Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K69a74r21e52l 58C52a27c36h

7. 8. 2019 14:25

Já autora článku plně chápu. Doba na kterou vzpomíná, byla doba jeho, tedy i mého mládí. A mládí nám dnes již nenávratně chybí. Proto se opomíjí to, co bylo v té době špatné. Ale pokud jde o lidské vztahy, má autor pravdu. V době nesvobody a majetkové nivelizace měli lidé k sobě blíže. Příklad - v době každoroční energetické odstávky v naší fabrice jsme my z vodního hospodářství dělali u dočišťovacích rybníků, kterými odtékala odpadní voda z fabriky, oheň, sud piva a grilování masa. Dokonce jsme u to měli i disco a někdy se i tančilo. Po r. 1986 se ještě tradice pár let držela, ale poslední rybníky byly v r. 1996 na mé padesátiny, kdy jsem to celé zařídil a zaplatil sám. Poté již o takovou kolektivní akci nebyl zájem. Společnost se rozkastovala a lidé z různých kast si již neměli co říci. Tak proč by dělali nějakou společnou akci. Myslím, že ani pan Dvořák a ani já se návratu mezilidských vztahů na takovou úroveň již nedočkáme.

1 0
možnosti
Foto

K44a33r40e45l 16C11a56c72h

7. 8. 2019 14:34

opravuji - po roce1989....

0 0
možnosti
Foto

"Jen je potřeba vráátit zpět ty lidské vtahy. "Proboha jenom to ne.!!!! Závist, práskačství, psaní anonymních udání, společnost protkána agenty StB. Kolik umělců mělo zakázáno vstupovat, vystavovat svá díla, vykonávat svoje zaměstnání. Už nikdy.

1 1
možnosti

Panwe Kindl. Jste pomýlený a to velmi. Dobří lidé se umí chovat kdykoliv dobře. O těch pát spolupracovnících StB jsme věděli a měli jsme z nich jen srandu.Více jsem nechápal některé vztahy v Německu po roce 1992.Dnes již chápu,že to tam takéc není ideální. A v USA ? Kamarádi doufali v Trumpa a nějak se jim to nelíbí.

0 0
možnosti

J78i84r18i 35B12o48r

7. 8. 2019 10:58

O jakých lidských vztazích píšete? O vztazích v dobré partě? Ty mám dodnes. Zapoměl jste na práskače kádrováky,uliční důvěrníky,milicionáře,pomocníky VB,pomocníky PS."Máničky" honili po ulicích a nechávali je ostříhat.To jsou ty dobré vztahy na které vzpomínáte a chcete vrátit? Záleží jen na vás s kým se stýkáte.

2 0
možnosti
Foto

Tak nevím, nevím, že neostříhali Karla Gotta a další.

0 0
možnosti

Jak na to? V první řadě by v médiích , která pořád přece jen mají nějaký ten vliv na společnost, měli být zaměstnáváni především lidé schopní - ochotní informovat a nikoliv, jako dnes, věčně bojující propagandisti !

1 3
možnosti

Z informací našich medií je mi špatně od srdce i od žaludku. Tak řádí banda psychopatů,jako je například paní Slonková. Na ČT se nekoukám již 3 roky. A na veškeré čs TV se nedívám již 2 roky. Vřele doporučuji odpojit televizi a zrušit platby.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS