Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Nelze se divit některým směrům, když vidím poměrně dost lidí absolutně bez názoru. Je to někde psáno, někdo to řekl, tak to berou jako skutečnost. Neprověřují, nejdou do hloubky a nechtějí zjistit, jak se věci skutečně mají. Nedávno mi jeden šéfredaktor jistého webu vynadal, že pouze jedna země se dopouští zločinů, při nichž umírají nevinní lidé. Když jsem mu napsal tři případy i z "druhé strany", už se neozval. Jsme někdy až moc rychle hotoví se svým úsudkem a jdeme jenom po povrchu. Pak se nelze divit.

0 0
možnosti
BD

Milá paní Chvátalová. Platit úředníkům je možné cokoliv,když to bude přinášet pozitivní výstupy pro celou společnost. Prozatím to vypadá jinak a není jasné proč a pro koho pracují. Máte jistě svoji pravdu.

0 0
možnosti
Foto

Za sebe musím říct, že bruselským úředníkům nezávidím jejich platy, jen se mi nechce na ně přispívat ze svých daní, nechť si je platí ten, kdo jejich služby požaduje.

0 0
možnosti
Foto

Chtělo by to vydat se cestou práva. Zrušit všechna pozitivní práva, ale o to víc se soustředit na negativní právo. Pak by se společnost postupně stabilizovala a stala se spravedlivější a ctnostnější.

1 0
možnosti
BD

Jediná cesta vede k přirozenému právu. Nové pojetí práva je natolik umělé,že brzdí vývoj společnosti. Právní předpisy starého Židosvství,Křesťsanství va Islámu jsou založeny výhradně na etice a přirozeném právu. Nějak mi nejde do hlavy, jak bude řešit "umělá inteligence" etické pojetí řízení společnosti. Teopreticky by mohlo mít takové řízení jen pomocnou poradní funkcí-ale to by ztratilo celý význam a efektivitu V Musíme změnit názor na "socialistické" zásady a prosadit tento přístup. Jiná cesta již není..

0 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........