé obrovských kapitálů si to již velmi uvědomují a zdejší zbohatlíci mají strach. vojenské řešení nemá žádnou cenu a rozumné nelze realizovat. jsme na rozcestí civiizace. Žádná gheta ani slumy nebudou.To je jen přechodné období,kdy je šok z řešení. Domobrana vyústí maximálně v občanskou válku,kterou bude potlačovat NATO.Naše armáda ani policie nemá žádnou šanci s jakýmkoliv vybavením.

1 0
možnosti

To jste z toho v šoku ?. Nebuďte- bude líp !V

1 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........