Komunismus a dnešek

Komunismus nikdo v dnešní době nevyzkoušel a přitom je množství jeho kritiků. Ale komunistický systém nebyl vyzkoušen vlastně nikdy ! A přichází nový společenský řád , který nemá ještě název. Je to nevyhnutelný společenský vývoj.

  Nemíním zde obhajovat zásady komunistických myšlenek, myšlenek Karla Marxe ani Lenina. Ale i tito filosofové vycházeli z obecných etických principů nabízených v křesťanství, židovství, islámu i v jakýchkoliv dalších filosoficko- společenských uskupeních. Vše mělo svoji roli a důležitost. Nic nebyla náhoda.

  V naší společnosti ve Střední Evropě jsme nyní ve značné krizi ve společenském chápání nutných změn. Propaganda ve své setrvačnosti neví kam zaměřit svoji pozornost a tak vzniká takové sociálně-fašistické podhoubí, které je semeništěm dalších extrémů. Jako za dob reálného socialismu jsou nám předkládána vysvětlení událostí ve světě a je předpokládáno, že právě ta setrvačnost v našem myšlení omezí naši vzpurnost. I lidé v ČR již kolektivně nadávají na stávající systém, ale nevědí co jiného nabídnout. Snaha by byla, ale opatrnost je silnější. Ale bude líp !!!

   Komentátoři v mediích vypadají jako placení agenti mnoha seskupení a je to vlastně i pravda.

  Svobodné vyjádření kohokoliv je prezentováno jako zpátečnické a " komunistické" uvažování i když nikdo nic nevysvětlí. Zábrany a strach vše ovlivňují. Stačí se zamyslet na dnešní realitou života. To naše trápení nelze vydržet do nekonečna.

  Něco se určitě na celém světě děje. Může za to revoluce v informatice, kdy je dnes velmi obtížné informace zatajit a zkreslit. Každý si může najít tu svoji pravdu.

Nějakým řízením osudu jsem se dostal na stránky

http://milenapolakova.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=338598&bk=37936

I přes určitou zmatenost ve grafickém vyjádření lze tady nalézt mnoho myšlenek a velmi logických závěrů mnoha veličin současné společenské scény. Je zde i výzva k podpisu celoevropské petice , která je nám také zatajována. Já jsem ji bez váhání podepsal. Jde o budoucnost.

  A to chybí ve všech komentářích vyjádření muslimské části světa, kde se to dnes vaří velmi zdařile. Několikrát jsem napsal, že islám je nejmodernější náboženství a v jeho dalším rozvoji vidím i rozvoj etiky ve světě. Za to jsme dostal mnohokrát vynadáno jak v tisku, tak v soukromí.  Současné události v Turecku i Libyi cosi napovídají. Na svém vyjádření samozřejmě trvám neb islám není vlastně náboženství, ale životní postoj. A to jsem po mámě žid. Ale Boha máme všichni stejného.

  Společenské změny nastanou a již nastávají. V USA jsou dokonce překládány i prezidentem Obamou.

   O víkendu bylo zasedání Bilderberg group a určitě i zde bylo hlavním tématem nové uspořádání světa.

Kdo to nevidí, tak to nechce vidět. Nechci zdejší obyvatele považovat za vyvolený národ ,ale již máme také své zkušenosti. Něco se stát musí a potom bude líp !!!!

Autor: Bedřich Dvořák | úterý 11.6.2013 12:42 | karma článku: 15,51 | přečteno: 1146x
  • Další články autora

Bedřich Dvořák

Ukrajina ? Game is over ?

31.12.2022 v 12:29 | Karma: 27,12

Bedřich Dvořák

Úloha Ruska a USA ve světě.

29.10.2022 v 15:01 | Karma: 22,86
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........