Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Takhle odborně, jako to popisujete vy v tomto článku, to na těchto diskusích psal málokdo, ale když mnozí z nás (a troufám si říci, že včetně mé maličkosti) psali sice laickými formulacemi, ale docela přesně, že západní svět se šine do kopřiv, byli jsme označování za nácky, putinovce, xenofoby, bolševiky, fašouny, bylo nám posměšně předhazováno, že se můžeme odstěhovat na Kubu nebo do Ruska, bylo nám posměšně říkáno, že se do těch kopřiv šine už od roku 1917, ale pořád se do nich nedošinul, apod.

Když Klaus směrem k Západu vyslovoval určité obavy a určitou kritiku, byl některými lidmi považován za zrádce. A naopak Havel, který směrem k Západu říkal jen ta nejoptimističtěší proroctví, byl vyzdvihován, jmenuje se podle něho letiště, je nám předhazován jako vzor morálky a moudrosti.

Jestli to skutečně naberetakový obrat, jak píšete vy, tak jsem zvědav, zda se vůbec někdo někomu omluví za tu dosavadlí ironii, urážky a posílání na Kubu.

2 0
možnosti
PB

P11e84t52r 60B61u36r50i34a72n

26. 3. 2020 12:00

psali sice laickými formulacemi, ale docela přesně, že západní svět se šine do kopřiv, byli jsme označování...to vám bylo nadáváno správně. Psali jste totiž fantasmagorie.

1 0
možnosti
SB

Když vy věříte těm fantasmagoriím takových mlátičů prázdné slámy a takových krasořečníků, jako byl Václav Havel a jako jich je stále plné bruselské ústředí, tak je jasné, že střízlivé hodnocení situace a upozornění na to, že není všechno zlato, co se třpytí, vám jako fantasmagorie z mé strany musí připadat.

Ale to, že před třiceti nebo padesáti lety byl Čína ve srovnání se záůpadním světem zadním dvorkem a nyní se západní svět před tou Čínou třese strachy, to asi fantasmagorie není. To je reálná formulace toho, jak vypadá současnost.

Ale vám to ještě nepředžvýkal nikdo z Bruselu, že? Tudíž to nechápete.

0 2
možnosti
PB

P78e15t14r 83B28u13r56i60a43n

26. 3. 2020 15:39

Svou reakci jste postavil na tom, že já věřím bruselským úředníkům. Sice nevím jak jste na to přišel, ale je to špatně. A navíc Brusel směřuje spíše k socializaci tržního prostředí a kapitalismu obecně, kdežto já zastávám směr opačný. Viz mé blogy (asi je neznáte). Vaše odpověď je tedy naprosto mimo mísu a je z ní hodně znát, že stále pevně vězíte v jakémsi marxisticky antagonistickém rozdělení světa na My a Oni.

Tím se dopouštíte další pikantní zmatenosti, kdy vyzdvihujete Čínu a její divoký, v reálu vykořisťovatelský raný kapitalismus, jako protiklad ke kultivovanému západnímu kapitalismu, který je už o desítky let dál.

Pro vaší představu, dokazujete, že západní tržní hospodářství se hroutí na příkladu země, která se tímto směrem také vydala, jen se zpožděním půl století. Dokonalý guláš v hlavě.

1 0
možnosti
SB

Já Č9nu nevyszdvihuji.

Já na púříkladu Číny ukazuji, že západní svět to vede od 10 k 5.

0 0
možnosti
Foto

to jste si nevybral ten nejlepší případ

0 0
možnosti
PB

P76e42t33r 92B73u38r83i51a22n

26. 3. 2020 16:42

A to je právě jako byste na příkladu bezďáka, který začal pracovat a našel si místo na ubytovně dokazoval, že to pracující rodina s vlastním bytem na hypotéku a dvěma dětmi dělá špatně a tenhle způsob nikam nevede. Zatímco příjem bezďáka se během tří měsíců zvedl o 80%, jeho výdaje oproti příjmu jsou 50%, tak rodina se dopracovala po 15 letech jen k tomu, že jejich příjmy stagnují a výdaje má 95% svých příjmů a za posledních se 5 let se jim ještě zvýšily o 10%. tedy opticky to vede do kopru. Ovšem v reálu naopak dokázala, že tato cesta je správná a onen bezďák jde v jejich šlépějích a je pouze na začátku.

0 0
možnosti
JL

Pane Benesi. Je priznacne u slabomyslnych poukazovat na osobnosti, ktere nemeli zaklad ve znalostech k vedeni statu. Kopani do pana Havla je opravdu unikatni. Jiz pro srovnani s idioty z Prognostickeho ustavu, kteri urvali ten zacatek pro sebe a ukazali nam, jak se dela trzni hospodarstvi. Specialne ten prvni premier CR.

Kdyz jsem ho slysel diskutovat s prednimi ekonomy USA o privatizacnim planu "bez pravidel", videl jsem ty kysele tvare pana Reicha a ostatnich po teto diskuzi. Jejich komentare presne urcily jak vse bude v CR probihat. Historie te doby je pravdivou odpovedi.

K bruselske "katastrofe" se vyjadrovat nebudu. Jen opouziji stare moudrosti. "Kdo te vede, takove jsou i vysledky". Jeste po triceti letech jsme se nenaucily. Jen nasledujeme NASI historii. Zvolime si cizaka (s penezi) a chceme vybudovat skvelou republiku. Uzasne, pane Benesi, ZE??

2 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........