K ukrajinským hranicím se již přiblížilo či blíží 7000 nákladních vagónů s ruskými vojáky

Toto uvedl ukrajinský prezident Porošenko a doplnil s oznámením,že Rusko napadne celý kontinent.Nejsem schopen posoudit takové úvahy z vojenského hlediska, ale myslím si, že takto mohl možná uvažovat Hitler před desítkami let.  

Ať obsadili etničtí ukrajinští Rusové Krym na základě čehokoliv a na východě Ukrajiny bojují z nějakého důvodu také etničtí Ruskové z Ukrajiny,tak takové hlouposti nemůže brát nikdo vážně.

Vůbec si nedokáži představit,kolik vojenských vlaků tvoří 7000 vagónů s vojenskou technikou a vojáky. A proč by takové množství jelo do Běloruska na cvičení ?

Stejně tak obsazení pobaltských států a pravděpodobně osvobození tamějších etnických Rusů nedává žádný logický smysl.

Proč z nás dělají blbce a vystrašené chudáky ? V Česku jsme na ty okupace přeci hákliví a dvě generace budou pořád myslet na rok 1968 a jeho nesmyslnost. Tenkrát to byl začátek konce reálného socialismu a vše se projevilo za dalších 20 let. Dnes se vše zrychluje a tak případné nepokoje by nastaly velmi brzy.

Navíc v roce 1968 se braly vážně ještě dohody z Jalty a sféry vlivu byly jasné.

Dnes,v době informační revoluce,když má každý v kapse vysílačku a kameru, nelze nic moc spoléhat na primitivní propagaci a-la sovětské radio Vltava v roce 1968.A již tenkrát to byla jen studnice vtipů proti okupantům.

Naši redaktoři v podivných televizních reportážích sice ještě dokáží vykládat události podle nařízených pravidel,ale je mnoho dalších možností jak se dozvědět pravdu.

Stejně tak je to třeba s tou proklatou Severní Koreou - KLDR.

Jeden měsíc nám ukáží zemi na pokraji hladomoru a za měsíc jsou to rozjásané davy na ulicích při oslavě výbuchu atomové bomby. Samozřejmě je vše organizováno v zájmu režimu,ale tamní společnost je již takto naučená a funguje.Takových států je ještě na zeměkouli dost.

Snad ti ostatní rozumní státníci pochopí současnou nesmyslnost válčení a změní se přístup na celém světě. V mnoha zemích by šlo za peníze vynakládané na války zavést prosperující,samostatné hospodářství a nějaké imigrantské vlny by byly nesmyslné. Asi ještě dlouho nebude celý svět jednotný ve svých názorech a možnostech. I naši vojáci asi rádi válčí a umírají.

Ale eskymák na severu a domorodec v pralese je možná i dnes spokojenější než obyvatel jakéhokoliv  velkého města. Nevíme,kam se bude posunovat vývoj v Číně, Rusku ani v USA. Musíme jen doufat,že  vývoj světové společnosti je objektivní proces,který nelze zastavit.

Lidé potřebují ke své spokojenosti a štěstí relativně minimum. Někde je život jednodušší a někde složitější.

A stačí poměrně málo a bude všude líp !

 

Třeba nás něco nebo někdo usměrní a začne nová etapa vývoje v obecné shodě.

Autor: Bedřich Dvořák | čtvrtek 7.9.2017 18:10 | karma článku: 30,28 | přečteno: 1430x
  • Další články autora

Bedřich Dvořák

Ukrajina ? Game is over ?

31.12.2022 v 12:29 | Karma: 27,12

Bedřich Dvořák

Úloha Ruska a USA ve světě.

29.10.2022 v 15:01 | Karma: 22,86
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........