Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Obdivuji vas objev krouticiho vykonu, a cely clanek je o podobnem. Takze to byla skoda casu ho cist.

0 0
možnosti
BD

vážená pane VOKOUNE.

Vám nic neříká kroutící moment elektromotoru ? A studium Brushless motorů bych také doporučil. Všechny elektrické motorky i kola je používají.

tady máte jednoduché studium pro pochopení

http://www.ptejteseknihovny.cz/dotazy/kroutici-moment-elektromotoru

0 0
možnosti
JZ

Blogere a ostatni Anti-EUsaci, EU neni Cesku nadrizeny organ, nybrz dobrovolne spolecenstvi statu, jejichz lidem demokraticky zvoleni zastupci - tedy i cessti - vami kritizovane a mnohymi z vas i zesmesnovane navrhy schvalili.

0 0
možnosti
VJ

A kdyby tam ti čeští zástupci ruku nezvedli, tak by se stalo co?

0 0
možnosti
DB

EU udělala spousty chyb již před více než 30 lety. Ale ekonomie je velmi zrádná věda. A tak vezměme hypotetický případ, že se spotřeba energie na luxování použitím nových motorů sníží o polovinu. Dejem tomu že se luxuje v průměru hodinu týdně. A protože 1kwh je cca 5 korun tak se polovina ušetří, tedy za měsíc deset korun. Opravdu neznatelná úspora a k ničemu pro jednotlivce.......ALE..v EU je odhadem asi tak 100 až 200 milionů domácností. takže je to cca miliarda za měsíc a tedy asi tak 12,5 miliardy korun za rok. To zaprvé. Tedy úspora celkem citelná. A za druhé, když ale my malí drobní lidé ušetříme 12, 5 miliardy korun, pak výrobci elektřiny tyto peníze nedostanou. A to může mít následky........

Za další je možné, že většina těchto rozhodnutí je úmyslně špatná, aby rozhodila myšlení lidí. Funkcí, která takováto rozhodnutí mohou mít, je obrovské množství. A to včetně psychologických, jako je i odpoutání pozornosti od něčeho podstatného.

To jediné podstatné, co vidím já, je neustálý pokles kupní síly nižších vrstev, a to tedy i těch středních. A na toto téma je mnoho vynikajících propracovaných studií, včetně knihy od Pikettyho, nebo přednáška Elisabeth Warrenové cca před deseti lety. Knihu lze koupit a přednáška Warrenové je zadarmo na youtube. Jde o neustálé přerozdělování směrem odspodu nahoru.

Jinak tento jev se někdy nazývá rozevírání nůžek mezi bohatými a chudými a je neustálým ekonomicko-historickým jevem.

0 0
možnosti
VJ

Doposud ty výkony navrhovali naprostí laici a k navrženým hodnotám neměli naprosto žádný důvod. Nebo že by měli? Ale co, tak se od této chvíle bude prostě vysávat dvojnásobnou dobu a ono to půjde. Hlavně, že ušetříme energii, že. My to zvládnem!

1 0
možnosti
Foto

EU nám zakázal klasické žárovky. Ony se ale prodávají stále tuším pod názvem "tepelné koule", ale jsou o něco málo dražší. Možná se tak stane i s vysavači vyšších příkonů. Budou se prodávat i nadále, ale bude se jim říkat jinak. ;-D

1 0
možnosti
PB

P12e37t45r 82B48u25r95i19a32n

28. 8. 2017 13:12

Sací vysavač ;-D

0 0
možnosti
LU

Vysávače, fény, rýchlovarné kanvice mánázov v EU ekodizain.

S návrhom, prišla v roku 2008 Európska komisia, konkrétne vtedajší komisár Gunther Verheugen. Komisia má odborný aparát na to, aby prichádzala s odbornými riešeniami, sú to výrobcovia spotrebičov, ktorí dávajú podnety komisie, a na základe podnetov z odborných radov výrobcov prichádzajú návrhy.. Tá komisia, v ktorej na návrhoch pracujú aj Česi a Slováci. Schvaľovanie takéhoto opatrenia – na príklade smernice z roku 2009 o ekodizajne – prebiehalo takto.

Je dôležité, aby sme nehovorili o nejakom „Bruseli“, ale vedeli si predstaviť, ako sa pripravujú opatrenia s dosahom na desiatky až stovky miliónov ľudí.

Návrh Komisie sa po zverejnení predložil Európskemu hospodárskemu a sociálnemu výboru. Tam bol v októbri 2008 schválený 113 hlasmi, jeden hlas sa zdržal. V decembri 2008 je návrh smernice na rokovaní Rady. Za Slovensko tam sedia tam minister Ľubomír Vážny a Peter Žiga, vtedy tajomník na ministerstve hospodárstva, obdobne aj minister +štátny tajomník ČR. Návrh je čiastočne pozmenený a členské štáty s ním súhlasia.

Ktorákoľvek krajina mohla návrhy navždy „utopiť“.

Česko bolo celé bez seba bez akýchkoľvek výhrad za!

Text ide ďalej. Znenie sa prerokúva vo výboroch Európskeho parlamentu. Možnosť vstupovať doň majú aj českí a slovenskí poslanci, volení slovenskými a českými voličmi.

Česi sú bez akýchkoľvek výhrad za!

V apríli 2009 návrh schvaľuje plénum v Štrasburgu. Všetci prítomní slovenskí a českí poslanci sú za. Za je totiž 394 poslancov, proti sú 13 a zdržali sa traja. Takáto silná podpora nie je na pomery parlamentu vôbec samozrejmá.

A teraz typicky Česky za všetko môže Brusel.;-D;-D;-D

2 0
možnosti
ZH

Vždyť to znáte, Brusel může i za rýmu. ;-D

3 0
možnosti
Foto

To jsou věci. Někdo asi potřeboval obhájit svoji židličku v Bruselu. Uvažuji, jak často je asi vysavač v provozu? 5% nebo snad méně?

1 0
možnosti
VV

Zejo. A co se stane pane inzenyre, kdyz ko zapnete. Jiste mate doma i osciloskop, podivejte se na to.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........