Konec současné měny ?

Virtuální měna typu Bitcoin je prozatím považována za nějaký pokus nadšenců platit na základě vzájemných dohod.Klasické bankovní systémy ale jistě tuší velký problém.

Jenže se vše již trošku vymklo z rukou běžným bankovním domům.USD má již na kahánku a útěk do anonymní virtuální měny je zatím chápán trochu divně. Zcela jistě i přibrzdění vývoje v Rusku a Číně s těmito tendencemi souvisí. Těžko odhadovat neprobádanou budoucnost,ale v souvislosti s předpokládanými změnami ve světové společnosti jde o jednu z nezávislých cest.Jde samozřejmě o jisté obcházení daňového systému,ale i s tím se počítá, i když se zatím projevují více tendence k zákazům těchto nových možností.Nastala doba zespolečenšťování výrobní prostředků i sféry služeb a bitcoin dokáže přechodně ošetřit i malé výrobce a obchodníky. Naopak se jim podaří překonat současné snahy států o absolutní kontrolu odvodu daní. Viz u nás zavedení EET. Bitkoin není placení v hotovosti a tak jde vše mimo EET úplně oficiálně.Ostatně tento systém má tolik chyb a nepromyšlených souvislostí,že musí skončit co nejdříve.

Bez peněženky to nejde

Aby mohl člověk obchodovat s bitcoiny, potřebuje vlastní BTC peněženku. Jde v podstatě o řetězec znaků, který si můžete představit jako číslo klasického bankovního účtu – BTC peněženka tedy existuje pouze ve virtuálním světě a na rozdíl od bankovního účtu je zcela anonymní. To je i jeden z důvodů, proč se tato měna těší stále větší popularitě.

Je to bezpečné a stát nemá na pohyb peněz žádný vliv. Současné platební karty se tak stávají složité a nebezpečné.

V současnosti se vynořují různé komentáře ohledně virtuální měny. Jedny informace jsou psány na objednávku bankovního systému a straší obrovskými problémy. Na druhou stranu se uživatelé virtuálních měn smějí, protože vidí dál do budoucnosti.

Se změnami ve společnosti musí jít ruku v ruce i změny daňových systémů,úročení a poplatkových dohod v bankách.Každý stát musí začít pracovat úplně jinak. Nějaké závazné rozpočty dnešní doby jsou již nesmyslem.

Někdo v tom vidí návrat k socialistickým systémům před rokem 1989 a má dokonce i pravdu. Jen v tom vidí tu negativnost minulého zřízení,ale pozitivní stránku nevidí. Kapitalismus tržního hospodářství končí a technologické revoluce v robotizaci i nové směry vývoje SW nelze zastavit. Cílem je optimalizace výrobních i distribučních procesů a zásadní změny sociálních systémů všude

.Dnešní systém již vůbec nefinguje na principech trhu a konkurence a obsahuje mnoho skrytých zbytečných nákladů a škod.Revoluciánáří z devadesátých let to těžko chápou a vidí v tom konec svých světlých zítřků.Komentář Václava Klause k měně Bitcoin jsem ještě neviděl a nečetl.

Jde o nový pohled na určité myšlenky myslitelů 19. a 20. století na celém světě, kteří přepovídali tento nový směr vývoje. Zatím se mnozí bojí o takových věcech vůbec mluvit,či uvažovat. Jenže vlak již jede a naskakování za jízdy bude časem obtížnější. ( možná)

Paradoxně mají větší šanci země, kde je ještě zdánlivý chaos, než dokonale organizované konzervativní občanské společnosti.Tím může dojít k zásadnímu posunu životní úrovně i výrobních potenciálů v Africe ,Indii i Latinské Americe a svět může být mnohem příjemnějším místem k životu než je dnes. Válečné běsnění současné doby bude již nesmyslné.

A virtuální systém měny zajistí bezproblémové zajištění plateb v určitém přechodném období.

Jen náš politický systém tyto změny nechce pochopit a straší nás nějakým zdražováním čehokoliv.

A potom bude jistě líp !

něco k prnímu studiu :

http://btctip.cz/

 

 

Autor: Bedřich Dvořák | neděle 30.7.2017 10:02 | karma článku: 9,20 | přečteno: 411x
  • Další články autora

Bedřich Dvořák

Ukrajina ? Game is over ?

31.12.2022 v 12:29 | Karma: 27,12

Bedřich Dvořák

Úloha Ruska a USA ve světě.

29.10.2022 v 15:01 | Karma: 22,86
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........