Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Socialismus ztroskotá vždy na nemožnosti ekonomické kalkulace. Ztroskotá na něm i tento současný socialismus.

0 0
možnosti
Foto

Kdyby alespoň kapitalismus uměl kalkulovat, to bychom si žili neskutečně lépe.

Na individuální možná, ale na té společenské? Kdyby tomu tak bylo, tak by panu Dvořákovi ani nenapadlo klást si obdobné otázky, jaké zde klade.

0 0
možnosti
JL

Pane Bedřichu Dvořáku. Deficit se musi platit. To je zasada trzni ekonomiky. Deficit sam je pujcka s urcenym urokem a dobou placeni. Stejne jako jina pujcka. Zde jsou dva elementy kazde pujcky. Ten kdo pujcku potrebuje a ten, kdo ji poskytuje. Poskytujici strana si musi zjistit moznosti potrebneho a podle toho se urcuje urok a delka pujcky. To je zaklad vsech pujcek.

Ve state s vlastni menou je moznost placeni deficitu s dvoji moznosti. Prvni je jako pujcka a to je ekonomicky spravna cesta. Ta druha je cestou do pekla. Statni banka tiskne NEPODLOZENE penize. (Nemecko ve 20 letech minuleho stoleti a Zimbabwe nekolik malo roku zpatky).

Platba teto pujcku u prijemce, ma byt podlozena spravnou organizaci prijmu a cele financni organizace. Zde se ukazuje ten nejdulezitejsi prvek, to je spravne hospodarstvi s moznym rozvojem.

To vse je trzni system. Stary od pocatku civilizace. Jiz V+W+J nam to vysvetlili v krasne pisni se stejnym nazvem CIVILIZACE!!! Budoucnost trzniho systemu je stejna jako v minulosti. Spolecnost, ktera tento system narusi ideologii, zanikne. Stejne jako v minulosti!!!

3 0
možnosti
Foto

A kdo kdy splatí dluh Planetě Zemi?

0 0
možnosti
JL

safra, to je otázek. A nějaké odpovědi pro nás ne-ekonomy?

2 0
možnosti
Foto

Píšete, že

dřívější "socialismus" v našich zemích ukončil svoji cestu právě vlivem zaostávání výpočetní techniky.a kybernetiky

Zdroj: https://bedrichdvorak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=755224

To ovšem není správná analýza. Socialismus neuspěl, protože jeho systém nedokázal motivovat lidi k vlastní iniciativě, spojené s odpovídajícím prospěchem z této iniciativy.

Žádný umělý algoritmus nemůže tržní proces nahradit. To je nebezpečná iluze popírající podstatu existence člověka..

6 0
možnosti
JL

Komunistická diktatura skončila, protože marxismus(leninismus) podceňuje lidský egoismus a lidský egoismus je zdrojem velké produktivnosti. Západ tím pádem "uzbrojil" a vyděsil bolševické stařecké vedení za Brežněva a následovníků. Gorby chtěl rudý systém změnit, ale nebyl tak geniální jako Číňani, kteří zkombinovali komunistickou-nacionalistickou diktaturu s moderními technologiemi a minimálním mzdami. ;-) Budoucnost "socialismu" je v Číně, ovšem už to není socialismus ale spíše státem řízené otroctví.

1 0
možnosti
JB

J77i46r50i 56B97o96r

4. 8. 2020 11:48

Jednou komunista,vždycky komunista.

4 1
možnosti
Foto

Já spíš myslel něco od druhého písmenka v abecedě ;-D

Bedřich, samozřejmě!

1 1
možnosti
Foto

Fůra fantazie, teď ještě nějaký fakt

4 0
možnosti
BD

Fakt je snad jasný. Vytváříme deficit a nevím vůbec na co. V USA to mají alespoň něčím podloženo.

U nás máme nyní více než

0 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........