Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Můžeme se dohadovat o slovíčkách typu agrese, invaze, okupanté či oběti a hrdinové.

Zdroj: https://bedrichdvorak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=796169

Ne. O tom se dohadovat opravdu nemůžeme. Zde je situace naprosto jasná. Kdo je agresor, kdo je okupant a kdo oběť, je nad slunce jasné. To prostě zpochybnit nemůžete, ač se o to snažíte, seč vám síly stačí.

2 0
možnosti
JR

J74a82n 32R43á37ž

4. 1. 2023 18:08

Ukrajinci se po prvé ve svých národních dějinách projevili jako státotvorný národ, schopný úspěšně za svůj stát bojovat. To z nich dělá vítěze už teď. Mají můj obdiv!

Na druhé straně jednoznačným poraženým je Rusko, protože nedosáhlo a už ani nedosáhne cílů, pro které válku začalo.

Ovšem jak válka skončí, a je jedno za jakých podmínek mírové smlouvy to bude, tak stát Ukrajina vítězem, čili silným a na všech nezávislým státem, jak si mnozí idealisté představují, po válce určitě nebude. Jen naiva, míjící se z realitou si může myslet, že Rusové budou kapitulovat a že někdo bude mít sílu je donutit vyplatit válečné reparace.

Takže faktem je, že válkou až devastačně poznamenaná Ukrajina nebude schopna ještě hodně dlouho dosáhnout ekonomické samostatnosti a tak bude plně v hospodářské i finanční závislosti na svých věřitelích, z nichž největším jsou jednoznačně USA. A jak známe Američany, tak ti umí poskytnuté úvěry vždy efektivně využít ve svůj prospěch. Dalším velkým problémem poválečné obnovy Ukrajiny bude, že jí budou scházet vlastní odborně způsobilé síly, protože velká množina nejproduktivnějších občanů Ukrajiny buď padne, či bude jinak vyřazena z běžného života následkem bojů, dále se dá předpokládat, že po válce mnoho mladých Ukrajinců zůstane v armádě a tím budou pro civilní zapojení do hospodářské obnovy země jen málo využitelní, a zcela jisté je, že velké množství vzdělaných a odborně způsobilých exulantů se na Ukrajinu už nevrátí.

3 0
možnosti
TH

Chudáci lidé v rusku?

1 0
možnosti
JD

I v Rusku existuje opozice.

2 0
možnosti
JZ

Tak v případě že by byl původní ruský plán vyšel a Ukrajina se zhroutila jak domeček z karet, by nastala krize legitimity v řadě východoevropských zemí, tam kde jsou podstatné proruské síly. Mezi ty patří přinejmenším Slovensko, Maďarsko, Bulharsko, a Česká republika. Tato krize legitimity by skončila obrovskými materiálními škodami na jejich území, a mučivou smrtí řady lidí, kteří dnes rozhodují o jejich směřování. To bylo zjevně součástí záměru ruského agresora a jeho příznivců např. v České republice. Proto je třeba, aby vyhrála Ukrajina.

5 5
možnosti
ZZ

Co to je za nesmysl ?

Odejde jedna politická reprezentace a nastoupí jiná.

Vždy tomu tak bylo a bude i nadále - vše hezky podle zákona.

;-)

3 2
možnosti
Foto

Nakolik byly zásoby zemí EU nesmyslné, nedokážu posoudit. Existence tohoto zbrojního materiálu nabyla smyslu v rukou ukrajinských obránců. Napsat o nich, že žízní po krvi Rusů považuji za nehorázné, neboť Ukrajina žízní především po míru ve své zemi. Píšete o těch , kdo si mastí kapsu. Kdo si mastil kapsu prodejem zbraní Rusku, které se stále více vzdalovalo demokracii, už víme. I ČR, a to i po Vrbeticích a řadě vražd nepohodlných osob. Tedy i země EU si mastily kapsu prodejem zbraní, jimiž byly vyhnáni miliony Ukrajinců . Pokud tyto země cítí vůči Ukrajině dluh (i když jejich predstavitelé o tom zbaběle mlčí), je více než oprávněné za ně zvolat: "Ano, je to monumentální dluh !"

6 0
možnosti
JN

J44o41s94e25f 74N37i54k44l

4. 1. 2023 15:40

Litvíněnko, Skripal, Majdan, Vrbětice, sestřel letu MH 17(skutečné důkazy drží USA), kauza Navalného ( hrátky s novičokem), Severní proud 2 a atd. bez věrohodných důkazů... dokreslují říši zla, to oni my nic...

0 8
možnosti
Foto

O tom, kdo je okupant, se opravdu dohadovat nemusíme, tedy ani o tom, kdo to zvěrstvo chtěl a připravoval se na válku i za pomoci verbovaných slouhů v jiných zemích včetně ČR.

10 0
možnosti
BD

pitomců všude jak trpaslíků. Asi se přemnožili !

3 5
možnosti
Foto

To si ten svůj blog moc neceníte.

3 3
možnosti
JN

J68o60s81e52f 10N91i58k79l

4. 1. 2023 14:31

Kdo je vítězem již dnes? Ví každý, jsou to Spojené státy, dosáhly čeho potřebovaly a v budoucím roce ještě dosáhnou, ale vložené investice do Ukrajiny se jim asi nevrátí. Ale naprosto stáčí to, co získají od hloupých Evropanů, které tato válka může ekonomicky položit...cíle je tak alespoň částečně dosaženo...

2 4
možnosti
Foto

Myslíte, že si ty Rusy nějak koupily aby zaútočili? To by teda byl majstrštyk!

4 2
možnosti
IS

Pouze lidé intelektuálně nesmělý stejně jako tento myšlenkový prvok neřeší "slovíčka" Můžeme typu agrese, invaze, okupanté či oběti a hrdinové. Autorovi tuplovanou karmu za hloupost.

4 2
možnosti
IS

...nesmělí, jak jinak.

0 0
možnosti
MB

Vladimiroviče pokládám za neuvěřitelného břídila nové doby. Jde o samotný stav Ruska, bohaté země. Fakta jsou známá. Vymírá mu a zaostává. Šílený mužik, uchvácen Petrem a Kateřinou. Co všechno dělá, aby se ocitl v knihách vedle nich! Uznávám dílo se mu daří. Už je tam zapsán- Jako další šílenec a válečný zločinec. Vyšitý, hako z hedvábu ... :-)

7 1
možnosti
BD

Někdo nemá informace a přesto vypadá chytrý. Někdo je i hloupý a neví o tom.

4 3
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........