Chcete šetřit vodou ? Zapomeňte !

Kdysi takto argumentoval jeden akciový fond a vznikly miliardové zisky. Dnes se ozývají jiní příjemci bezpracných peněz a chtějí navýšit stočné u lidí,kteří dostanou dotace na používání dešťové vody.Zatím hovoří jen o splachování.

Když stavíte dům, tak musíte vodu ze střech svést do kanalizace. Jeden čas to sice chtěli již také zpoplatnit majitelé vodárenských firem,ale nějak to usnulo.Dešťová voda normálně slouží k proplachování a čištění odpadních rozvodů a když prší na silnici,také tato voda odtéká kanály do čistíren.

Základní chybou byla privatizace systémů hospodaření s vodou a jejím čištěním. To je obor,který by nikdy neměl být v soukromých rukou. Mafie zase zvítězila. Je to obdobný obor jako cokoliv ,kde nemáte šanci na změnu. To jsou el.energie, plyn, teplo, pára a podobně. V rozumných zemích to řeší sice speciálním zdaněním,ale stejně to zaplatí spotřebitel. Jen si stát vezme vyšší daně.

Zcela určitě by se mělo podporovat použití dešťové vody na zalévání. Tam se to zčásti dostane do spodních vod.

Až lidstvo vyřeší levnou výrobu energie,tak by mělo vše podobné být regulováno ve prospěch celé společnosti. Čistírny odpadních vod a likvidace odpadů obecně jsou jasné obory s celospolečenskou působností a zájmem. Jde o recyklaci s následným využitím. V takové Kanadě to jsou výhradně obecní či městské podniky, které vyrábějí el.energii a komposty pro hnojení veřejné zeleně.

Dnes si u nás již nemůžete ani postavit solární systém bez patřičného dozoru úředníků. Natož nějakou free energii.

Snad se časem přehodnotí efektivita současných daňových systémů a lidé budou fungovat mnohem svobodněji. Jen ještě nenazrál čas a myšlení lidstva.

Současní konzervativci se musí stát brzdou dalšího vývoje společnosti, protože vše bude brzy jinak.

Jenže čas letí a ta krásná budoucnost se pořád vzdaluje.

Bohužel není ten správný impulz pro zrychlení všeho - a když rychle nepřijde- tak líp ještě nebude !

Zatím socani chtějí jen umělé navýšení minimální mzdy, bez ohledu na cokoliv.

 

Autor: Bedřich Dvořák | úterý 22.8.2017 17:01 | karma článku: 27,27 | přečteno: 1351x