Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No to jste to smotal všechno dohromady. Pejsek s kočičkou byli proti vám šéfkuchaři. :-)

6 0
možnosti
BD

Vážená paní. Asi se Vám něco zdá. To vše je dnešní realita.

1 2
možnosti
MB

Myslel jsem si, že člověk již má odžito a nic jej nemůže překvapit. Zde, pravda na demokratické bázi, probíhá cosi nového ! Za 28 let únava ze starých stran - ochotnou výměnou modelu tkz. Silné ruky. Komunisté se znemožnili svou vedoucí úlohou - výhodné jako forma vládnutí - nevýhodné, nelze se pak zříci nezdarů. Hnutí Ano vybudilo naděje a řítí se do podobné pasti ! Silní jedinci přitahují, chápu - Přitom jde o blbost ! Vše je nesmírně křehké ! M.Zemana sklátí choroba a A.Babiš může jít do basy ! Jistě, nepravděpodobné - nicméně nelze vyloučit. Pojednou pak - ti silní, jsou slabí ! Co teď !? Odpovídám - takový model fungovat prostě nemůže ... :-)

4 2
možnosti

Rv

Vaše názory nesdílím!

:-)

5 0
možnosti
BD

A jaké máte názory ? Takto nelze nic vysvětlit.

1 0
možnosti
Foto

Kdyby Babiš ctil sebou zavedená pravidla a jako trestně stíhaný odstoupil, možná by Piráti do holportu s ANO šli; měli by to u voličů těžší, kdyby nešli. Jenže ANO = Babiš, je to jeho firma (nikoli strana).

Připomíná mi Železného v Nově; nemohu to doložit, už je to dávno, ale když měl kdysi svá tuším polední vysílání, řlekl něco v tom smyslu že „Já jsem televize Nova“ – ve smyslu že on tomu šéfuje a on o všem rozhoduje. V případě komerční televize (soukromé firmy) si to může dovolit. V případě politické strany je něco takového na pováženou.

Jistě, Babiš nic takového explicitně neřekl, ale chce-li řídit stát jako firmu, čí to má být firma? Dost stačí na tom, jak řídí svou stranu jednoho muže, podobně jako Okamura tu svou – voliči/nevoliči to reflektují:

Volím (nebo nevolím): ODS, TOP, starosty, lidovce, komouše ... Okamuru a Babiše.

..

Kdyby Babiš osobně odstoupil, zvýšil by koaliční potenciál své strany, jenže buď neodstoupí (ohýbá pravidla své strany podle toho, jak mu vyhovují), anebo sice odtoupí, ale bude dál tahat za nitky (tak si to myslím).

..

Existují vůbec strany jako ANO či SPD, nebo jsou to [pří/blou]znicvi jednoho muže, projekty Babiše či Okamury, nez nichž by tyto projekty nemohly existovat?

4 0
možnosti

Při menšinové vládě je to samozřejmě těžší, protože každý zákon musíme dojednat s opozicí a pokaždé s jinou stranou. Andreji Babišovi se to může povést! A když ne, tak na třetí pokus odstoupí...

0 0
možnosti
JL

Myslel jsem, ze vite o politice vice, pane Dvoraku. Ale je to vas pohled tak nebudu kritizovat vase myslenky. V nazorech na urcita ministerstva s vami i souhlasim. Jejich uprava nebo zrusenije je zapotrebi. Vase presvetseni o volbe stran v dnesnim systemu pomalu ztraci ucinost a blizi se k zaniku, je pravdive. I ja jsem presvedcen v konec takoveho systemu.

Jen s urcitym prekvapenim jsem zjistil vase opomenuti KONTROLY zvolenych nebo dosazenych cinitelu. Kontroly jejich prace a hlavne kontroly jejich primeho rozhodovani. Vase odhodlani zrusit Senat je primo dukazem vaseho opominuti. Kdo bude kontrolovat Snemovnu? Jeji nepodarenou snusku zakonu a narizeni. Osobne bych dal Senatu vetsi pravomoci nez ma dnes. Nejvetsi demokracie na svete ma takovou kontrolu zabudovanu v ustave i se jmenem osobnosti, ktera s vetou "Check and Balance" prisla prvni s tvrzenim, ze bez kontroly a balance nemuze system byt uspesny. (jmeno barona Montesquieu je vepsano do americke ustavy). Jeji Senat je kontrolou jak Snemovny tak i prezidenta s jeho vladou.

Na konec diky za clanek. Takove rozbory nasi politicke organizace je zapotrebi. Nashledanou priste.

1 2
možnosti
MP

Já bych ten senát zas tak nepřeceňoval. V případě schvalování běžných zákonů je význam senátu mizivý. Maximálně mohou zdržet přijetí zákona tím, že ho vrátí a následně o něm musí rozhodovat všichni poslanci, nejen ti přítomní, ale to mohlo klidně v té ústavě být rovnou. Jinak jakékoliv změny pravomocí senátu by musely být přijaty oběma komorami, díky čemuž je senát prakticky nezrušitelný (musel by se zrušit sám), zároveň ale zvětšení pravomocí senátu by musela odsouhlasit i poslanecká sněmovna, takže pokud poslanci nebudou chtít posílit roli senátu, tak se tak nestane...

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS