Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Vas je tu evidentne skoda, mel byste se zeptat Jakla, jestli IVK nema nejaky volny flek ...

1 0
možnosti
BD
Foto

Moc jsem to nepochopil. Ale to nevadí. Nesmysly už to nejsou jen obsahově, ale i stylisticky.

1 0
možnosti
JK

Zdá se, že tíhnete k nějaké formě autokratického řízení, což zásadně odmítám a nemohu s vámi souhlasit. Na druhé straně máte pravdu, že není zřejmé, že bychom měli nějaké jasné vedení, ve smyslu shodu na jasném směru.

Euforie z pádu železné opony vytvořila obraz jednotné Evropy, kde silnější státy pomohou slabším dotáhnout se a jejich úroveň a pak se společně staneme jedním z lídrů světa. To dohánění jaksi nefunguje tak rychle, východní Evropě chybí vzdělaní lidé středního a vyššího managementu, inovativní vědátoři a technici. To jsou ti co táhnou vývoj a aplikaci vědy do výroby, prostě ti co se jich komunisti důsledně zbavovali a jakoukoliv vlastní myšlenku udusily v zárodku. Na obnovu potřebujeme víc jak jednu generaci, bohužel.

Nikdy nebude existovat jasnozřivec, který rozhodne o tom co a jak se bude dělat a všechno bude perfektní a správné. Vidíme, že pokud někdo sám sebe za jasnozřivce prohlásí, zavede národ jen na pokraj zkázy.

Záleží jen na tom, udržet si své osobní svobody, v žádném případě si je nenechat vzít, a už vůbec ne je někomu odevzdat dobrovolně.

Pak si můžeme říci jaký máme do budoucna plán, plán je ale stejně živý organismus jako my a naše svobody, takže korekce a změny plánu musí být možné a jsou žádoucí. Proč, protože každý plán je v záměru dobrý a v detailech chybný, poznat včas chybu a napravit ji je základní kámen úspěchu.

Nemyslím že je EU bezradná, jen ten hrdlořez Putin zásadně změnil podmínky původního plánu, který je nyní chybný, za pochodu se tvoří detaily nového plánu a zásadní změny visí ve vzduchu.

Nenechme se jedním despotou, který přivedl vlastní národ na buben, vmanipulovat do pozice, že potřebujeme také nějakého despotu, nepotřebujeme a právě proto ho můžeme porazit. Společnými rozhodnutími proti despotickým nařízením, která jsou dnes už evidentně mimo realitu, jen despota to ještě nechce vidět.

Despota si jen říká: "Jak je možné, že to tam žádná pevná ruka neřídí a všechno jim zase vychází? Jak to, že taky nebohatneme?"

1 0
možnosti
MB

Nalézáme se v začarovaném kruhu> Jsme bezvýznamný stát- navíc s mega energetickou zátěží průmyslu. Z něj taky moc nemáme,. Příčiny jsou u komunistů. Po r. 1989 následoval levný výprodej, v podstatě neefektivních skanzenů. Abychom bezvýznamní nebyli? Logicky někam musíme patřit. Počínaje obranou a hospodářskou spoluprací konče. EU nám dala šanci. Nikdy jsme se v historii tak dobře neměli, (čísel kopa) ...

Faktem je, že nabrala zcela jiný směr. Ničí se a zadlužuje sama. Demonstrace jsou srandovní a nic neřeší. Problém je, kam se společenství bude ubírat nadále? Vystupovat nemusíme, zřejmě se rozpadne sama. Přesně jako socialismus. Jeho největší výhody - byly počátkem jeho konce. Pořád je to o ekonomice. Ta plánovitá, si nebyla schopna prostě vydělat. Totéž se děje nyní, o zadluženosti států EU na HDP nemá smysl psát ...

I hrozné poznání - Ústředním pojidlem už nejsou ideje. Jsou jimi dotace. Velice dobře je to vidět na Maďarsku. Kruh se uzavírá. Jsme malí. Kam tedy jít? S kým se spolčit. S nějakým Stepním paktem? Pozor! Být malým zase tak nevadí. Vadí všudypřítomná malost a ochota kolaborovat ... :-)

3 0
možnosti
Foto

J55o65s65e60f 35B94á15r20t24a

25. 10. 2022 13:08

Že si vezme vedení EU jako příklad ÚV KSČ z roku 89 jsem nečekal.

0 0
možnosti
JK

Ale děte, tuhle větu máte minimálně 30 let připravenou. ;-)

4 0
možnosti
Foto

Sibyla či Nostradamus jsou proti vám žabaři;-D

2 2
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........