Agrofert a Pirátská strana

Kdyby to bylo jindy a jinde,tak by příznivci ANO a Pirátské strany mohli být spolu.Piráti vyrazili na Free Ride, ale na svých akcích kritizují Ano a konglomerát Agrofert,což se nesmí. Pirátská strana jen ukazuje  do budoucnosti.

Hnutí Ano je velkou vězeňskou koulí na noze Andreje Babiše i když některé myšlenky jejich budoucích poslanců jsou docela povzbudivé.Jen těch volitelných zase tak moc není.Někdo se dostal na kandidátku teprve tehdy, když neuspěl u jiných stran. A mnozí mají jiné vady na kráse.

V celém státě chybí lidé na práci a stejně tak i v politice. Zde přešlapujeme na stejném místě již mnoho let a ani výhra ve volbách nic nezmění. Po volbách ty štvavé projevy v parlamentě budou možná mít jiné zabarvení.

Těžko říkat,co se bude dít po volbách. Prezident bude váhat při vkročení do voleb pro další období a Andrej Babiš bude velmi opatrný při dalším vývoji.Žádnou revoluci bychom čekat neměli.

Piráti by dozajisté obohatili politickou scénu,protože jim zase tak o moc nejde. Oni si počkají,protože vývoj v celé Evropě jim dává za pravdu. Ale několik poslanců bych jim přál. Na rozdíl od jiných stran mají jistou pokoru a vzdělanost.

Vyhlášení  tradičních"stran" odrážejí značné zoufalství při rozpadu jejich základny a vyčpělost volebních programů. Jen komunisté to mají jasné. Uspějí u svých skalních voličů a budou čekat nadále na zázraky.

Ti " tradiční" vsadili na populismus. Antiislámská unie zapšklých kritiků čehokoliv pomalu vyhasíná,protože bojovat proti většinovému názoru v EU je tak nějak kontraproduktivní. Na svém písečku vykřikují plamenná hesla a v tichosti se ohýbají před většinovými vládci. To se vždy v budoucnosti vymstí.

Občan by nejraději viděl již klid všude kolem sebe. Období, kdy davy půjdou volit nenuceně a manifestačně již nepřijde. Republika celkově nemá žádný rozumný program svého vývoje a krize na světě pokračuje.

V hospodářství se vyzdvihují firmy,kteří dokáží obcházet různá sankční omezení ze strany EU a vykládá se to jako úspěch. Proti antiruským sankcím trošičku bojuje Zeman,ale pořád s menší razancí. Schvalování  válečných dobrodružství se již dějí mimo zájem občanů,kteří chápou,že si vláda stejně prosadí svoje. Zdražování se vysvětluje přibližováním k cenám světovým a krade se mnohem dokonaleji než před dvaceti lety. Znalci a vzdělanci vědí,že se stejně kradlo desetiletí na celém světě a jen u nás jsme měli jistou zdrženlivost a dokonce i menší možnosti. Každý,kdo má nepřiměřeně hodně, si svým způsobem nakradl.

A k jakým zářným zítřkům to někde dotáhli.Naše mafie rychle běží do zástupů ctěných podnikatelů a vyřizování účtů pomocí pistolníků  docela skončilo.

Ropná antikrize trvá dál a vládní ekonomové si mnou ruce, že nepodlehli" nepodloženým" tlakům na snížení spotřebních daní u nafty a benzinu.Dnes to sype mnohem více a DPH je také krásně vybírána. Dokonce nám již prý mezinárodně přisypávají více než dříve. To říkal sice jen Andrej Babiš,ale ten nelže.

Imigranté u nás většinou dost těžce pracují a daně odvádějí jen při své zdejší spořebě. Ještě,že tak. Zvýšené náklady na utečenecká gheta nemáme a stálou "národní" hlídací gardu se nepodařilo prosadit.Asi ta bývalá kasárna pohraniční stráže se nevyplatí vykoupit jako vepřín v Letech. Přitom by tam mohla být krásná a poučná muzea dokumentující budoucí plány našich ochránců. A zájemců o ochranu hranic by se jistě našlo hodně. Taková kombinace cvičení Lidových milicí a sboru pomocníků Veřejné bezpečnosti. Jen  politrukové pro PŠM ( politické školení,či šklebení mužstva) by se zase museli vyškolit.

Nyní se našel další strašák,a tím je přechod k nové průmyslové revoluci 4.0. Zavedením umělé inteligence by přeci měli odpadnout i současné volby, protože to počítače naplánují mnohem lépe než nejlepší myslitel v parlamentu. Starší generace tomu sice nevěří, ale když půjdou s močí do nového robotizovaného střediska lékařské péče, tak poznaji,co to je správný vývoj. I plastová rakev nové konstrukce může být zadarmo a pohřební ústavy převezmou obce,aby se s umíráním nekšeftovalo.

Jen to spalování našich obalů bychom měli nějak upravit,aby se ušetřilo  na likvidaci splodin a energii.

V Česku je základním politickým směrem jistá švejkovina. A tento blog je také švejkovina.

Až se probereme do reality- bude líp !

Jen to trvá moc dlouho.

Autor: Bedřich Dvořák | neděle 20.8.2017 10:02 | karma článku: 11,75 | přečteno: 570x
  • Další články autora

Bedřich Dvořák

Ukrajina ? Game is over ?

31.12.2022 v 12:29 | Karma: 27,12

Bedřich Dvořák

Úloha Ruska a USA ve světě.

29.10.2022 v 15:01 | Karma: 22,86
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........