Policejní preventivní kontrola dnes a dříve.

Zaujal mne článek https://www.novinky.cz/krimi/447544-policista-musi-vyjasnit-kontrolu-lidra-piratu-bartose-kvuli-dredum.html. Nevěřím, že šlo o náhodu. Pan Bartoš z Pirátské strany je dost známá postava.

V některých zemích se dříve policie chovala velmi mravně. Když jste nic neprovedl,tak vás preventivně nekontrolovali. Kdo zažil léta před rokem 1989,tak by mohl vyprávět,co je to policejní šikana. Možná, že to třeba v Anglii již neplatí a chovají se všude stejně. Když policista usoudí,že vypadáte na teroristu,tak vás prostě zkontroluje. V USA se může i pomýlit o odstřelí vás jako králíka. V Rusku to bude asi podobné.

Mnohé motorizované hlídky již za jízdy pomocí počítače dokáží zjistit,kde je majitelem vozidla a zda nemá nějaké vroubky v evidenci. Také jsem zjistil,že kontrola  o půl druhé v noci, kdy nemáte žádné doklady může dopadnou hladce, protože si ověří vaše údaje a je vše OK. Jistě záleží i na konkrétním policistovi a jeho přístupu k věci. Pochopil jsem i kontrolu při výcviku nového kolegy  při zastavení auta uprostřed města. Taková kontrola může být pro budoucnost ve službě velmi dobrá.

Nicméně jde většinou o náhody a když nejste ten pachatel čehokoliv,tak o nic nejde.

Na druhou stranu musím konstatovat,že se práce policie velmi změnila a k šikaně nejsou určitě naváděni. U představitele Pirátské strany bych nevyloučil určitý záměr, protože to je konkurence ČSSD a někdo mohl nějaký pokyn dostat. Tak je správné,že se to bude vyšetřovat i když se vše odloží jako tvrzení proti tvrzení.  Pro Pirátskou stranu jsou to jisté volební body, protože se již potřebují dostat do parlamentu a poukazovat na některé šílené věci,které již usazení parlamentní hoši po mnoho let nevidí.

Těžko posoudit,kdo bude volit tuto stranu,která se pokouší o vystoupení ze stínu. Určitá nová mladá generace určitě. A přemýšlivá generace starších občanů je bude volit také.Když si přečtete jejich volební program,tak bude zírat.

zde :   https://www.pirati.cz/program/

 

Potřebujeme změny jako sůl.

A po volbách může být trošičku líp !

Autor: Bedřich Dvořák | úterý 29.8.2017 9:47 | karma článku: 16,71 | přečteno: 1024x
  • Další články autora

Bedřich Dvořák

Ukrajina ? Game is over ?

31.12.2022 v 12:29 | Karma: 27,12

Bedřich Dvořák

Úloha Ruska a USA ve světě.

29.10.2022 v 15:01 | Karma: 22,86
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........