Bedřich Dvořák

Plán zrušit Obamacare se Trumpovi nevydařil

26. 07. 2017 11:31:17
Jsem zastánce nové politiky v USA. Naši političtí poradci pořád nepochopili změny v USA a tak vše komentují jako porážky Trumpa. Neznám program Obamacare. Jedno je jasné. Celosvětový vývoj směřuje k zajištění lékařské péče

Snad každý rozumný člověk pochopí,že vývoj v lékařské péči musí směřovat k zespolečenštění celého zdravotního systému. Kdo chce speciální péči a má na to prostředky,tak by se měl buď pojistit u soukromé pojišťovny a používat soukromá zdravotnická zařízení a nebo odjet na léčení mimo Česko.. U nás jsme z toho vyrobili kočkopsa,který inkasuje povinné platby a zdravotničtí zločinci využívají tento systém ke svému zisku či rozkrádání. Vybraná suma je obrovská a krade se velmi inteligentně.

U nás jde o elitní dodavatele léků a zdravotnické techniky. Státní Ústav pro kontrolu léčiv je žába na prameni, která vše reguluje v zájmu určitých dodavatelů a výrobců. V této době probíhá debata o možnostech dodávek zdravotnické techniky a léčiv z Číny a dalších zemí. Jenže se v Číně korupční aféry řeší výstřelem na stadionu plným lidí a to je ten hlavní problém našich organizátorů zdravotnictví.Když si přečtete komentáře a nebo poslechnete v ČT, tak vám zájmy určitých zdravotníků rychle vyvstanou na mysl.

Určití " Oligarchové" již pochopili výhodnost těchto investic a skupují kliniky a vytvářejí nové zdravotnické struktury. A to nejen v Česku a na Slovensku. Třeba umělé oplodnění je takový kšeft pro Babišovi managery,že jsou již všude v Evropě a vypracovali se k obrovským výšinám. Zde se asi domlouvají věci jednodušeji a dokonale a tak i Andrej Babiš bude postupně rehabilitován i v očích veřejnosti. Není to správný směr vývoje, ale lidem to je zatím jedno. Běžná populace se dokáže oplodnit úplně sama bez asistence.

Z celosvětového hlediska je hloupost,když výrobci a výzkum léků nespolupracují. Ale jde o obrovský kšeft a tak to bude ještě nějakou dobu trvat,než se lidé probudí. Bohužel zemře zbytečně moc lidí.A to je přece výhodné ! Stát ušetří na důchodech. Občas některý politik utrousí moudro,jak je problematické prodlužování věku a vyplácení důchodů mnohem déle než dříve.

V USA od napaměti platilo,že jsou občané různých kategorií. Dnes se situace zlepšuje,ale dokonalá jistě není. Co chce vlastně Trump řešit - vůbec nevíme.

V Rusku se dostali až na okraj katastrofy, i když před rokem 1941 byl vývoj velmi perspektivní. Dnes je to již lepší,ale k dokonalosti má vše daleko.

V našem bývalém socialistickém táboře se raději vše zamlžuje. Kvete šarlatánství a podvody. Jen v mém okolí zemřelo několik lidí zcela zbytečně, protože podlehli nesmyslným informacím. A byli to lidé kolem 60 let,což jsou dnes ještě aktivní občané.

Prosazovat nějakou zásluhovost ve zdravotnictví je snad nelidské. Když nějaký i vysoce postavený politik včetně prezidenta zapomene,kolik má průměrný občan důchod a jaké má životní náklady, tak by měl rychle ze svého postavení odstoupit.

Postupně se situace zlepšuje,ale výhledy a perspektivy se musí řešit již jinak než dnes. Stejně nic jiného nezbývá, protože vyvraždění 80 % obyvatelstva válkou, snad nehrozí.

Něco ve společnosti probíhá přímo revolučně a něco zase zbytečně pomalu. Problematika stomatologické péče v ČR je toho zářným příkladem. Důchodce v EU má perfektně ošetřený chrup a u nás má důchodce vypadané zuby, protože nemá prostředky na zubního lékaře. A to je všude v EU stomatologická péče velmi drahá ! Ale systém jim funguje a u nás pořád něco budujeme.

Je nutno koukat na svět s optimismem. Jsme generace,krerá zase trochu odskáče přicházející změny,ale jistě bude líp !

Autor: Bedřich Dvořák | karma: 10.96 | přečteno: 452 ×
Poslední články autora