Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Možnost utváření koalic před volbami byla ve Volebním zákoně odjakživa. Hýbalo se jen z procenty, potřebnými pro vstup koalice do Sněmovny.

2 0
možnosti

A napadlo vás, že koalice může třeba vzniknou na základě průniků programů stran? Třeba mohla vzniknout i koalice některé politické strany s ANO. Ale asi se nenašel průnik s programem "Mára Prachal na facebooku".

Nejlepšé gól je ovšem je váš pocit, že nastává období diletantismu vládních stran. Koneckonců třeba máte pravdu. Jenom by mne zajímalo, jestli jste doteď měl pocit, že to bylo ještě horší než diletantismus anebo byli ve vedení úžasní profesionálové.

5 5
možnosti

diletantismuszde trvá od roku 1989. Staří budovatelé soialismu odstoupili a noví se dosud nenarodili. Jedinou pozitivní stránkou je můj pocit,že snad nikdo nechce návrat před rok 1989.

0 0
možnosti

"...koalice různých uskupení by se měly tvořit až po volbách při vytváření nové vlády.Tvořit koalice předem tak, aby byly z politické scény vypuzeny nějaké strany či hnutí je snad opravdu pitomost."

Přesně tak. Jenže oni jiný program než antibabiš neměli. Jasná karma. R^

8 4
možnosti

Nyní se všichni odkopou. I Babišovci.V

0 0
možnosti

Dokážete nám vysvětlit, kterému zákonu odporují předvolební koalice?

9 0
možnosti
Foto

Bedřichovu zákonu! :-)

4 3
možnosti

Nezbláznili jsme se? Pokud se člověk zbláznil, tak už před hodně dlouhou dobou, jinak by nevznikly ve 20.století režimy jako sovětský, nacistický a další. Ti lidé, kteří ale vždycky dělali nějaké nesmyslné nebo zločinné akce - jak se nám to některým dnes jeví - si ale mysleli, věřili, že konají zcela správně. Ještě k té energii, Fiala plamenně sdělil Moravcovi mj., že tato zima "PRO NÁS" nebude lehká - tihle lidé by si měli odvyknout používat plural majesticus - my přece nevěříme, že Fialovi bude v zimě zima, případně paní Fialové, nebo že by si všiml nějakého zvýšení energií, s platem premiéra, což je 200 000 Kč a více měsíčně ̈. Zima bude těžká spíše pro důchodce odkázané na chabé důchody a špatně v práci placené lidi. Měl by správně říct: vy chudí budete mít v zimě trošku problémy - ale to blbě vypadá, že.

6 3
možnosti

Pane Libensky. Snad bude dobre vam rici mazev cloveka s takovym nazorem zde na zapade = demagog.

Nejsem politik a take nejsem neslusny k vasi osobe, proto vas tak nemohu oznacovat. Snad vas mohu jen oznacit jako obcana vychovan v dobe, kdy toto mysleni "letelo" paralelne s direktivem Ustredniho vyboru strany.

1 6
možnosti

Jestli strany v te koalici peti stran vydrzi jminimalne jeden rok, bude to zazrak. Na druhe strane, uzavreni koalicni smouvy muze byt ukazkou na slouceni techto stran na politicky silnou stranu s konzervatimnim nadechem. Ten zacatek zde je. Par odpadliku nemusi nabourat tento svazek. Zalezi jen na zakladni politicky smer kazde strany. Daji se sloucit v jeden celek?? Je to politicky mozne?? Byl by to zakladni prelom politickeho deni v CR.

Podle mne,byla by to byla budoucnost teto demokracie. Cesta vytvoreni tri silnych stran podle zakladnich lidskych principu. (ukazka na vytvoreni stredove a levicovite strany)

To by bylo take ukazkou, zda predni cinitele tech pidi stran, seskupeni a hnutich jsou ve vedeni pro vlastni potrebu nebo jsou pro ideje te ktere strany, seskupeni ci hnuti.

Tento posledni odstavec je zde dan s naivitou prosteho obcana v pohledu na politickou soutez !!!!!!

4 2
možnosti

M83i11l17a77n 18K63e11s97l

17. 10. 2021 22:54

Ten pětispolek vydrží do doby,než lidovci a STAN pochopí,že jejich voliči nebyli milionáří podnikatelé,ale především zaměstnanci,na které dolehne škrtpolitika ODS a TOP 09.Z obavy,že v budoucnosti tito lidé se již nenechají oblbnout a dají jim hlas je přinutí brzdit pravicovou politiku.

3 2
možnosti
Foto

Pro tebe před rokem 89.:-/

6 6
možnosti

J62i32ř61í 80K67o78z29á44k

17. 10. 2021 16:15

V čem je problém? Koalice byly JASNĚ určené před volbami. Takže každý měl možnost se podle toho rozhodnout.

8 1
možnosti

Řekl to přece pan Babiš a to mnohokrát, tak to musí být pravda a kdo to neopakuje, není anonista.

4 0
možnosti

Volební zákon říká, že o hlasy voličů se u voleb mohou ucházet politické strany, hnutí a koalice.

Koalice se objevily už v komunálních volbách v listopadu 1990. Například u nás byly tehdy koalice dvě. První vytvořilo OF, KAN, Liberálně demokratická strana a Sdružení podnikatelů; druhou - Blok demokratických stran - tvořily Čs. sociální demokracie, Národně sociální strana, Čs. strana socialistická a Strana zemědělská. Krajských voleb se koalice složené z více subjektů zúčastňují naprosto běžně.

Ve volbách do poslanecké sněmovny si můžeme připomenout Čtyřkoalici z roku 2002, letošních třeba koalici Trikolóry, Svobodných a Soukromníků.

15 0
možnosti

To,že existuje nějaký volební zákon,který nerespektuje reálný posun ve společnosti je smutné. Dnes je rok 2021 a zásadní změny nás teprve čekají.Hlavně si musíme přestat hrát,že jsme nějací demokraté.

3 7
možnosti

Ruka trhu, o které se vyjadřujete nelichotivě, by nikdy nepřipustila například solární barony že zelené šílenosti poslední doby.

Ruka trhu by ty solární nesmysly nezakazovala zákonem, ale prostě by to bylo tak drahé, že by to nikdo nekoupil, a tudíž by to šlo do krachu.

4 0
možnosti

Trh skončil v roce 1913,když byl schválen FED. Dnes je tolik státních a jiných zásahů do fungování trhu,že jsme na tom hůře než před rokem 1989.

1 2
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........