Bojíte se Islámu a budoucnosti ?

19. 09. 2021 11:23:20
Současný tlak politické scény se již dostává do extrémů.Realizovaný systém již vyčerpal své možnosti a musí přijít něco jiného.Konspirační teorie říkají,že covid je přípravou na totální změnu finančnictví.Třeba to tak je,ale ?

Jde dnes vůbec o finance ? Potřebujeme k životu nový finanční systém ? Asi ne.

Bezhotovostní systém to určitě nevyřeší rychle.Jen budou mít lidé další obavy z nějakých krádeží.

Nyní jde o systém předávání kompetenci z neviditelné ruky trhu do jiných sfér. Opatrně se mluví o umělé inteligenci,ale nikdo neví ,co to vlastně znamená. Pokud je umělá inteligence inteligentní,tak nemůže obsahovat ideologické zázemí. Nebo implementované politické zásady dnešní doby s antiruskými či jinými antitendencemi.

To by byla asi inteligentní diktatura nového typu.

Ukažme si to na příkladu islámu,který je tady vnímán jako diktatura nedemokratického fašistického provedení..Již tato definice je úplná pitomost.

Sledují se tady bezvýznamné islámské státy,jako je Afganistán či Saúdská Arabie,která to má k Islámu relativně daleko.Někdo dokonce říká,že jde o policejní Islámský režim.

Všimněme si stavu v takové Indonesii.( údaje Wikipedie)

Indonésie, plným názvem Indonéská republika, je stát v jihovýchodní Asii a Oceánii tvořený 17 508 ostrovy. S více než čtvrt miliardou obyvatel jde o čtvrtý nejlidnatější stát světa a rovněž o stát s největším počtem obyvatel hlásících se k islámu. Státním zřízením země je republika s voleným prezidentem a parlamentem. Hlavním městem Indonésie je Jakarta.

Kupodivu z hlediska kulturnosti je to takto :.

muslimové 87 %, protestanti 5 %, římští katolíci 3,5 %, hinduisté 2 %, buddhisté 1,5 %, jiní 1 % (1998)

Teda pokud náboženství či jakýsi životní styl připojujete k pojmu kulturnost národa. Arabsky tam skoro nikdo nemluví a 87 % lidí ctí zásady koránu a šarie.

Není to podivné ? Vedlejší Republika Singapur jde ještě dále.Spojuje tam vědeckovýrobní pokrok s celým životem populace.

Když tady zakážete kouření a žvýkání žvýkaček,tak si budou lidé myslet,že se parlament zbláznil docela. V této Islámské zemi nasazují policejní roboty,kteří hlídají tyto , podle nich důležité věci.

Tady by se určitě zakázalo i pivo s alkoholem a lihové nápoje. Byla by to hrůza ? A Nebo jsou tamní muslimové dále ve svých uvažováních !

Zotročující budou nyní u nás v EU manipulace s úrokovými sazbami a zdražování.Není prozatím odvaha k základním úvahám,kde vůbec začít.

Třeba takový vědeckotechnický pokrok. Jak v komunikacích,nebo v dopravě.

Nebylo by dobré převzít rizikové směry vývoje do Státních rukou ? Proč mají chyby ve vývoji platit spotřebitelé vysokými cenami nedokonalých výrobků ? Nejsou takové chyby něco podobného jako přírodní pohromy ?

Mnozí tady nemítnou,že nic není zadarmo. To jjsou již úvahy odstupujícího režimu. určité zdanění nadměrné spotřeby bude pořád.Jen daňový systém čeká totální změna. Také se musí silně změnit systém Státní správy amoci.

Odborníci na tom pracují i ve vzahu k lidským potřebám a minimálnímu zaručenému nepodmíněnému příjmu. To se tady hází ještě do odpadu jako úplná pitomost. V USA již uvažují úplně jinak.Tam to již pomalu realizují.

Časem se to ureguluje nadnárodním systémem výzkumu a výroby. Zde musí zase padnout systém brždění vývoje pomocí ochrany duševního vlastnictví a vyplácení odškodnění autorských práv. Nemá i toto obraz či odraz v řádění přírodních živlů ?

Dokáže tady dnes někdo pochopit dobrovolné zdanění příjmů v principech Islámského práva ? Kdo tady vůbec chápe určitou celospolečenskou solidaritu v Islámu. Jak může fungovat systém bank,kde nejsou úroky a v zermi neexistuje pojištění ?

Má nějaký smysl výuka zapamatování koránu zpaměti ? Když správné znění koránu je výhradně v arabštině a arabsky většina muslimů na světě nemluví ? Co to je povinné "modlení" muslimů ? Může se muslim modlit v češtině ? A nejde více o meditace?

Nejsme nevzdělaní v této problematice a jen si hrajeme na vzdělance ?

Hodně vysoké procento lidí v Česku vůbec výše uvedené informace neví a má v tom zmatek. Pletou si Araby a Muslimy a o nějaké Indonesii,která je čtvrtým nejlidnatějším sátem světa si myslí,že jde o skupinku nevzdělaných, tancujících vesničanů na lodičkách.

Není chyba v našich duších ?

Autor: Bedřich Dvořák | neděle 19.9.2021 11:23 | karma článku: 9.10 | přečteno: 369x

Další články blogera

Bedřich Dvořák

Jak si mužI hrají. Neodborné postřehy ženatého muže.

Témata "mužů" přetřásají všichni. To za dřívějších časů nebylo vidět. Muži byli tak trochu chráněni a preferováni. Některé filosofické zásady trvají i do dnešních dní.Je zajímavé,že to kritizují ty ženy,kterých se to vůbec netýká.

1.2.2023 v 22:07 | Karma článku: 10.60 | Přečteno: 455 | Diskuse

Bedřich Dvořák

Můžeme radit Ukrajině ? Nebo budeme zase za blbce ?

Logicky si každý voják vezme vždy osvědčenou zbraň a někam se zašije. Tato válka není jeho válkou. Každému domorodci na Ukrajině je srdečně jedno,jak se jmebuje stát ,kdy bydlí. On chce jen klid,život,bydlení a život s dětmi.

29.1.2023 v 18:00 | Karma článku: 18.76 | Přečteno: 513 | Diskuse

Bedřich Dvořák

kdy se nad sebou zamyslíme ? Nikdy není pozdě !

Eliška Hašková Coolidge: Trump prodloužil schůzku s Babišem o 45 minut, protože si měli co říct Není co dodat.

26.1.2023 v 17:23 | Karma článku: 16.05 | Přečteno: 504 | Diskuse

Bedřich Dvořák

Lži a služby těm "nahoře". Komu to prospěje ?

Kdo věří čestnosti a spravedlnosti dnes ? Asi nás moc nebude.Čekají nás volby,které neovlivní skoro nic. Loutkovodiči to mají připraveno.Nezdá se vám výsledek prvního kola voleb podivný ? Odkud vane vítr ?:

21.1.2023 v 16:29 | Karma článku: 15.60 | Přečteno: 527 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 33.90 | Přečteno: 581 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.31 | Přečteno: 2031 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.78 | Přečteno: 291 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.32 | Přečteno: 208 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.46 | Přečteno: 274 | Diskuse
Počet článků 1023 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 885
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...