Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nechte to tak, jak to je. Jakákoliv změna za sebou táhne náklady na tuto změnu, včetně nejistoty v rozhodování jednotlivců. Rozkolísáte dosavadní systém. A nebudete mít na zavedení nového. Kalousek to zkusil a dopadl přímo na obličej. Zaplatili jsme to 200 miliardovým deficitem státního rozpočtu.

0 0
možnosti
Foto

To jste napsal moc dobře, jinde jsou důchody mnohem vyšší a nikdo tam nestraší, že na ně nebude.

U nás se prozatím vždy peníze našly a to na výdaje, které jsou v pořadí důležitosti daleko za proplácením důchodu, který není žádný dárek od státu, jak se mylně domnívá mladá generace, ale jedná se o peníze, které pro nás připravili ti před námi a my zase šetřili pro ty, kteří dnes remcají a dělají z důchodců nepotřebné a nesvéprávné jedince. Na důchody nebude v tom případě, když tato vzájemná solidarita skončí.

To je úkolem polittiků, neplýtvat sociálními dávkami, práce je dost, tak milánci makejte, ať ti kteří budou po vás, mají také zajištěno slušné stáří.

Tedy bez zbytečného strašení, ale s důslednou kontrolou odvodu sociálního pojištění, žádné úlevy a vyjimky, všichni pěkně do jednoho prasátka, netrpět parazitování, a to by bylo, aby nebylo.

1 0
možnosti
BD

Máte určitě pravdu paní Tonmčíčková. Vše se postupně vyřeší. Představte si rok 1990 a tehdejší návrh na vyplácení důcodu v průměrné výši 10 000 Kč. Dnes to je považováno za almužnu. Přechodem na robotizovanou výrobu a služby se vyřeší mnoho věcí,včetně důchodů. Nějaký další důchodový pilíř by mohl fungovat před 50 lety. Mnohé vyřeší i zásadní změna fincování světového hospodářství. Vydírání USA,které žijí na úkor celého světa končí také.

Dokonce i nějaké náročné fyzické makání mladé generace nebude na pořadu dne. Éra kopáčů kanálů a důležitých zedníků již také končí. Z běžného příjmu nebude možné nějak šetřit.Naopak zaručený příjem jakéhokoliv druhu umožní vyšší obrátku prostředků a uspokojení dalších potřeb. Nějaké šetření na dobu za 30 let je úplný ekonomický nesmysl. Opozice lže - a kde lže,tak také krade !

0 1
možnosti
MK

1) Vyšší daně nic neřeší. Už teď dáváme státu cca 70% ze svých výdělků. S každým dalším zvýšením této hodnoty se bude snižovat počet lidí, kteří budou ochotní tyto daně platit. Celkový výběr se nezvýší, ale poklesne.

2) Pozdější odchod do důchodu rovněž nic neřeší. V mnoha profesích je 65 let maximum. Zvýšení přinese pouze nárůst počtu invalidních důchodů. Lidé sice žijí déle, ale nejsou zdravější. Tato cesta rovněž nikam nevede.

Z toho lze logicky odvodit, že důchody prostě v budoucnu klesnou, ať se vám to líbí nebo ne. Chytrý člověk se tomu přizpůsobí už v produktivním věku a vytvoří si rezervu. Hloupý si nevytvoří nic a pouze bude brečet, jak se má špatně. Taková je prostě realita.

4 0
možnosti
BD

Rezerva "chytrých" se dác řešit jedině tak,když nevíte co s příjmy a máte je.

Tudy cesta také nevede. Spořit do štruzoku je také nesmysl.Jedině je nutno změnit systém hospodaření v celé společnosti. Dnes se u nás plýtvá a krade minimálně 50 % příjmů. Zde je zdroj,který nás posune mezi ty"lepší" státy. A ti hloupí se postarají o to aby ti chytří neměli ze svých rezerv nic.V

0 0
možnosti
PB

P33e48t54r 13B64u38r96i54a86n

23. 10. 2019 16:33

Obchod s chudobou neexistuje, na chudobě se nedá vydělat.

Zásluhovost v důchodovém systému je stěžejní, výpočet důchodů byl měl stát jen na ni.

U státního rozpočtu se musíme zaměřit na ořezání výdajů, nikoliv zvýšení příjmů.

Rozpočítat schodek, tedy ostudný dluh, na hlavu a den a tvrdit, že to nic není, je naprostá demagogie.

2 1
možnosti
BD

Váženhý pane Buriane. Zaspal jste dobu. Vaše myšlení patří tak 50 let zpátky.

Co to je dnes zásluhovost.

Zaměstnanec v bankách či pojišťovnách,který netvoří žádné hodnoty a nosí si domů hezké peníze ? Nebo politik,který je placen i když je neschopný ? Solární baron,který využil či zneužil informace ? A nebo zloděj,který potřebuje vyprat peníze přes životní pojistku ?

Vše uvedené jsou ti co se podle Vás zaslouži a měli by mít nárok na perfektní důchod.

U státního rozpočtu je nutno navyšovat příjmy tím,že stát odkoupí privatizované objekty. Víte jak se Rakousko vypořádalo s cenou nájmů ? Zmrazilo růst těchto nájmů. Německo i další státy to připravují. U nás to budou muset řešit také.V

0 0
možnosti
Foto

Ten titulek by byl správně, kdyby tam místo "nebo", bylo "a" :-)

0 0
možnosti
Foto

J58i20ř59í 49K55i85n71d87l

23. 10. 2019 15:20

Státní dluh v pololetí vzrostl proti konci roku 2017 o zhruba 89 miliard korun na 1,714 bilionu Kč. Na každého Čecha tak připadá hypoteticky dluh 161.500 Kč. Podle vás je to brnkačka

1 0
možnosti
BD

Pane Kindle - co to je dle Vás hypotetický dluh ?

Ještě,že je i podle Vás ten dluh hypotetický !

Státní dluh je jen virtuální číslo určené pro nadnárodní úvahy a podivnou zpětnou regulaci pomocí ratingu a nařízení.Když nestoupá závratně inflace,tak se nic nikomu již platit navíc - nebude!.

I současné náklady na placení tzv.dluhové služby musí zaniknout.Představte si stav v USA,kdy Státní dluh překračuje celosvětovou tvorbu HDP ! A ani v USA nikdo takový dluh platit nebude. To je samozřejmě nesmyslné. Tak nárust dluhu u nás v nákladové částce při zvýšení dluhu v objemu cca 25 Kč denně je opravdu brnkačka !

Nebo si myslíte,že přiletí UFOni a zaplatí dluh v USA ? A komu by to měli zaplatit a co by ten dotyčný s tím měl dělat ?

? Chápete to ? Vše je jinak než si mnozí myslí !

0 0
možnosti
JL

Pádná argumentace - karmuju. R^

0 2
možnosti
Foto

Nepodmíněný příjem je samozřejmě nesmysl, který nebude fungovat. Co fungovat bude je odluka státu od důchodového systému.

2 1
možnosti
PB
TD

K základnímu nepodmíněnému příjmu mám pokaždé jedinou otázku - kolik? Po sérii vykrucování nakonec padne nějaké číslo, a to je buď směšně malé, takže by dnešní sociální případy šly žebrotou, a nebo je to zcela zásadně nad možnosti současného státního rozpočtu, a to i po započtení všech opěvovaných úspor.

Takže schválně - kolik? A pokud nemá být opravdu nepodmíněný, tj. pro všechny od narození do smrti bez ohledu na příjmy nebo cokoliv dalšího, tak prosím ještě uveďte kdo na něj má mít nárok.

1 0
možnosti
PB

P53e35t70r 88B91u32r35i81a30n

23. 10. 2019 16:35

Přesně tak! Na toto téma jsem napsal blog, kde jsem tyto hypotetické částky detailně propočetl i s dopady. Jakákoliv částka by vedla ke zhroucení sociálního systému a i celého rozpočtu. Ať už zadem, či předem.

1 0
možnosti
AT

Prosím o stručné vysvětlení, jak NP sníží náklady. Čísla bych prosil. Nikoliv neurčité úvahy bez kvantifikace.

(Také můžete "odpovědět" jako velmi často, že jsem hlupák, protože to nechápu a nedokážu si to najít...)

1 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........