Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Dvořáku nemáte pravdu, co se týká roku 1968 . V srpnu 2003 spatřila česká veřejnost poprvé po 35 letech záběry z mimořádného zasedání Rady bezpečnosti OSN o invazi do Československa v srpnu 1968. Z jednání RB OSN, které se uskutečnilo od 21. do 24. srpna, zůstaly v archivech OSN přibližně tři hodiny filmového pásu. Záběry z RB OSN, která se na žádost demokratických zemí sešla k prvnímu zasedání okamžitě po invazi vojsk pěti členských států Varšavské smlouvy, obsahují vystoupení sovětského velvyslance Jakova Malika a amerického velvyslance George Balla, projev československého zástupce u OSN Jana Mužíka a vystoupení tehdejšího československého ministra zahraničí Jiřího Hájka, který přicestoval na jednání z Jugoslávie.Sovětský velvyslanec tehdy zdůrazňoval, že invazní vojska zakročila na žádost československé vlády a kvůli údajnému nebezpečí napadení země ze Západu. V projevech většiny členů RB OSN, především zástupců Spojených států, Velké Británie, Kanady, Dánska nebo Paraguaye, zaznívala slova o agresi, invazi a cizí okupaci. Postoje západních zemí se v RB OSN střetly s postoji Maďarska a Sovětského svazu, jehož veto jakožto stálého člena RB OSN znemožnilo přijetí dvou rezolucí odsuzujících okupaci. Americký velvyslanec po vetu pronesl slova, která se zdají prorocká. „Aby nebyly pochyby, velvyslanče Maliku, to, co vůdci SSSR provedli, to, co vaše vláda udělala, vás zničí ...,“ řekl tehdy Ball.

0 0
možnosti

Ano, tady je odpověď ...

Duma kývla na delší prezidentský mandát. Putin se vrátí, varují kritici

19. listopadu 2008 17:55

Ruští poslanci schválili v předposledním čtení prodloužení prezidentského mandátu ze čtyř na šest let. Změna se má týkat až příštího prezidenta. Ten současný, Dmitrij Medveděv, ale připustil, že po přijetí ústavních změn odstoupí. Vladimiru Putinovi by se tak otevřela cesta ke 12letému vedení Kremlu.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/duma-kyvla-na-delsi-prezidentsky-mandat-putin-se-vrati-varuji-kritici.A081119_181722_zahranicni_dp

0 0
možnosti

J16a16n 61R81á12ž

25. 2. 2022 11:35

Podle logiky standardního geopolitického uvažování udělalo Rusko tragickou chybu, jejíž výsledkem bude ekonomická i poltická izolace Ruska. Putin se zřejmě řídí nějakou svou specificky nelogickou logikou a tak na otázku v nadpise může odpověď jen tipovat.

0 0
možnosti

Pane Dvoraku, jako v 1968 u nas to rozhodne nevypada, protoze u nas se prakticky nebojovalo a na Ukrajine se bojuje. Nastesti to zatim nevypada ani jako totalni valka typu USA v Iraku a pevne doufam, ze k tomu ani nedojde a cim drive to skonci s minimalnim poctem obeti, tim lepe.

2 1
možnosti

Vy jste zarucene nevidel zadne obrazky z Iraku. A urcite ne ty z Cecenska, kde ruska rmada rozstrilela ty panelaky na cimprcampr stejne jako to cini dnes v ukrajine.

Rusove proste nezaprou, ze jsou to barbari.

A vubec uz nechapu jak vam za tuto drzou lez vubec mohl dat nekdo plus.

Fuj.

1 1
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........