Úvaha tak trochu povolební......

Poslední volby nebyly ukončeny ničím jiným, než šokem. Do čela se dostaly zvláštní skupiny, které s tou skutečností moc nepočítaly. Neberu vůbec ODS. To je jen " labutí píseń" a určitá šťastná setrvačnost.

Byl jsem léta volič ODS a nyní to je již neprosto jiná strana. Nemá jasno ani v prioritách a ani ve svých kádrech.

Další dvě strany jsou rozdílné a v mnohém i stejné.

Okamurovci jsou Veverky (Strana Věci veřejné) v bleděmodrém, a proto se snaží využít příležitosti.Hlavním lídrem je pan Okamura a potom dlouho nic. Základní stranický program je odvar průměrnosti a populismu. Proto s nimi nikdo nechce nic mít. Jsou určeni k plné likvidaci.

Příjemným překvapením je Pirátská strana. Jen ten skok byl příliš velký a nikdo na to nebyl připraven.Dnes se ohánějí svoji transparentností a vnitřní demokracií.Když jim ANO nabídla podíl na vládnutí, tak se zalekli. Chtějí být v opozici a čerpat veškeré výhody tohoto postavení. Z této pozice vypadli  komunisté a pomalu vypadli i ze sněmovny.Shodou náhod i dostali jejich prostory ve sněmovně. Náhoda je někdy blbec.

Místo toho, aby převzali Piráti vládní zodpovědnost a pokusili se usměrňovat vládní systém podle svých představ,tak budou v opozici rozbíjet cokoliv. Již dnes se o to pokoušejí na všech frontách.Takto se politika v Česku dělat nedá. Ostřílení matadoři jim velmi brzy podrazí nohy a bude vymalováno.

Škoda, mohli jsme se dostat hned na výsluní v EU a získat ztracené sympatie. Taky si hoši neuvědomují, že vracet se zpátky již nejde. A navíc. Svými postoji se likvidují sami a rychle.

U hnutí ANO jde o ojedinělý systém nového vládnutí. Musí bojovat na všech frontách a je zde nebezpečí ukončení tohoto boje na další období. Menšinová vláda jakýchsi odborníků bez politického zázemí je pokusem o nový způsob organizace vládnutí. Musíme si již zvykat, že politický systém bojujících stran je již odkázán na smetiště dějin a sebelepší politický vůdce to nezmění.

Nyní jde hlavně o sociální přebudování současného " kapitalismu" a jakési vládnutí by tomu mělo odpovídat. Odborné otázky bude velmi brzy řešit umělá inteligence a tvrdošíjně hlasovat proti jasným argumentům bude obtížné.

Vláda bude velmi  brzy jakýmsi poradním orgánem,kde se mohou různí lidé měnit či doplňovat.

Nějaké ministerstvo spravedlnosti nemá k právnímu systému již žádný přímý vztah a obecné i trestní právo by mělo být organizováno jednotně k právnímu systému v EU. A to dodnes nefunguje.Umělá inteligence navíc úplně rozbije současné skryté nuance vybudované z jakýchkoliv příčin.

Takové ministerstvo Obrany je naprosto zbytečné .Stejně tak ministerstvo zahraničních věcí.

Ministerstvo vnitra není ministerstvo Policie, jak se mnozí domnívají. Policie by měla být řešena zdola od obcí a měst. A specializované útvary by byly jednotné a řízené v rámci národního systému.

Jednotný integrovaný záchranný systém je výborná myšlenka,na které se dá dále stavět.

I ministerstvo zemědělství nemá již žádný význam ve vztahu k zemědělské výrobě. Ta je kompletně založena na systému dotací a to řeší Brusel.

A tak zbývají pouze ministerstva,týkající se sociálních oblastí obyvatelstva bez ohledu na nějaké České občanství. Když je dnes volný pohyb pracovníků a všech lidí po celé EU,tak musí být náplň úplně jiná. Vše ostatní je buď hloupost a nebo hra na jakýsi patriotismus.Když se někde objeví třeba Ital s celou rodinou,tak na většině  úřadů nikdo neví, co dělat !

I prezident je již pouhá a zbytečná figurka bez zvláštního významu, stejně jako funkce senátu a senátorů.

Čeká nás dost složitá práce, vše nějak vyřešit. A jiná cesta není. Na Švýcarsko si hrát nemůžeme a nebudeme. I tam je chleba o dvou kůrkách.

Snad se svět nezboří,když poslední volby budou velkým mezníkem ve vývoji.

Přejme si,aby to byl mezník pozitivní a správný.

A potom bude líp !

Autor: Bedřich Dvořák | neděle 12.11.2017 22:24 | karma článku: 14,73 | přečteno: 674x