Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je to jako v pohádce. Nemáme tu již mnoho desítek let žádné skutečné tržní prostředí a nikdy již tady nebude. Vývoj jde jiným směrem.Jestliže budeme budovat nadnárodní řízení společností a společnosti jako celku, tak to není tržní systém.Když zapojíme umělou inteligenci a ta nám nabídne něco jiného,tak co bude dělat ? Budeme tančit ?

0 0
možnosti

No do kriminálního prostředí může ovlivnit systém korporací i jeden hrdinný whisteblower. Jinak interní auditor se dohodne s orgány společnosti a záškodníka odstraní (někdy raději toho IA) a externí auditor, třeba ten z velké čtyrky, dá šanci na reparát , tak čeho se obávat přec...;-D;-D;-D

1 1
možnosti
Foto

Je to chaotické otevírání desítek témat jedno přes druhé. To se tak hodí do hospody po pátém pivě. Namátkou: Vlastnictví: Platí, že je tendence lépe spravovat soukromé vlastncitví než veřejné. Některé úkony - zakládání riskantních firem a zkoušení riskantních výrob není bez sourkomé sféry vůbec reálné. nahrazovat to auditory nebo osvícenými úředníky nelze. Vyberte si jedno téma a to rozeberte pořádně.

3 0
možnosti

No je to vždy a dlouhodobě multitématické a je zde patrná i jedna výhoda, diskutující má možnost reagovat na obsah, ve kterém má nějaké znalosti..;-D;-D;-D

1 0
možnosti
Foto

Když tak všechno víte a vše vidíte v zářných barvách, zkuste alespoň jednou, být trochu konkrétní a nám neznalým a tápajícím sdělit podrobnosti vašeho proroctví.

Zatím zde plácáte z prstu vycucané nesmysly.

2 0
možnosti
Foto

ANO, bujde líp. - tak zní celé heslo, které se vám nejspíš líbí.

Ale jinak vám nerozumím. Že už něco začalo, to beru. Pořád něco začíná. Ale že nespíš propagujete státní vlastnictví (ono je to psáno dosti nejasně), je zcela mimo mísu a odráží to (nejspíš) neunalost staletých zkušeností.

2 0
možnosti

To máte pravdu, Dnešní inflaci nevyřeší jednoduše "neviditelná ruka trhu". Ona "neviditelná ruka trhu" tu inflaci ani nezpůsobila. Pokud za "neviditelnou ruku trhu" nepovažujete politicky motivované záporné úroky v bankách, politiky provozovaný deficitní "sociální stát blahobytu", masivní přerozdělování v nepřehledném a pro ekonomiku smrtícím systému dotací nebo politiky prosazovaná dekarbonizace v rámci záchrany planety bez ohledu na fyzikální zákony. Trh rovněž nemůže za obrovskou byrokracii a stále vyšší míru zdanění. Mimochodem společensky nejužitečnější jsou podnikatelské subjekty podnikající ve standardním konkurenčním prostředí. Nutí je k tomu jediný funkční princip, a sice zákazník hlasující svou vlastní peněženkou. Možná byste si mohl ve své argumentaci udělat pořádek. Pro začátek navrhuji zamyslet se nad termíny "méně státu" a "méně Evropy". S vědomím, že tohoto stavu tahle zpovykaná a zlenivělá euroatlantická civilizace sama dobrovolně nedosáhne. Pouze pod tlakem.

2 0
možnosti
Foto

Ano. Máte pravdu. Ve snandardním prostředí inflace vůbec nemůže vzniknout. Je tu jen proto, že je výhodná pro stát a silnou skupinu voličů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........