Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

v době masové robotizace jsou samozřejmě argumenty důchodových podvodníků liché - počet mladých lidí na pracovním trhu bude nadbytečný a jejich vyšší počet by znamenal jen vyšší náklady na nezaměstnané. Důvody ideologické masáže jsou jiné než se deklaruje - jde o vykradení úspor obyvatel

1 1
možnosti

Na vašem blogu a tedy nejen na tomto, je vždy krásně vidět to Frommovo poselství a totiž, že člověk existuje ve stavu stálé a nevyhnutelné nevyrovnanosti. ani můj nohsled Dvořák by si nevybral na co dříve reagovat....:-):-):-)

4 0
možnosti

Erich Fromm má pokroucený náboženský pohled na svět.Člověk sice pociťuje vědomí,ale podvědomí je silnější. A tak se nechá lehce ovládat poltickým systémem. U nás je to dnes naprosto ukázková záležitost.Společenská isolovanost je podobné organizované smrti nějaké sekty. Tak se chovají nyní třeba "Chvilkaři".. Této filosofii propadají i rozumně smýšlející lidé.

0 1
možnosti

jak jste přišel na takovou hloupost, že dnes nemůžete studovat v dospělosti?? Od rekvalifikačních kurzů na ÚP až po distanční (dříve dálkové) vysokoškolské studium, kde nejsou žádnou výjimkou lidé mezi 40-50 lety

4 0
možnosti

Jakési kurzy pořádané úřady práce je jen byznys pro školitele. Ale nemá to žádný celospolečenský smysl. A navíc to je pro společnost velmi drahá sranda bez užitku. Dnes se správně do vzdělávání sypou peníze. Ale dobře placení učitelů mohou pracovat i po večerech a učit starší občany. Ale chybí systém vzdělávání. Úřady práce by se měly zrušit po vzoru Německa. Rekvalifikace nelze dělat na koleně,ale pomocí praxe v komunálních zařízeních pod obcí. Tak to dělají v Německu.Zde není velký prostor pro libovolné,nekontrolované soukromé aktivity. To je jen začátek další korupční sítě.

0 1
možnosti

"Neználkové se smějí úvahám o nepodmíněném zaručeném minimálním příjmu,ale časem se ze snění proberou."

;-D Víte, ony existují jakési souvislosti. Jedna ta souvislost vypadá následovně: nejsou-li prostředky na důchody, pak zcela logicky tím spíše nemohou být na zaručený nepodmíněný příjem. Tedy takový, aby z něj ten důchodce nezemřel hlady. A protože se situace s důchody zatím setrvale zhoršuje a výhled na nějakou změnu tu není, pak nějaký nepodmíněný příjem je v jakési neznámé budoucnosti. Nejspíš tak vzdálené, že se jí ani omylem nedožijete.

5 0
možnosti

Makroekonomické souvislosti Vám bohužel unikají. Systém sociálního i důchodového pojištění živí obrovský počet lidí,kteří nic netvoří. Jen přerozdělují A i ten systém přerozdělování je zatím neúměrně drahý.U nás se o nepodmíněném příjmu ani nediskutuje. Ale svět je dál. Jiná cesta není. Je to konec kapialismu 20 století a nástup nového socialismu 21 stioletí. do 10 let to tady bude realizováno bez ohledu na stav EU.V Jak myslíte,že se zvýší produktivita práce robotizovaných výrob a služeb ? Bude to 100 % nebo mnohem více ? Víte,kolik lidé vracejí do systému ve formě různých daní a poplatků ? Je to 50 % a nebo mnohem více ?V

0 1
možnosti
Foto

hodně slov, myšlenka žádná.

Jako obvykle.

2 0
možnosti

Myšlenky pane Matuško nerostou na stromech. Dokonce je nelze ani studovat a následně jednoduše aplikovat. Těch proměnných je v lidské společnsti opravdu hodně a neustále se vše mění. Ale každý dialog může posloužit dobré věci.Proto se snažím věci jednoduše předkládat obyčejným lidem.I sám sebe považuji za obyčejného člověka.

Lží je všude nadbytek, a současný svět je na lžích bohužel založen..Tady neřádí ruští a čínští agenti.Tady řádí lháři a podvodníci.

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS