Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M48i34l42a37n 29K40e82s19l

16. 8. 2017 17:59

Věřte mi,že nám kteří jsme žili koncem 2.světové války v protektorátě bylo úplně jedno,kdo nás osvobodil.Nemyslím,že bylo ochotno čekat mnoho lidí o jen jeden den déle na to,aby ho osvobodili Američané.

1 0
možnosti
Foto

No, upřímně, nemyslím si, že je to prezident USA, kdo v tomto sporu vyhrožuje. Je to přesně naopak - vyhrožuje Kim, Trump mu jen odpovídá co se stane, když ten tlustý igráček své hrozby splní...

6 0
možnosti
Foto

Byla snad někdy nějaká severokorejská vojska na území USA. Pořádají snad Číňané a Rusové každoročně společné manévry se severokorejskými jednotkami pod nosem Soulu?

0 0
možnosti

Je potřeba také rozlišit realitu a propagandu. Samozřejmě že je Severní Korea nesmírně hlasitá, ale konflikt v současné podobě se vyvíjí už od příchodu George Bushe do Bílého domu. Do té doby jsme byli svědky zklidňování situace na Korejském poloostrově. Madeleine Albrightová odletěla do Pchjongjangu, jihokorejský prezident letěl do Pchjongjangu, rodiny rozdělené válkou se začaly sjednocovat, byla obnovena doprava na železnici spojující Jižní Koreu a Severní Koreu. Korea se zřekla jaderných reaktorů, které vyráběly plutonium pro případné jaderné zbraně. Přišel Bush a zastavil veškeré projekty, které byly domluvené na odstranění jaderných reaktorů na těžkou vodu v Severní Koreji. Za Billa Clintona bylo vytvořeno japonsko-americko-jihokorejské konsorcium, které mělo v Severní Koreji vystavět elektrárny, které by nahradily těžkovodní novými typy lehkovodních reaktorů, jež plutonium neprodukují. Stavby začaly, a Bush je zastavil. Navíc umístil Severní Koreu na osu zla, zaútočil na Irák a Severní Korea se začala cítit ohrožená. Pak vypověděla smlouvu o nešíření jaderných zbraní a otestovala je.

Zdá se, že věc by byla řešitelná jednáním, ale není k němu vůle ze strany USA...

1 0
možnosti

Je zajímavé, když USA zachránili jižní Koreu, proč tamní obyvatelé Američany nemají rádi. A také nechtějí americké základny??

0 0
možnosti
Foto

No, a taky hospodářsky jsou na tom stejně, co? Já si tipnu, že s největší pravděpodobností máte doma nějaký jihokorejský výrobek. Máte také něco z KLDR?

2 0
možnosti
Foto

"vojska USA pomohla "zachránit" Jižní Koreu a vytlačit Severní komunisty za příslušnou čáru

Zdroj: http://bedrichdvorak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=618825";

To by mě fakt zajímalo, proč ty uvozovky. Co by my jsme za to dali, kdyby nás ve druhé světové válce osvobodily USA. :-/

7 0
možnosti
Foto

Ale tehdy jsme chtěli, aby nás osvobodili Sověti. Dokonce i čeští sedláci už v r. 1940. Viz paměti Opočenského.

Amíci by nám jenom ztěží pomohli vylikvidovat Němce.

1 0
možnosti

Nas nijak, rad by cunik ohrozil USA, ale nema na to tak by rad aspon rozmlatil Guam kdyby se nebal ze mu pak rozmlati jeho sadelnatou drzku. A ani Cina by mu neprisla pomoct.

4 0
možnosti
Foto

Čína vyhlásila, že přijde na pomoc, pokud USA zaútočí na KLDR. Tolik jsme ani nedosáhli v r. 1938

1 0
možnosti
Foto

Existuje dobré řešení. Dotázat se KLDR, co by požadovala za snadno kontrolovatelné ukončení raketových a jaderných zkoušek. A tyto požadavky beze zbytku splnit.

0 2
možnosti

Treba aby se USA vzdalo Kimovi a on tam zavedl svuj rezim?;-D

6 0
možnosti

Pro politology (ne všechny) je situace jasná:

Co se stane, když se zmírní situace na Korejském poloostrově?

Vrátíme se ještě ke „sluneční politice“ před příchodem Bushe?

Obnoví se spolupráce Severní a Jižní Koreje a otevře se obchodní trasa z Jižní Koreje do Evropy přes Transsibiřskou magistrálu.

Obávám se, že to je přesně to, co někomu vadí.

Proto potřebuje neklid na Korejském poloostrově. Tím také zdůvodníte pobyt amerických vojsk v této části světa a pobyt Američanů v Japonsku.

Těžko to vysvětlíte tím, že hrozí čínské nebezpečí.

Jakmile se situace zklidní, Spojené státy těžko zdůvodní svou přítomnost nejen v Jižní Koreji, ale i v Japonsku.

3 7
možnosti

P83e85t15r 54B35u93r61i19a39n

15. 8. 2017 21:46

Pokud budeme věřit oficiální propagandě,tak vojska USA pomohla "zachránit" Jižní Koreu a vytlačit Severní komunisty za příslušnou čáru.

Zdroj: http://bedrichdvorak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=618825

Ta oficiální propaganda se jmenuje rozhodnutí OSN.

7 0
možnosti

P83e83t21r 73J19í93l60e66k

16. 8. 2017 6:31

Je zajímavé, že se na tehdejší hlasování nedostavili Rusové, OSN tedy schválilo intervenci za minutu dvanáct, Neboť Číňané už dobyli Soul, a Jihokorejcům zbýval na obranu už jen Pusan. Rusové se na konec do války zapojili později s letectvem.

1 0
možnosti

To je docela veliké téma. Chápu minulost, kdy jedno vojsko porazí druhé - pak mám území, plením, znásilňuji a uvaluji daně. Klasika ... Pokud hodím atomovou bombu - je mi území pak k čemu ? Podobně se sankcemi a tresty. Výrok M.Zemana pak nepovažuji za správný, např. Kuba, Rusko ... Bydlím v paneláku, o patro výše soused trýzní ženu. Miloš říká - nevšímej si toho - ohrožuje tě ?, večer běžte na pivo a spolupracujte pospolu. Umí např. opravovat auta ... Kim nás neohrožuje ... :-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........