Vzájemně se uzbrojíme ?

Když před lety v USA uzbrojili SSSR,tak donutili hlavně Rusko k mnoha ústupkům. Zda to byla dobrá politika nikdo neví. Gorbačov je považován za zrádce a Stalin vstává z mrtvých. Putin směr obrátil a mnohé se mu zdařilo..

Když se podíváme na současnou armádní výzbroj na celém  světě, tak její ceny již značně  překračují možnosti společnosti. Zde jistě cena překračuje užitné hodnoty a je již za hranicí normálnosti. Proto porovnávat výše rozpočtů jednotlivých zemí lze považovat za dost nesmyslný údaj.Vše je natolik tajné, že si vojenští stratégové mohou vymýšlet libovolné částky.

Proto mají v USA značný strach z nových zbraní v Rusku i když je vojenský rozpočet Ruska relativně nízký.Oprášení některých německých konstrukčních technologií z dob před rokem 1945 v oblasti křídlatých raket nás značně zaskočilo.Nové náporové motory fungují dost neuvěřitelně.V principu dokonale s minimálními náklady.

Každá armáda má mnoho lidí v analytických útvarech a při současné rétorice vůdců zemí se vypouští neustále falešná mlžení.

Nějak pořád nemohu pochopit anylytiky naší " západní " civilizace, která na jednu stranu předpovídají totální krach hospodářství v Rusku a na druhou stranu předpovídají nějakou invazi Ruska do celého světa. Proč a jak by to ti Rusácí realizovali ?

V těch našich zaprděných postsocialistických státech nevíme, co vlastně máme dělat a tak si hrajeme na vojáky a dáváme prostor šílencům, kteří se chtějí vyřádit doma i v zahraničí. Samozřejmě za peníze.Do toho někde někdo  ještě zorganizuje imigrantskou vlnu a již by bylo možno malovat obrazy,kde paní Volfová bude bránít s praporem v ruce barikádu. Při její fyzické kondici by se tam hezky vyjímala.  Stačí trochu upravit historické obrazy a bude další krása zveřejněna.

Bylo by krásné, kdyby místo výroby nových zbraní se domluvili další podmínky ve spolupráci lidstva.Jen takto nikdo nepřemýšlí. Ani naši hospodští analytici.

Vždyť veškerá armáda neslouží k ochraně společnosti,ale pouze k jakési teoretické ochraně vládnoucích elit a nastolených systémů ovládání mas. Nad vším visí jako Damoklův meč zbraně hromadného ničení a nedokáži si představit, že by jediný člověk na zeměkouli dokázal s touto politikou hromadného zabíjení souhlasit. Vojenští stratégové plánují systém - po nás potopa.

A to máme krásný reálný příklad, jak by to mohlo někde vypadat. V mnoha zemích bývalého SSSR se octlo pro jeho rozpadu 25 milionů lidí v roli poražených obyvatel. Někde jim dokonce upírají volební právo a nejraději by je pozabíjeli či doportovali jinam i když to byl dříve státní elita..Již 25 let se to nedaří realizovat.Jen na Donbasu se vzpouřili s podporou Ruska a trvá vše již moc dlouho..

Jsme v období značné nesmyslnosti tohoto stavu a stejně nás nutí utahovat opasky,abychom tu měli výzbroj za miliardy Kč nebo Euro. Pragmatické uvažování naší vlády snížil stav vojska i zbraní a vojáci si hrají ještě s hračkami z dob dodávek ze SSSR. Něco jsou to již opravdu historické kousky.

Rusové nám nabízejí jejich nové obrněné vozy za zlomek ceny Pandurů, ale my se nedáme. Václav Havel kdysi moc předběhl dobu a neměl to zkonzultované se všemi. Lépe řečeno mu jeho našeptávači navrhli likvidaci naší výroby,kterou z nějakých příčin znovu obnovujeme. Koncern Kalašnikov staví továrny  v USA i v Saúdské Arabii, což by měli být jejich nepřátelé.

A my asi zase utřeme hubu. Možná s tím půjde dobře likvidovat přemnožené divočáky a kormorány v naší přírodě. Staré náboje jsme již asi dodali na Ukrajinu a Kurdům a tak musíme stejně používat střelivo NATO.

Kdy se současný stav změní, nikdo neví. Trump se oťukává a učí za cesty a jeho učitelé ho navádějí k různým hloupostem.Pokud to povede k rozpadu USA,tak to bude zajímavá situace.

Putin má obrovskou vnitřní opozici a vůbec není jisté,zda bude kandidovat v dalších volbách.

V jedné části Asie dominuje Čína a v druhé to bude Irán.

Co se ději v Latinské Americe jen tušíme,stejně jako v Africe.

 

Má to všechno logický smysl ? Naši jestřábi sice pořád hovoří o ruském nebezpečí,ale důkazy chybějí.

Kdy to skončí ? Bude vůbec líp ?

 

Autor: Bedřich Dvořák | úterý 11.7.2017 9:34 | karma článku: 19,85 | přečteno: 442x
  • Další články autora

Bedřich Dvořák

Ukrajina ? Game is over ?

31.12.2022 v 12:29 | Karma: 27,12

Bedřich Dvořák

Úloha Ruska a USA ve světě.

29.10.2022 v 15:01 | Karma: 22,86
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........