Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je rozdíl v uvažování voličů v průzkumech a při volbách. Podobně odlišně jedinec přistupuje k opačnému pohlaví, pokud mu jde o flirt nebo o manželství. Vsadím se, že Piráti nepřekonají limit. Mým přáním by byla koalice Okamura - Babiš a nesplnitelným, že by strany ODS, ČSSD, TOP, KSČM, KDU dostaly méně jak 5% :-)(nebo aspoň některá z nich).

1 0
možnosti
MM

Máte-li přání, napište dědovi Mrázovi, třeba pod jolkou najdete nějaký dáreček.:-)

0 0
možnosti
JV

Máte pravdu, ti z pirátů, kterým bylo umožněno se prezentovat v TV, byli velmi vzdělaní a inteligentní lidé, viz. třeba pan Bartoš, kteří mluvili k věci a neuchylovali se k laciným klišé, jak bývá časté u politiků z tzv. tradičních demokratických stran. Problém ale je, že některé excesy strany zelených jsou piráty akceptovány a pokládány za prospěšné pro společnost; tím se, bohužel, stávají nevolitelnými. Není však vyloučeno, že by mohli být velmi užiteční v nějaké vládní koalici, nebo alespoň pro zvýšení průměru IQ v poslanecké sněmovně či senátu.

Mají smůlu v tom, že jejich příznivci a potenciální voliči se ve většině rekrutují z poněkud nevyzrálých jedinců nižšího věku, kteří na pirátech oceňují jedině název strany.

0 0
možnosti
OK

O19t50a 94K68i50n50c

18. 3. 2017 1:30

Vzhledem k tomu, že se jedná o pouhý průzkum, kterého se účastní jen náhodně vybraný malý vzorek obyvatelstva, neusínal bych na vavřínech. Při této příležitosti jsem se vzpomněl, že před několika lety obdobné průzkumy dávaly jedné straně snad téměř 10% preference a předseda této strany prohlásil, že pokud se nedostanou do parlamentu, tak veřejně sní nějakého brouka. Výsledek byl takový, že jej po volbách chtěli žalovat nějací ochranáři zvířat za týrání brouků.

3 0
možnosti
JK

Piráti žijou jen z jednoho tématu a to svoboda internetu. A ještě jsou pro přijímání uprchlíků. Žádné ostatní témata do hloubky nemají.

4 0
možnosti
Foto

Doporučuji vám podívat se např. na činnost pražského zastupitelského klubu Pirátů. Ti svými činy dokazují, že např. významný bod programu zabývající se transparentní státní správou nejsou jen vábnička pro voliče, ale skutečně vážně míněným záměrem.

1 0
možnosti
MN

Ivana Bartoše, šéfa Pirtátů, bych velmi ráda viděla v parlamentu. Ale...

Strana Pirátů má dnes nejblíž k Zeleným a tím i k extrémní, velmi liberální levici, která chce Evropu bez hranic, přístupnou pro všechny migranty - prostě takový velký neokomunistický kibuc, kde bude přežitkem soukromé vlastnictví.

A to je pro Evropu cesta do pekel.

9 0
možnosti
AR

Je to tak. Navíc je není v obcích a menších městech vůbec vidět. Krajské volby to potvrdily. Pochybuju o jejich schopnosti dosáhnout potřebných 5% hlasů.

0 0
možnosti
RT

Zaručený příjem mohou slibovat jen demagogové a populisté (skuteční).

Jedná se o cestu do temnoty.

7 0
možnosti
Foto

Zaručený příjem je myšlenka založená na současném trendu automatizace a robotizace výroby, která má být řešením jeho očekávaných důsledků, tj. zejména úbytku pracovních míst, a financovaná mj. právě např. zdaněním výrobních prostředků. Nepodmíněný příjem navrhujeme a podporujeme (jsem Pirát), zatím však ve fázi tvoření analýz a veřejné diskuze. O konečném přijetí či nepřijetí nepodmíněného příjmu chceme, aby na základě výstupů této fáze rozhodli ve vhodném okamžiku občané v referendu.

Můžete namítat, že dnes je pracovních míst dost a naopak se nedostává pracovníků. To je však stav současný a lokální, který se může relativně rychle začít měnit. Stačí se porozhlédnout například na jih Evropy.

NZP navrhoval v určité podobě již před lety ministr financí V. Tlustý, kde ale bylo motivací především zjednodušení a zlevnění systému výplaty sociálních dávek, což je jeho další potenciální přínos.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS