Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Společnost, kde nebude potřeba peněz a všichni si budou brát ze společného jen podle svých potřeb, to byla jedna z (prachpitomých) idejí komunismu.:-P

0 0
možnosti

Pane Stehlíku.

Bohužel se velmi mýlíte.Na komunismus již zapomeňte, tento strašák již nefunguje. Společnost bude fungovat na určitém kreditním principu. Současný peněžní systém je zbytečný a drahý. Dnes se to ještě roubuje na stávající úvahy a prncipy. Třeba v USA a Číně to dost funguje.

0 0
možnosti
Foto

Režim se sám od sebe nikdy nezmění, je nutný tlak, avšak domonstrace dnes řídí ti, kteří skutečnou změnu nechtějí. Bez vnějšího šoku to nepůjde Rv

0 0
možnosti

Komunistický režim už ovšem nepřijde. Marně doufáte.:-/

0 0
možnosti

J58a85n 77R83á54ž

14. 6. 2019 18:48

Nad tím co bude za 15 a více let si lámou hlavy nejlepší mozky planety neb je zřejmé, že průběhu velmi blízké budoucnosti dojde k největším změnám v celospolečenské dělbě práce od průmyslové revoluce, tedy od přechodu výroby z řemeslné a manufakturní, na tovární . Že dojde k velkým , až převratný změnám, na tom se všichni shodli a že dotknou i systému přerozdělování zdrojů na pokrytí sociálních potřeb, je už dnes zřejmé všem. V čem se shoda ale nenalézá, jsou prognózy, jaké dopady budou mít tyto změny na mezilidské vazby, mezi jiným jaké dopady na psychiku mnoha lidí bude mít například jejich nutné "spolužití" se stroji vybavenými umělou inteligencí. Že to zcela změní zažité zvyklosti života je jasné, mnoho z toho, co je dnes považováno za konstantu (jako například zmiňovaná seniorská renta, vlastnické vazby k bytům, domům, autům, vzdělávací systém a pod) ztratí svoji nynější podobu. Jaké změny to přesně budou však nevíme, ale musíme se připravit, že všichni budeme nuceni tyto změny absorbovat.

PS. Že by měli společnost na uvedené změny připravovat politici je utopická představa. Horizont uvažování každého politika je limitován jeho funkčním obdobím a přemýšlení o budoucnosti je směřováno jen a pouze k tomu, jak uspět v příštích volbách.

1 0
možnosti

Pane Ráži !

Máte naprostou pravdu. A to uvědomění si nové doby je důležitější než nějaká robotizace. A politický systém vše jen brzdí,neb ho vývoj zničí. Jenže kapříci si sami rybník nevypustí. Musí chcípnout udušením při vylovení na suchu.

0 0
možnosti

"Musí být líp"? Musíme akorát umřít, všechno ostatní se odvine od toho, čeho se lidé budou schopni vzdát. Zatím to na žádné vzdávání nevypadá, zatím každý chce víc a víc a mladí touží snad jen po kariéře nakrucujícího se youtubera. No, uvidíme :-)

0 0
možnosti

paní Pavlíková.

Určitě nemám filozofii typu - lépe již bylo. To člověka ničí a vzniká značný stres.

I tu smrt lze správně pochopit. A mamon není základní víra člověka. Nikdo nemusí toužit a chtít víc a víc. Bohužel se s tím občas někdo nedokáže smířit.

0 0
možnosti

Karel Marx hadra, pane Bedrichu Dvoraku. Vase vyvody jsou ukazkou (technologicke "know how") jako sneni cloveka, ktery chce, aby lidstvo predelalo vse, co dnes zna. Ale budis. Psat o tom vasem sneni je take uleva. Aspon pro jednoho cloveka. Jen pripominam, Nostradamus z vas nebude.

0 0
možnosti

Vážený pane Limo.

Vy máte něco proti Karlu Marxovi ? Je to hezké hodnocení mé osoby, které si nezasloužím. Karel Marx je vysoce hodnocený filozof,který teprve nyní dostává to správné hodnocení.A otázečka. Vynemáte žádný cíl,který by vás vedl.?

Provděpodobně máte problém se svým Egem a lidskou duševní vírou.V

0 0
možnosti

Takže můžu klidně spát?

0 0
možnosti

spěte úplně klidně. Žádné katastrofy v dohledné době nebudou. Ty nezařídí ani Babiš,ani Zeman a ani Kalousek.

0 0
možnosti

Jako obvykle nevím nač dříve reagovat, tolik poplašných zpráv, bude opět těžká noc....8-o8-o8-o

0 0
možnosti

Pane Koreský

Vždy záleží na úhlu pohledu. I toho Vašeho.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS