Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J63i67ř55í 87H14r91b17e88k

17. 2. 2017 17:48

Já Vám rozumím - existují 3 stavy:

- stav před EU (každej sám za sebe, spolupráce bilaterálně)

- současnej kočkopes (jednotná fasáda - jedna měna, šengen; rozdělený základ - každý má svou vlastní politiku/politiky, své vlastní zájmy/názory, vlastní ekonomiku/sociální systém...)

- spojené státy Evropské (na způsob USA)

Nejhorší je ten prostřední, nějakou dobu existovala naděje postoupit ke třetímu. Důvěra a vůle k tomuto postupu však už prakticky zmizela u většiny obyvatel/politiků/států... Bruselská politika lidí, u kterých je pocit, že je nikdo nevolil, vzbuzuje odpor a pohrdání, Brexit je jen viditelná špička ledovce. Je velká škoda, že postkomunistické země svou zkušenost s levicovým terorem nedokázali západu předat a je nám všem souzeno se bezmocně dívat jak Západ dělá podobnou chybu jako my v únoru48;-(. Je pochopitelné, že s takovým sebedestrukčním idealismem se V4 nebude mít chut spojovat do federace a ti na druhé straně si svůj Sojúz sobeckým/rasistickým/xenofobním východem taky rozvracet nedají.

Před 10 lety bych Vám tleskal - měl jsem větší důvěru v Evropské politiky než v ty naše, dnes si říkám - čím dřív zařadí zpátečku k prvnímu bodu, tím lépe:-(

1 0
možnosti
Foto

A co ti komunisté v tom únoru 1948 měli dělat, když jim jejich odpůrci už půl roku předtím vyhrožováli fyzickou likvidací?

0 0
možnosti
Foto

Superstát = superproblémy + supernespravedlnost + supernevolnictví.

3 0
možnosti
Foto

To mi něco připomín8: komunismus = sověty + elektrifikace. Ta Vám tam chybí.

0 0
možnosti

Centrálně určené sociální dávky? U nás by převýšily průměrnou mzdu. "Výhodou" by ovšem bylo, že by se k nám přelili ekonomičtí imigranti - je tu levně, hezky a tolik pěkných děvčat!

1 0
možnosti

Centrálně fungující sociální systém je něco jiného. Sociální dávky je třeba zrušit zavedením minimálního zaručeného nepodmíněného příjmu. Jenže to většina lidí vůbec nechápe o co jde. A to včetně všech politiků a "odborníků" na cokoliv. Tady je pořád hrůza z toho,že by něco někdo dostával za nic . Dnes je chudoba super kšeft pro sociální mafii. Jen se postavte anonymně na chodbu na sociálku a hodinu tam sledujte provoz. A vidíte skoro vše. A jestli to vláda neví - tak by měla okamžitě opustit své pozice.

0 0
možnosti
Foto

A za chvíli tu máme úřední jazyk němčinu. Takový návrh bych spíše čekal od M. Schulze.

2 0
možnosti

Již dávno platí,že v každém vyšším úřadu mají být k dispozici lidé ze všech zemí EU. Automatické překlady budou velmi rychle k dispozici kdekoliv. Zavádět tady úřední jazyk němčinu je hloupost.

1 2
možnosti

Píšete, že jste ekonom a uniká vám výhoda konkurenčního prostředí. To nechápu zase já. Jedna věc je normování základních parametrů a druhá věc je socialistické centrální plánování. Že to byla ekonomie za režimu?

Děkujte Bohu každý den za to, že nemáme EURo. Řecký scénář budiž výstrahou. Sice jsme na tom lépe, ale měnový dumping je krátkodobě velmi efektivní nástroj jak poskytnout exportérům trochu času na vstřebání velkých šoků na trhu... Dlouhodobě se názory rozcházejí. A brzy uvidíme v praxi.

2 1
možnosti

Co je to konkurence ? Patří do kategorie stejné, jako zaručený a udržitelný zisk . Perpetuum mobile nefunguje ani v ekonomii! Píšete cosi o socialistickém centrálním plánování,ale centrální plánování je jediná možnost v budoucí společnosti.Socialistické plánování bylo původně založeno na matematice a jen blbost tehdejších politiků vše pokazila.

Řecko ajeho problémy nemají s Eurem nic společného. Jde jen o přepočítací koeficienty a mohla by tam být měna jakákoliv. A měnový dumping je jen politický nesmysl, který Mládek a spol podporují, protože to mají nařízeno z MMF. Vážený pane, probuďte se z úvah o tržním hospodářství a konkurenčního prostředí.To dnes nefunguje a fungovat již nemůže. Jen si přečtěte,co navrhuje v zoufalosti Trump. To je socialismus nejhoršího zrna.

1 2
možnosti

V66á10c57l82a17v 53M11a88c82h

17. 2. 2017 13:47

Ještě bych přidal centrální správu velbloudích parků.

3 0
možnosti

Proč ne. Efektivitu pěstování velbloudů neznám,ale nějaký smysl mají.

0 2
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........