Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Takže si to shrňme:

Pane autore, vaši oponenti se opět vyznamenali svou obvyklou demagogií.

Tedy tím, že kladou rovnítko mezi lidi, kteří něco předvídají na základě vývoje, a lidi, kteří si to přejí.

Píšete o možném krachu financí v USA a západním světě a pan Burian z toho vyvozuje: "Vy si ten krach kapitalismu přejete strašně moc, že?"

Takoví lidé nechopí, že když máte nějaký názor, tak ten názor může být třeba i chybný (neomyslný není nikdo, tekže ani vy), ale nemusí odrážet vaše skutečná přání. I fanoušek Slavie může před zápasem říci, že se domnívá, že vyhraje soupeř. Moc by si přál vítězství Slavie, ale prostě vychází z toho, že její současná forma není nejlepší, že má tři klíčové hráče zraněné a že soupeř v posledních čtyřech zápasech hrál znamenitě a všichni jeho důležití hráči jsou stoprocentně zdraví. Stejně tak student, který ví, že na zkoušku není připraven zrovna nejlépe, si samozřejmě moc přeje, aby měl štěstí a udělal ji, avšak ví, že pravděpodobnější je, že ho pan docent vyhodí. Rovněž tak těžce zraněnému člověku mohu přát, aby se z toho dostal, ale zároveň si myslet, že při tomto rozsahu zranění je pravděpodobnější, že to prostě nepřežije.

Avšak pro některé lidi je nepředstavitelné, že můžete něco předvídat a považovat za pravděpodobné, aniž byste si to přál. Tou svou větou, že si ten krach kapitalismu přejete, nám pan Burian jasně předvedl, že takoví lidé existují. Prostě něco předvídáte, a tudíž si takoví lidé myslí, že si to přejete.

0 0
možnosti
Foto

autor nepíše o "možném krachu USA", autor píše doslova

"Nikdo neví nic,protože křišťálová koule není k dispozici.Hospodářství v USA již prakticky nefunguje a finanční uzaření země nepříchází v úvahu.Záruční systém selhal. Byl přetížen.Reálné peníze již nemají žádnou cenu.

Zdroj: https://bedrichdvorak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=748245

Kromě toho, pouhé tři polopatismy jsou naprosto nedostatečné a místo Slávky by jistě byla lepší Bohemka.

0 0
možnosti

P25e29t74r 75B62u40r35i95a91n

26. 3. 2020 11:58

Vy si ten krach kapitalismu přejete strašně moc, že? Zmar, bída, chaos, anarchie, zhroucení celých systémů, důchodů, školství, zdravotnictví, nepokoje, občanské války, hladomory...K těmto nadějím se upínali vždycky komunisté. A pokud nenastaly, sami je aktivně vytvářeli. To už učil Lenin, že komunistická revoluce se rodí ze zhroucení starého. Protože komunistická ideologie je taková prasárna, že by u lidí neprošla ani v normálním průběhu nouze. Muselo přijít něco zdaleka otřesnějšího. Třeba světová válka. Anebo globální zhroucení finančních systémů, které vy si tak úpěnlivě přejete.

Prý "reálné peníze nemají dnes už žádnou hodnotu". Co to jsou podle vás reálné peníze? To už říkala naše soužkačitelka, že USA krachuje a do 10 let padne na úbytě úplně. To bylo před 40 lety. A víte kde je dnes, že? Chudáček rudá malá, ani se toho slavného imperialistického krachu sama nedožila. A vy se toho taky nedožijete. Je mi líto. Vlastně není.

6 0
možnosti
Foto

že je USA na okraji propasti, to jsem poslouchal více jak čtyřicet let.

S malými obměnami to lze slyšet i dnes.

Ale furt nic.

2 0
možnosti
Foto

Tohle vėštíte z koule, nebo lógru???

2 0
možnosti

Budete se divit, ale některé předpovědi mohou být odvozeny i z logiky věci nebo z historických zkušeností.

1 0
možnosti

Takhle odborně, jako to popisujete vy v tomto článku, to na těchto diskusích psal málokdo, ale když mnozí z nás (a troufám si říci, že včetně mé maličkosti) psali sice laickými formulacemi, ale docela přesně, že západní svět se šine do kopřiv, byli jsme označování za nácky, putinovce, xenofoby, bolševiky, fašouny, bylo nám posměšně předhazováno, že se můžeme odstěhovat na Kubu nebo do Ruska, bylo nám posměšně říkáno, že se do těch kopřiv šine už od roku 1917, ale pořád se do nich nedošinul, apod.

Když Klaus směrem k Západu vyslovoval určité obavy a určitou kritiku, byl některými lidmi považován za zrádce. A naopak Havel, který směrem k Západu říkal jen ta nejoptimističtěší proroctví, byl vyzdvihován, jmenuje se podle něho letiště, je nám předhazován jako vzor morálky a moudrosti.

Jestli to skutečně naberetakový obrat, jak píšete vy, tak jsem zvědav, zda se vůbec někdo někomu omluví za tu dosavadlí ironii, urážky a posílání na Kubu.

2 0
možnosti

P17e98t13r 86B46u10r74i76a43n

26. 3. 2020 12:00

psali sice laickými formulacemi, ale docela přesně, že západní svět se šine do kopřiv, byli jsme označování...to vám bylo nadáváno správně. Psali jste totiž fantasmagorie.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........