Má výběr mýta na dálnicích nějaký hlubší smysl ?

Nejsem odborník na dopravu,ale mám kamarády ,kteří do toho vidí. Již před lety protestovali kvůli výběru firmy Kapsch.  Já osobně si myslím,že je to opatření,které se má dělat jednotně v EU a více škodí než pomáhá.

Když jede kamion z EU či do EU,tak to má jistě nějaký smysl. Je to mezinárodní dělba práce,která by se měla podporovat. Na vniřních komunikacích v EU by nemělo být smyslem vyhánět kamiony z dálnic a platit jakési daně. Sice se to hezky zdůvodňuje převážně politicky,ale každé zdražení dopravy stejně zaplatí zákazníci a stát dostane svoji DPH.

Má to nějaký ekonomický smysl ?

Nyní se zvyšuje tlak i na poplatky u soukromých aut a řeší se znovu zdanění starších aut pro údajnou podporu výrobců a dovozců.

Každý stát blbne nekoordinovaně a jde jen o vytahování dalších peněz od občanů.

Navíc u nás jde většina výrobků pro automobilový průmysl na export a tak se DPH obvykle nejen neplatí,ale dá se tam schovat i mnoho větších či menších podvodů.

Proč se stát nevrátí k daním, jaké tu byly před rokem 1989 ,což je daň z obratu a doplnit to daněmi na místní úrovni,jako to mají například v USA ?

Jsem plně přesvědčen,že danit se má ve městech tzv. z hlavy a celý systém odpadového hospodářství a hospodaření vodou musí být kontroláno každou obcí. I spalovny či kompostárny by měly být pod správou měst a obcí,jako to je například v Kanadě.

Znám situaci v Torontu a tam jim to funguje dokonale.

Pořád vymýšlíme vymyšlené a hledáme finty jak z toho něco ukrást. V lepším případě pro společnost.

Netrvá to vše již moc dlouho ? A to naše přerozdělování není jen živnou půdou pro korupci na všech úrovních ?

Autor: Bedřich Dvořák | neděle 15.4.2018 18:39 | karma článku: 15,62 | přečteno: 378x
  • Další články autora

Bedřich Dvořák

Ukrajina ? Game is over ?

31.12.2022 v 12:29 | Karma: 27,12

Bedřich Dvořák

Úloha Ruska a USA ve světě.

29.10.2022 v 15:01 | Karma: 22,86
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........