Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LU

Niekto si nabral asi priveľa úverov, a teraz sa trasie, že ČNB zvýšila úroky;-D

Nikdy v histórii sme sa nemali lepšie ako dnes, ceny rastú pomalšie ako mzdy.

0 0
možnosti
BD

úrok je veličina,které položila kapitalismus s volným trhem. Trh již neexistuje hodně let a nyní kobyla kope z posledních sil.. A to ještě mnozí nechápou.

0 0
možnosti
JR

J96a18n 72R59á59ž

10. 2. 2020 17:45

I Lenin s Trockým a Kameněvem byli přesvědčení, že musí nastat změna, protože stávající systém nezaručí, že bude vyhovovat všem.

No a tak ho v Rusku změnili, stejně jako před nimi chtěli měnit systém. Marat a Dante ve Francii nebo ještě dřív Husité u nás.

Ale

1 0
možnosti
JR

J90a59n 21R55á29ž

10. 2. 2020 17:56

Pokr. Ale žádná revoluční změna nepřinesla nic dobrého a ani přinést nic dobrého nemůže!

Evoluční, nikoliv revoluční změny vedou ku prospěchu nejenom lidí, no a v jedné takové etapě evoluční změny se nacházíme. Nesnažme se jí "revolučně" urychlovat svou netrpělivostí. Že se té změny nedožijeme my, co jsme dříve narození nevadí , musime příjmout s pokorou a věřit, že bude mít pozitivní dopad pro životy našich dětí a vnuků.

0 0
možnosti
Foto

Páté přes deváté, nemá to hlavu, ani patu. Přitom věc je jednoduchá: Pokud poroste inflace, vytvoří se bublina a ceny nemovitostí porosotu tím rychleji, čím bude nižší úrok z hypoték. Nevím, proč v tom hledáte mezinárodní spiknutí. Ale pokud většina občanstav uvažuje stejně jako vy, opravdu si nic jiného než komunismus nezaslouží. Co však my ostatní? Proč nás stahujete do bažiny?

3 0
možnosti
BD

Milý pane richarde !

Proč chcete chípnout v bažině ? Již tam jsme a jen se občas nedechneme.Vůbec nesledujete filosofické a sociologické trendy a výzkumy. Zapomeňte na hypotéky,ty nás nespasí. Úrok je dáblův vynález a skončí na smetišti dějin. A co takový záporný úrok- to se Vám líbí.? A znáte zásady Islámského bankovnictví ?

Budete se brzy divit. Nová éra je již tady.Nejde o revoluci ale o evoluci nového druhu.

0 0
možnosti
JH

J39a58n 37H29u12r52k98a

10. 2. 2020 17:23

R^popsána ekonomická spirála propadu čím dále vyšší objem akumulovaných zdrojů roztáčí spirálu mizejicích zisků a zaseknutí ekonomiky...náprava? reset systému:-P

0 0
možnosti
BD

Nelze již nic napravit. Proběhlo již těch pokusů o reset hodně. Musí se změnit přístup společnosti k člověku komplexně. Tržní systém je jen skrytý otrokářský systém nové doby. Tvořit zisk je dnes již nesmysl..Vznikl jako protiváha k dluhům a dluhy zvítězili. NIKDO nebude žáídné dluhy splácet.Již to nelze. Musí se udělat zásadní řez.V

0 0
možnosti
JB

J67i72r62i 92B16o45r

10. 2. 2020 16:27

Co takhle zkusit komunismus.Ten jsme ještě neměli.Stejně si nic jiného nezasloužíme.:-)

0 0
možnosti
BD

Jak si představujete takový reset ? Stávající systém nelze zreformovat. Musí se změnit základní přístup ke společnosti lidí a naopak.

0 0
možnosti
Foto

Poněkud zavádějící nadpis: CNB zvýšila úroky proto, aby zvýšila cenu peněz, což by mělo jednotlivce motivovat více spořit a méně utrácet, tedy poptávka po zboží a službách by měla poklesnout, což by mělo přibrzdit růst cen.

2 0
možnosti
BD

hloupost- to mohlo fungovat před 100 lety a nastala velká krize. Dnes to nebude fungovat vtaké. Tržní systém již skončil na smetišti dějin a reforma kapitalismu není reálná.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........