Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Některé postřehy k článku + doplňky k věcem, které jste nezmínil:

1) Podpásovka je, když se kritika a odpor nazve nenávistí; kritik je onálepkován, dehonestován a není s ním veden dialog. To pak může být kořenem skutečné nenávisti.

2) Hlavní lež od počátku spočívala v tom, že byli nelegální ekonomičtí migranti houfně vydáváni za uprchlíky, což (mimo předchozí bod) dopadá na hlavy skutečných uprchlíků; ti jsou největší obětí této lži.

3) Nevím, jestli „po roce 1968 bylo 99 % běženců od nás v kategorii těch dnešních ekonomických a ilegálních“; máte to procento nějak podložené? A ač jsem ochotný s vámi souhlasit v tom, že „ti zatvrzelí političtí utíkali pragmaticky až později, kdy je hnala ven StB,“ valná část našich emigrantů po roce 1968 utíkala nikoli výhradně proto, aby se měla lépe ekonomicky; nepodceňujte touhu po svobodě. Pro řadu lidí má svoboda vyšší hodnotu než dostatečný ekonomický standard. Jak to zpívá Spirituál kvintet: „Své děti po svém vychovám, až se k nám právo vrátí“ – řada lidí po okupaci ztratila naději, že se toho dožijí.

4) Rozlišoval bych mezi těmi ekonomickými migranty (lhostejno zda tenkrát a dnes, jakož mezi legálními či ilegálními), kteří utíkají do cizí země pracovat, a těmi, kteří se přicházejí nechat živit, nadto Evropu islámsky kolonizovat dělohami svých žen. Pokud jste si dovolil „kvalifikovaný odhad“ uvedený v bodu 3, dovoluji se s obdobnou kvalifikací domnívat, že nelegálních (o legálních, např. z Ukrajiny, nemluvím) ekonomických migrantů, kteří zde budou pracovat (nejen oněch proklamovaných „doktorů a inženýrů“), je zanedbatelné procento.

5) „Dnes si moc nedokáži představit, jak by měl vypadat legální a neekonomický běženec.“ Já sice také ne, ale skuteční uprchlíci, kterých je imho minimum, nejsou tím problémem, kvůli němuž by se někdo měl zalamovat ohledně legality.

2 1
možnosti
Foto

Záporné hodnocení Zdenek Horner 44123

Ne že by mě to překvapovalo od bolševického zbabělce.

1 0
možnosti
Foto

S velkou pravděpodobností Marie Antoinetta tu průpovídku o chlebu a koláčích nikdy neřekla.

1 0
možnosti

Nevrátí se, protože by jednak museli makat jako Němci...a kde jim budou sypat peníze bez práce?

4 0
možnosti

Třeba ne,ale říká se to.

0 0
možnosti

Jedna věc je rozlišení, zda jde o uprchlíka a nebo ekonomickou vyžírku. Ale u obou je stejný problém a toho se Váš článek vůbec nedotknul; oba jsou zpravidla muslimové.

Nebudu zde vypisovat celou šíři problému, to je na tři články; tak jen heslovitě: zřejmá neslučitelnost kultur a z ní vyplývající neúspěšná integrace; jen trochu silnější muslimská komunita má vždy své radikální jádro a to zpravidla velí; nároky vůči majoritě se zvyšují a vzrůstá kriminalita.

Je naprosto zřejmé, že islámská nauka je v rozporu s evropským právem.

15 1
možnosti

P77e76t13r 59D84r51a61p39a18l

20. 3. 2017 10:53

někdy mám dojem, že jsou příznivci multi kulty schizofrenní, pro příklad ministryně Marxová: na jednu stranu je známou osobou genderového hnutí a nejraději by prosadila kvoty na zastoupení žen všude do života, na druhou stranu je pro masivní přijímaní lidí z kultury, kde jsou nějaká ženská práva sprosté slovo. Obávám se toho, že by byla schopná i prosazovat v rámci politické korektnosti to, že by pro jinou kulturu platily jiné zákony

8 0
možnosti

P17e49t18r 65T76o38m64e89k

20. 3. 2017 10:40

A vy zase vůbec neřešíte budoucnost Evropy. Běženci v roce 1968 neohrožovali Evropu nějakou ničivou agresivní ideologii. Naopak, snažili se v Evropě co nejvíce zapadnout. To, co Evropě nyní hrozí od agresivní ideologie jménem Islám je přece něco úplně jiného. A je jen otázka množství muslimů v Evropě, kdy se tak stane. A vezměte na vědomí, že neexistuje trvale umírněný muslim.

13 0
možnosti

P79a96v53e55l 59V18é17b48r

20. 3. 2017 11:45

Ale pochopte to: Ti profi-vítači jsou zpravidla lidé jednodušší a nejsou s to pochopit drobné rozdíly, jako je mezi migranty, který neočekávají výraznou pomoc a vypracují se sami a mezi mezi migranty, kteří chtějí žít pouze na sociálních dávkách a poté novou společnost zničit. Podle nich je migrant osoba vyžadující soucit a basta. A zvířátka také máme rádi a tak budou kobře čechrat šupinky (kočce se přece takové jednání líbí, tak se to musí líbit všem tvorům...)

3 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........