Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nějak mi uniká myšlenka.

Nefunguje kapitalizmus nebo selhává socializmus ?

0 0
možnosti

Nefunguje klasický kapitalismus ani bolševický socialismus. Musí nastat jiný způsob uvažování. A on tak nějak automaticky nastává.

0 0
možnosti
Foto

Nefunguje socialismu ve formě demokratického státu.

Cituji Přemysla Holuba:

Pokud komunisté sebrali lidem soukromý majetek a pokusili se o společenskou utopii ve smyslu “všechno všech” a “od schopností jedněch k potřebám druhých”, potom současný fašisticko-demokratický model se pokouší o něco podobného, jen jinou cestou. Majetek je sice ponechán soukromým osobám a firmám, ale úroveň zdanění, regulací, příkazů a vyhlášek expanduje natolik, že vlastníci kapitálu “na papíře” jsou nakonec jen částečnými vlastníky (nebo spíše podnájemníky). Skutečným vlastníkem je byrokrat ve službách státu, který prostřednictvím své domnělé moci prakticky řídí celou ekonomiku a průmysl. Interakce mezi poskytovatelem služby nebo výrobku a zákazníkem je skoro plně ovládána byrokraty, a to údajně v zájmu ochrany jedné nebo druhé strany. Byrokrat je ve skutečnosti tím pravým vlastníkem, který rozděluje různá povolení ke všemu možnému, a to jak ze strany zákazníka, tak ze strany poskytovatele služby či výrobku.

Pokud tento trend, směřující ke stále se zvyšující reglementaci společnosti, nebude změněn, nedopadneme dobře, a to podle jakýchkoli měřítek.

0 0
možnosti

Trendy k niovému myšlení jsou nezvratné. Člověk opravdu nemusí vlastnit výrobní prostředky Ono i vlastnictví majetku pomalu přestává být zajímavé. trendem je sdílení hodnot s ostatními.Co to vůbec znamená za výhodu, cosi vlastnit ?

0 0
možnosti
Foto

Důležité je, aby nikdo nikomu nemohl zakazovat vlastnit majetek jaký chce a produkovat výrobky a služby jaké chce. Pak si mohou lidé vychutnávat své různé trendy.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS