Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P89e46t72r 54B44u98r44i82a38n

26. 3. 2020 16:24

Nemůže. Jen komunistické fráze o rozsvícení se v hlavě, že ti chytří už vědí, ale nepíše co, změna k lepšímu, ale neví co by to mělo být a jak by to mělo vypadat a nakonec autorovo oblíbené, že všechno budou vyrábět roboti zdarma a lidé budou brát bezpodmínečný příjem. Jen tak, ze dne na den. Až ty pracně po desetiletích vybudované automatické provozy ukradneme těm zlým kapitalistům ve jménu lepších zítřků.

To už komunisté v praxi udělali mnohokrát. Že rozjetý průmysl ukradli. Vyžádalo si to 100 milionů mrtvých, desítky hladomorů, koncentráky a pak ho velkodušně totálně zdecimovaný zase vrátili a čekali, až ho to zlí kapitalisté zase dají do pořádku, aby pak volali po tom, že ho zase chtějí ukrást.

Pane Dvořáku, a co takhle ukrást nějaký funkční průmyslový systém po komunistech, to by nešlo? Znáte nějaký takový? Co takhle celosvětově znárodnit třeba Venezuelu, nebo Kubu. Půlka světa by si konečně mohla žít v blahobytu, co říkáte?;-D

0 0
možnosti
PB

P87e71t48r 76B46u56r18i69a36n

26. 3. 2020 16:15

O komunismu nikde nepíšu, ale když jsme u toho, byl jednak vyhlášen v Kambodži (2 miliony povražděných), sám socialismus je vývojovou fází komunismu (Marx-Leninismus) a je to konečných cíl těch změn, po kterých voláte (100 milionů povražděných).

Píšete změna k lepšímu. Lepší než přirozený vývoj kapitalismu a tržního hospodářství neexistuje. Pokud o nějaké víte, popište ji. Ale konkrétně. Na to ale vy nemáte. Neznáte ho, nevíte jak by měl vypadat a mimo "ukradneme to, co ten zlotřilý kapitalismus vytvořil a tím přes noc zázračně všichni zbohatnou", mi nic jiného nenabídnete.

Žádný krach kapitalistického systému se nechystá a nenastane. Čtením pár negativních finančních zpráv a tetelením se blahem, že už je to tady, že svět konečně krachne a lidé budou zmírat v blátě válek a hladomorů a poté sám od sebe přijde nějaký samospasitelský zázračný systém typu pečené kuře do každé huby, to je skutečně na léčbu.

1 0
možnosti
JL

Pane Buriane. Tyto vase tri odstavce mne mile prekvapily. Krasne receno.

Osobne panu Bedrichu Dvorakovi (tech Dvoraku je vice, tak abychom se nespletly) neodpovidam. Zde je to beznadejne.

Je mi vsak divne, ze zadne prispevky "levicaku" zde nectu. Clanek ma mnoho nametu na komentare. Jen pan Benes se chytil. Uzasne!!??

1 0
možnosti
BD

Pane Buriane. Píšete jako absolvent podivné školy typu VUML. Současné události vše pozitivně uspíší a budete se asi divit. Tržní hospdářství dávno skončilo. Navíc je v rozporu s globální hospodářskou politikou.To jste ještě nepochopil ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........