Bedřich Dvořák

Nová pravidla pro oddlužení. Bude se právníkům chtít pomáhat za pár tisíc?

29. 07. 2017 13:56:30
A zase tu máme ten náš bolševismus. Advokátní lobby prosadila,že si občan nemůže sám vyplnit formulář o oddlužení,který byl údajně vytvořen proto,že to bude jednoduché.Musí si najít advokáta a zaplatit mu minimálně 4000, plus DPH

Výše uvedené platí již od počátku července jako tichá předvolební pošta.

Stejné to je u sepisování zápisů z valných hromad obchodních společností, či při jejich návrhu na změny a založení. Notáři mají žně.Ostatně to šílené nesmyslné ověřování podpisů nemá zaručeně nikde ve světě obdoby. A tak postupně v mnoha případech ztrácí cenu základní zásada, že co není zakázáno,to je dovoleno. Nikdo za nic nenese odpovědnost, ale platit se musí pořád více. Všichni lidé vědí,že soukromí insolvenční správcové či exekutoři jsou nesmysl a nespravedlivé nařízení. Vydělávat na něčím zoufalství nepatří do slušné společnosti. Stejně jako placení různých soudních poplatků ,když si soudy platíme z našich daní. A dokonce i když Vás soud osvobodí od placení poplatků, tak vás zase odsoudí k placení poplatků advokátům podle svého uvážení.

Jsou to neuvěřitelné a těžko pochopitelné záležitosti i když jsou i součástí volebního boje. 850 000 lidí je v různých exekucích a i při minimálních nákladech exekutorům jde samozřejmě o mnoho miliard peněz,kteří musí ti " povinní zaplatit. Zdůvodňovat to tezí, že mnozí nezaplatí a tak musí ti ostatní platit více, aby exekutoři a podobní experti nezchudli, je snad zhovadilost.

Stejně jako sytý hladovému nevěří,tak ti spravedliví poukazují na to, že většina povinných se dostala do problémů svoji hloupostí. Což může být i fakt, kdyby nenaletěli těm,kteří nebyli státním systémem vyloučení ze svého " podnikání". Vše trvá již moc dlouho, aby to někdo neviděl.

Občas pomáhám v rámci neziskového sektoru lidem v roli obecného zmocněnce. Každým podobným opatřením se tato možnost komplikuje a závěrem budeme zase tam,kde jsme byli před rokem 1989.

Mnoho se odsunulo na dobu po volbách a vítězové jistě nebudou mít žádnou chuť něco napravovat. A můžeme si zase zpívat s Tomášem Klusem " zas čtyři roky v p...."

Vůbec netuším, kdy se to může změnit i když musí být již líp !

Autor: Bedřich Dvořák | karma: 31.55 | přečteno: 2041 ×
Poslední články autora