Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

K čemu je dobré to vyhrabávání mrtvol ? :-/

3 0
možnosti
BD

Pro Vás je Karl Marx mrtvola ? Četl jste někdy něco, co napsal ? A pochopil jste něco ? Pochybuji.

0 3
možnosti

Jenom pro připomenutí, co stojí v Komunistickém manifestu:

1. Vyvlastnění pozemkového majetku a použití pozemkové renty na výdaje státu.

2. Silně progresívní daň. 3. Zrušení dědického práva.

4. Konfiskace majetku všech emigrantů a rebelů.

5. Soustřední úvěru v rukou státu prostřednictvím národní banky se státním kapitálem a výhradním monopolem.

6. Soustřední dopravy v rukou státu.

7. Zvýšení počtu národních továren, výrobních nástrojů, získávání nové orné půdy a meliorace pozemků podle společného plánu.

8. Stejná pracovní povinnost pro všechny, zřízení průmyslových armád, zejména pro zemědělství.

9. Spojení zemědělské a průmyslové výroby, úsilí o postupné odstranění rozdílu mezi městem a venkovem.

10. Veřejná a bezplatná výchova všech dětí. Odstranění tovární práce dětí v její dnešní podobě. Spojení výchovy s materiální výrobou atd.

2 1
možnosti

Co z tohoto programu kromě bodu 10 mají v programu ostatní strany?

0 0
možnosti
ZH

Komunistický manifest obsahuje hrozbu násilí pro případ, že se buržoazie nepodvolí dobrovolně. To je významný důvod ke kritice a odmítnutí KM jakožto slátaniny.

1 0
možnosti
BD

Vážený pane Hlinko.

Zkuste si něco prostudovat a zamyslet se nad svým pojetím dějin.

Dnešní vývoj ukazuje,že se "buržoasie" podvoluje dobrovolně z etických důvodů. I Marx vycházel z etiky a Hegela.

Vývoj v Číně není určitě ideální,ale ukazuje sílu společnosti,která je řízena na principech aplikovaného Marxismu.

Ale Vaše slova jsou moc " plytká" .V

0 1
možnosti
KJ

Je !!! Dzp. ----------------------- CO JE TO KOMPOZITIVNÍ TEORIE ? JSOU TO "STANOVY" LIDSKÉHO SVĚTA, OBJEVENÉ VĚDOU.

Metoda relevantních společenských věd je výhradně kompozitivní, tedy skladná. Viz slavná Kontrarevoluce vědy od nositele Nobelovy ceny A.F. von Hayeka. Vědecké informace jí získané, navzájem provázané a neodporující si, tvoří kompozitivní teorii. Myslíme zásadně a vždy v teoriích, tedy jinak se takový obří soubor nebo dokonce koridor souvisejících vědeckých informací o lidském světě nazvat ani nedá.

Co tedy obsahuje ? Úplně všechno, co věda ví o kulturní evoluci i jejich počátcích, tedy o oddělování našich lidských prapředků ze zvířecí říše a kulturním vývoji světa lidí, tedy světa týkajícího se jen lidského rodu, tedy světa lidského, a principů, na kterých vyrostl a stojí. A to jen a výhradně bez pověr a mýtů, tedy bez náboženských a okultních ohledů, tedy na vědecké bázi.

Čím se tedy zabývá konkrétně ? Vysvětlením motoru kulturního vývoje lidstva, tedy objevem obchodu, coby generátorem zisku a důsledky z něho. Tedy vysvětlením procesu civilizace, coby nástroje přeměny divocha, nejprve v samostatného, od kmene odděleného, jednotlivce a návazným procesem masívní emancipace lidí od kmenového způsobu života vůbec, v občana.

Studuje principy, které k takovému pohybu v čase a v prostoru vedly a vysvětluje je. Vysvětluje vznik civilizačních pravidel chování, lidské mysli, inteligence, lidského rozumu, abstrakce, soukromého práva a zejména vznik a vývoj neustále se souběžně od civilizovaných více k civilizovaným méně rozšiřujícího v čase a v prostoru generátoru všeho lidského, spontánního řádu lidské interakce a lidského světa.

Z toho jasně vyplývá, že člověk není motorem vývoje, ale že to jsou spontánní síly, které ovládají vesmír a cokoliv na Zemi. Jejich neosobní souhra určuje svými regulačními, záchovnými a pořádacími vlastnostmi co bude a co ne. Nepředstavitelná složitost jejich interakce člověku stanoví meze toho, na co má vliv a co musí ponechat k "řešení

0 0
možnosti
KJ

Kompozitivní teorie je tedy vždy nejvýše možným věděním lidstva, neboť je neustále vědou verifikována a aktualizována a je česky řečeno skladná a celostní, tedy zahrnující všechny vědecké poznatky z obou větví vědy a tvoří neustále vědou upřesňovaný koridor relevantních vědeckých informací úplně o všem, zejména o lidské situaci. Jsou to tedy jakési vědou určené stanovy lidského světa.

Měli bychom vždy, a za každých okolností, respektovat to, co tento nejvyšší intelektuální výkon lidstva, tedy vědy, přinesl.

Bez takového vzdělání, které odhaluje nastavení hranic, které nám spontánní síly neosobně stanovují a určují tedy i možnosti vývoje lidského světa, se neobejdeme. Už proto, že vývoj jde jinudy, než si lidé myslí a nerespektují ho. Proto ony války a proto onen zmar.

Začít se vzděláváním kompozitivní teorií je bezpodmínečně nutné. Vždyť každou aktivitu lidí je nutné tímto věděním poměřovat. Více lidstvo neví a nikdy vědět nebude... Dzp.

0 0
možnosti
BD

Váš odkaz jsem vložil do svého textu pro lenochy - děkuji .

0 0
možnosti
JH

J83a33n 52H14y48n82e76k

21. 2. 2018 10:12

Máte pravdu. Bohužel dnes se nečte, nestuduje, nepřijímá vlastní názor, ale papouškuje se okleštěná informace bez podstaty a základu. Jenom dnešní maturanti, stojí za připomenutí, mnohdy neznají základní věci z osobního přístupu. Využívají se různé zkratky k dosažení cíle. A to dokumentu-maturitní vysvědčení. V tom je problém. Výjimky potvrzují pravidlo. Tak je to se studiem dost náročného díla Marxe a E. Samozřejmě, že jsou dnes mnohé věci těžko uchopitelné. Proto by bylo nutné více se zabývat historickými dokumenty a ty také umět vysvětlovat, hledat plusy a mínusy atd. To bohužel v dnešní době není in.

0 0
možnosti

Jejich dílo je zastaralé a jejich recepty vedly ke krutým totalitním režimům. Je zbytečné se k nim dnes hlásit.

2 0
možnosti
DB

velmi pěkně napsáno.....prostě jste mne předběhl. I já chtěl něco napsat o Marxovi..ale už nemusím........napsal jste to vy..........

0 1
možnosti

Co přesně z Komunistického manifestu nacházíte v programech parlamentních stran kromě KSČM?

2 0
možnosti
ZS

Slátanina možná nikoli, ale pamflet vyzývající k násilí, krádežím a potlačování lidských práv rozhodně ano.

5 1
možnosti
DB

máte na mysli potlačování lidského práva být ekonomickým otrokem?

0 1
možnosti
Foto

Šlo vždy pouze o strašidlo (mediální bublinu). S nímž právě začali strašit buržoazní (občanskou) společnost buržoazní politikové. Manifest komunistické strany toliko prohlásil, že tato Erbenova polednice má asi nějaký reálný základ, když se ho tak může někdo bát.

0 1
možnosti

Posléze se však ukázalo, že to nebyla žádná bublina ani strašidlo. Totalitní režimy komunistických stran předčily i to nejhorší očekávání.

4 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........