Centrem Prahy v sobotu prochází průvod hrdosti leseb, gayů, bisexuálů a translidí.

Tak nevím. Na jednu stranu chápu určité genetické dispozice některých lidí k jiné sexuální orientaci. Na druhou stranu vidím určitý smutek v jejich očích a bezradnost. Takové juchání na povel se mi nikdy nelíbilo a nelíbí.

Také se nemohu smířit s jejich nějakou předstíranou hrdostí nad svým údělem,byť je přírodou asi nařízený.

Jako lidé jsme opravdu jiný živočišný druh než celá příroda a máme cosi geneticky naprogramováno. Každý má v sobě  určité pocity druhého pohlaví a těžko se hledá v přírodě ekvivalent tohoto stavu.

Choroba to dozajista není, ale odlišnost od většiny to samozřejmě je.Ještě,že nejsme jako slepice a neukloveme se navzájem.Můj kamarád to řeší důsledně. Když se slepice začnou klovat,tak jim hned usekne hlavu a dále na ničím nekoumá.

Asi je ta jiná orientace daná vývojem lidské společnosti.V minulosti šlo o značně rozšířené záležitosti a Starý Řím tím byl pověstný. I v Starořecké kultuře byly náznaky zvláštních stavů ve společnosti. V Egyptě to bylo jistě podobné. V Islámské světě zase zpívali,hráli a tancovali skoro výhradně mladí chlapci. Někde byly zase v popředí Eunuchové. Taková Čína či Indie měla také své zvláštnosti.

Ženy byly v mnoha obdobích určeny k rodění dětí, vaření a jisté zábavě upracovaných či unavených mužů. Dnes se ta emancipace " jiných" dostala dál. Teplí lidé jsou více pracovití a obsazují významná místa kdekoliv v lidské společnosti. Zda to je dobře a nebo špatně se vedou rozsáhlé debaty.

Těžko posuzovat nějakou psychickou nebezpečnost tohoto stavu i když to mnozí berou těžce. Možná pokročí znalost lidí tak daleko,že nějaká reprodukční schopnost lidí ztratí svoji cenu. Teoreticky to již věda potvrdila. A co bude za několik generací nám může být ukradené. My tady již nebudeme.

Nicméně z takových akcí, jako je dnes v Praze, dobrý pocit nemám. Chybí mi tam ta lidská úpřimnost,která je nahrazována značnou exhibicí.

Vývoj lidstva se zrychluje a třeba  jsem jen značně pomýlený.

Pořád je lepší taková exhibice než pobíhání se samopalem kdekoliv.

Jen vývoj ukáže, co bylo a je vlastně lépe. - V historii se to vyřešilo samo a relativně rychle.

Autor: Bedřich Dvořák | sobota 12.8.2017 13:36 | karma článku: 30,37 | přečteno: 1467x
  • Další články autora

Bedřich Dvořák

Ukrajina ? Game is over ?

31.12.2022 v 12:29 | Karma: 27,12

Bedřich Dvořák

Úloha Ruska a USA ve světě.

29.10.2022 v 15:01 | Karma: 22,86
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........