Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Člověk nemusí být zrovna Einstein, aby pochopil, že zamezení prodeje průmyslového zboží v super(hyper)marketech není proto, že by na tomto zboží ulpíval koronavirus(:-P), ale kvůli oprávněné kritice, že dřívější stav nebyl spravedlivý vůči specializovaným malým prodejnám, které musely být úplně uzavřeny. Jak už ovšem bývá pravidlem, vláda zvolila to horší řešení. Místo aby povolila omezený prodej malým prodejnám, které mohou regulaci počtu zákazníků zvládat mnohem lépe, než hypermarkety, zvolila toto vcelku stupidní řešení. Nejvíc mě štve, že se vše řeší přes prizma Prahy a dalších velkých měst, kde je velká kupní síla. V menších městech a obcích jsou malé prodejny liduprázdné i v době nekoronavirové. Kdykoliv v minulosti jsem v našem městě nakupoval v elektru, hráli proti mně prodavači "přesilovku". A nejinak tomu bylo i v ostatních specializovaných prodejnách. Ty teď mohly zůstat klidně otevřené a vůbec nic by se nedělo.

4 0
možnosti
ZZ

Máte pravdu, ale sami obchodníci tento přístup požadovali.

Když musí chcípnout koza jim, ať chcípne i těm druhým.

;-(;-(;-(

0 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 1
možnosti
Foto

Jandová a ty máš nějakou školu? Předpokládám alespoň mateřskou...

3 5
možnosti
Foto

I77v52a90n 56M51a70r90e50k

29. 12. 2020 8:05

Stručné a jasné. Karma jako hrom pane Dvořáku. R^[>-]

0 7
možnosti
MR

Každá vláda v této situaci, kdy nemá patřičné léky, očkování, tak vlastně řeší tuto jednoduchou rovnici, kde na jedné straně je mobilita lidí na veřejných prostranstvích, ulicích dopravě, tak aby nedocházelo k přílišným kontaktům a přenášením viru a na druhé straně prostředky, jak tuto mobilitu snížit, a to podle priorit, určitě na prvním místě nebude obchod s potravinami a základními službami, což potřebuje 100% populace, tedy jsou zde priority podle nutnosti k životu. Pak je tu omezení na podlahu obchodu, tak že malé obchody, pokud by zde lidé museli nakupovat jídlo, tak hodně lidí by bylo ve frontách venku ... Navíc velké obchody mají lepší schopnost rychle reagovat a pojmout zvýšené náklady. Druhá věc je zde pan Prouza, šéf svazu obchodu a cestovního ruchu jež pořád šíří dezinformace, k tomu navíc tlačil na vládu že malé obchody s elektrem, oblečením atd. mají mít zavřeno a velké obchody, kde tento a další sortiment mají tak se jich to netýká, tedy bylo kolem toho dost ... Tak vláda přišla na tento popud a tlak s tím to opatřením, což pak vidíme kolem sebe, velké obchody nemají velké sklady a tak ... Internet který se za poslední roky dostal do každé domácnosti, ukazuje a dnes společně s covidem dává vysvědčení v jakém intelektuálním stavu je naše společnost, je to děs a úpadek, jednoduchého myšlení od novin, televize, k duši společnosti ...

1 0
možnosti
Foto

Ja si taky myslím, že ta opatření jsou nesmyslná a chaotická. Ale mně nevadí z důvodu, že poškozují pana Babiše, jak píšete Vy, ale z důvodu že škodí úplně všem.

8 1
možnosti
Foto

Mě by spíš zajímalo, jak autor dospěl k názoru, že za ně nenese odpovědnost předseda vlády.:-)

3 2
možnosti
Foto

I88v62a70n 15M19a38r76e19k

29. 12. 2020 8:06

Trpíte samomluvou madam?

0 1
možnosti
Foto

Hlouposti od začátku do konce a závěr jste ještě vyšperkoval konspiračním prognostikem. Huráááá. ;-D

5 1
možnosti
Foto

Od začátku do konce ne, s tím maloobchodem to má v podstatě správně, to vážně nedává smysl. Obvyklý konspirační mix věrohodného s nesmysly.

0 0
možnosti
VF

Pane Dvořáku, televize vysílá to, co říkají odborníci. Jedni odborníci doporučují to, co jiní odborníci odmítají. A politici prosazují to, co se jim zrovna hodí. To chce klid.

0 0
možnosti
Foto

Jednu věc nepochopím - takovýto člověk má vystudovanou vysokou školu 8-o8-o8-o

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS