Bedřich Dvořák

Ovládne Rusko Černé moře ?

4. 07. 2017 13:01:43
Pomalu se mnozí analytici vyjadřují k nastupujícímu trendu ve světě. Zcela určitě se bude hodně věcí měnit ,protože stávající stav je dost neudržitelný.

Politický komentátor z Ruska V.V.Pjakin již několikrát mezi řečí uvedl,že vše spěje k tomu,že Černé moře se stane vnitrozemským mořem Ruska. Vše samozřejmě souvisí se vším a jde o další vývoj rozdělení světa po II.světové válce. Tenkrát tzv.socialistický tábor nahradil či doplnil vývoj v koloniiích evropských států a vše skončilo stejně. Rozpadem koloniálního systému a rozpadem socialistického tábora a SSSR.

Dnes je obrovským problémem Turecko,které je také uměle vytvořeným státem.To se pravděpodobně rozpadne na několik nových států,které se ihned připojí k nějakým historickým územím. Jde o Velkou Armenii, Irán, kurdské oblasti v Turecku i Iráku a některé státy na břehu Černého moře. A to včetně celé Ukrajiny,Moldavie,Bulharska,Rumunska a Gruzie.

Ruské zájmy ve vztahu k původní Byzanské říši sahají k Istanbulu ( dříve Cařihradu).

Vše má svoji logiku a mohl by to být začátek nového mírového období. Poslední desetiletí již vysilují celý svět a hrozba terorismu to jen umocňuje.Jak správně řekl papež František - je nutno vycházet z příčin konfliktů a neřešit jen následky.

Z Ruska se stává imperium nového typu,kterébude z velké části Islámské a bude obsahovat i dost protichůdné zájmy a filosofie. Celé rozsáhlé oblasti budou mít tak rozsáhlou autonomii,že vazby na základní stát budou jen vojensko-bezpečnostní a strategické.

V USA začínají odstředivé tendence a uvádí se stát Kalifornie, jako příklad začátku celé etapy změn.

V Rusku to budou naopak slučovací tendence například u Kazachstánu a některých severních oblastí současného Turecka na pobřeží Černého moře. ( dříve Ruského moře).

Světové hospodářství se finančně již váže na Čínu a například Anglie bude fungovat jistě úplně jinak než dosud. Vazby na USA se pragmaticky omezí a v EU bude situace podobná

Současné imigrantské problémy v Evropě ustoupí do pozadí s nástupem nové strategie v Africe a na Blízkém Východě. Kancléřka Německa, paní Merkel již plány oznámila.

Zcela určitě bude novou silou Irán, jehož moc neustále roste. Naopak ustoupí do pozadí problém Izraele a Palestiny, kde se vše uměle drží ze strany USA.

Prostě a jasně - začíná nové období jakéhosi stěhování lidstva a bude záležet na tom, jak se tomuto objektivnímu posunu bude celá společnost bránit.

Současné politické teorie směřují jen k zachování současných pozic,ale to je již neudržitelné. Vše se bude měnit a nelze tomu nijak zabránit. Vojensky určitě ne, jak je vidět na současných konfliktech. Ostatně nějaké negativní geopolitické změny jsou jen výmysl teoretiků. Vše zaleží pouze na lidech a jejich současném vzdělání a uvědomění.

Když si vše představíme,tak jakási federalizace Evropy je již jasná a nám bude jedno,zda budeme žít v autonomním státu Česko,třeba i s oddělením Slezska do Polska. Když nejsou hranice,tak o nic nejde. Dnes je nám také jedno, v kterém kraji v Čechách žijeme.Hrát si na nějaké pseudovlastence již určitě nemá cenu. Co to je to nové vlastenectví - nacionalismus ?

Snad opravdu nastane pozitivní proces - již si zasloužíme, abychom i u nás se měli líp !

Autor: Bedřich Dvořák | karma: 9.93 | přečteno: 751 ×
Poslední články autora