Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Teď nevím. To má být ironie na nerozumné kritiky? Nebo myslíte vážně srovnávání nominálních příjmů v roce 1990 a 2018? Jedno zda důchodů či daňových příjmů státu.

0 0
možnosti
BD

vážený pane Hrubý

Jestliže v tom vidíte ironii,tak je to Vaše věc. Mě se zdá,že naše politické scéna dělá taková opatření,které ji někdo diktuje. A určitě to není Rusko ani Čína. Pro tyto státy máme zanedbatelnou velikost a nejsem zajímavý v ničem.V

0 0
možnosti
MB

Žít se dá ve kterékoliv době. Pojmy - životní úrovně , osobního štěstí jsou nesmírně relativní. Celkově se domnívám, že žiji v době velice příznivé,(čísel hora) - nicméně :

1) Sociální stát je kontraproduktivní. Nehledě na nákladovost - on v podstatě

demoluje. Snímá z člověka základ odpovědnosti. Plno otázek, např. k čemu je rodina, proč by se žena s dítětem měla vdávat ap. Nový, neočekávaný nepřítel Levicových stran - k čemu pak KSČm, nabo ČSSD. Vše, přece jistí Stát ...

2) Sofistikované, delegované blaho - jako nová forma populismu, s reainkarnací pojmu Zadarmo! Určitě příjemné, nicméně opět s přibalenými prvky nebezpečnosti. Ona salámová metoda okrajování tvořivosti jedince, s byro regulo prvky. Dobře je to vidět na Hnutí ANO - Bezproblemová přeorientace na koncového voliče - Pak jasný tah doleva. (Metoda J. Paroubka , nyní ovšem s s profi Píárem) ...

3) Vláda, nedělá nic jiného, než-li žije z příznivosti konjuktury a mnozí dokonce věří tomu, že ji i vyvolala! Pro budoucno se zakládá nesmírně málo. Pravda, žije se dobře:-)

2 0
možnosti
Foto

Neberete do úvahy realitu: jak to řekl psychiatr H. a Z. citoval, polovina národa moc inteligence a tedy rozumu i odpovědnosti nepobrala

0 0
možnosti
Foto

Inu co, vše je nejasné, jen vy tomu rozumíte. Inu, když vás to baví. :-)

2 2
možnosti
MB

Jenom technická, pane Dvořáku, zaměřte se na interpunkční znaménka, zlepší to čitelnost. Před vykřičníkem a otazníkem se mezera nedělá, naopak za čárkou se mezera dělá.

0 0
možnosti

Přečetl jsem to celé a v podstatě z toho chápu, že je všechno špatné a je špatně a bude hůř, nebo je to celé ironie.

6 1
možnosti
PB

P62e67t68r 70B70u18r83i97a22n

25. 12. 2018 20:04

Stačí se zamyslet,kolik se vybíralo daní v roce 1990 a dnes. Jak může chybět ve zdravotnictví a v sociální oblasti nějaké procento peněz ?

Zdroj: https://bedrichdvorak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=693437

Pochybuji, že se stačí zamyslet a vzít si na to papír a tužku. Protože v onom roce byly všechny daně příjmy do státního rozpočtu a zdravotnictví a sociální oblast (včetně důchodů) jeden velký mandatorní výdaj. Nebylo to totiž oddělené. A jestlipak si tedy vzpomenete, když si to tak dobře pamatujete, kolik se vybíralo oněch daní z platu? Dnes je to 15% + 9% + 4,5%...a tehdy?

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den, máme se dobře a až vyhraje ODS budeme i v první desítce ;-). Politici nemají roupama co dělat a tak si hrají a na to, k čemu jsou zvolení, nemají čas. Zapomeňte, na tu politickou depresi alespoň o vánocích R^.

1 2
možnosti
JN

ODS? Ti co rozkradli (zprivatizovali) co se dalo?

2 1
možnosti
Foto

Tento blog je míněn jako test, zda čtenář umí odlišit od sebe komoditní a akciové a peněžní burzy?

Tak třeba v r. 1907 došlo díky spekulačním nákupům mědi v USA a poklesu ceny akcí na burze, protože spekulanti zoufale poptávali finance, tak vyprodávali akcie. No krize se rozšířila do celého světa.

3 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........