Bedřich Dvořák

Miliardář Dědek opustil po 3 týdnech kandidátku Starostů

24. 08. 2017 15:17:19
Pohádka o miliardáři,které se od píky vypracoval k postu zásadního politika skončila po 24 dnech. Opravdu se mu nedivím,protože je zvyklý převzít kdykoliv osobní odpovědnost a umělohmotné seskupení anonymních lidí se mu nelíbilo.

Jeho vývoj od obyčejného "kutila" k miliardovému podnikateli je jistě jako pohádka. Dobré nápady dokázal svojí osobitostí zúročit a dostal se do fáze,kdy chtěl udělat něco pro společnost. Dát jen peníze, které si rozeberou partajníci není opravdu to pravé ořechové a tak chtěl být u toho.

Ale v Česku je politická scéna prožraná speciálním morem celá. Proto se lidé upínají na strany typu ANO, kde nějaká záruka menší špinavosti byla. Dnes se vymyslela i vytáhla špína na ANO dostatečná a záleží na tom, jak se k tomu kdo postaví. Do hlav současných voličů nikdo nevidí. Máme zkušenosti.

U společenství starostů jde ještě o anomálii, protože jde o volené zástupce obcí a měst, kteří se ke starostování dostali mnohdy podivným způsobem pomocí různých místních sdružení. Navíc mohou být kdykoliv zastupitelstvem odvoláni a ze dne na den jejich starostování skončí. A voliči jistě vidí, že je to poslancování jen pokračováním dobrého bydla bez ohledu na funkci v obci či městě. Navíc dělat současně starostu a poslance jaksi nejde dobře dohromady. A nyní budou vystupovat v jakési politické sestavě bez ohledu na voliče,kteří je zvolili. Myslím,že to je na hranici zákona a voliči to jistě vidí. Osamocené sdružení starostů je určeno k likvidaci a pan Dědek to jistě pochopil. Na takové lodi se blbě cokoliv realizuje.Jen jeho vrozená slušnost mu znemožňuje nyní říkat pravdu. Nechce být účastníkem likvidace údajně úspěšné iniciativy.

Holt politika je asi značně silná droga a kdykoliv také byla.A špatně se tomuto opojení mocí odolává.

Tak se několik tisíc voličů přesune k jiné straně a možná to bude právě ANO s Andrejem Babišem,kde panu Dědkovi uplatnění nabízeli dříve.

Bohužel musím konstatovat, že po volbách nebude líp. Ta politická setrvačnost dirigovaná navíc ze zahraničí ještě nějakou dobu vydrží.

Autor: Bedřich Dvořák | karma: 22.04 | přečteno: 853 ×
Poslední články autora