Diskuse

Jaký má úrok skutečný smysl ? Neděláme obrovskou chybu ?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Před rokem 1989 vše fungovalo? To myslíte opravdu vážně? Ja k funguje úrok a třeba i ta DPH vysvětlíte každému i podprůměrně inteligentnímu člověku během čtvrt hodiny. Ovšem nesmí mít mysl zatíženou bolševickou ideologií, která mu bude našeptávat, že vše lze mít zadarmo.

3 0
možnosti

Kupodivu ano. Jen jste ještě byl s informacemi mimo hru. A to Vám zůstalo. Vy opravdu víte jak je konstruována DPH a jak je to nespravedlivý systém v dnešním světě zavádění automatizace ? Nevěřím, že v tom máte jasno. A vývoz bez DPH je již kapitola za hranicí chápání. Rád bych Vaše vysvětlení fungování úroku a DPH slyšel. Poučte mne.V

0 0
možnosti

P51e94t90r 91B32u14r28i77a13n

17. 5. 2018 10:45

Úrok je investiční zhodnocení peněz v čase. Nejmarkantněji je to vidět na jarmarečních prodejcích párků. Ti si vezmou půjčku, nakoupí za ni bedny párků, prodají je, shrábnou zisk, vrátí jistinu a od půjčky odstoupí. I v tomto případě však musí zaplatit úrok za čas, po který půjčku využívali. A je to spravedlivé.

Peníze dělají peníze. Bez investic by nebylo pokroku ani modernizace. Dvoubilionový latentní dluh komunistů budiž nám varováním.

Nevím jak přísně jsou regulovány poplatky v muslimském bankovnictví, ale řekl bych, že moc ne. Tamní bankovní systém totiž funguje na principu spoluvlastnictví a kvůli nemožnosti pružně reagovat na úrokové sazby v čase jsou veškeré dlouhodobější půjčky pro jistotu přepáleny. Např. při hypotéce dům koupí banka a klientovi ho prodá za dvojnásobnou cenu na splátky. Naoko bez úroků.

Finanční pravidla jsou nastavena jasně a pevně, a ne že ne. Dokonce je přesně daný i úrok a výpočet penále za nesplacenou půjčku.

II. důchodový pilíř s investiční složkou ve fondech bylo to nejlepší, co jsme měli vymyšleno.

Prakticky s každým odstavcem vašeho blogu nesouhlasím. Vaše socialistické návrhy na zničení výrobního kapitálu a rozbití svobodného trhu ve mne vyvolávají zděšení.

2 0
možnosti

Žádný svobodný trh tu již není minimálně 100 let. A vždy to bylo jen parazitování jedněch na druhých. Spravedlnost byla zakrývána právě tím " tržním" principem,který je neefektivní. Zisk jednoho subjektu je stejný jako ztráta druhého. Například nárust indexu akcií je nárust ztráty těch ostatních. A navíc z toho žijí finanční instituce. Stačí selský rozum a každý to pochopí.

0 0
možnosti

Pane Bedrichu Dvoraku. Otiskl jsem tuto vasi vetu:

"Z těchto důvodů i nápady politiků na spoření na důchod, kdy tyto oddělené fondy budou obchodovat a vydělávat peníze je hloupost"

Ja vam zase rikam, ze to co jste napsal je jeste vetsi hloupost. Vychazim ze sve investice v fondech, kde jsem pomoci organizace s nazvem "401K", mi zarucila financni prilepseni v mem duchodu. Nebudu zde unanovat, co jsem musel udelat pred duchodem a jake riziko musim postoupit. Dnes investuji tyto penize podle smernic, ktere jsou velmi jednoduche to pochopit.

Jen jeden velky rozdil Tento system je pro pracujici v USA. (je to federalni program). Rozdil je vsak veliky v mysleni politiku v teto zemi a politiku v CR. A take takovych pisalku, jako jste na toto tema vy.

0 0
možnosti

Vaše účast na zločinném systému Vás zmátla dokonale. Zcela jistě již přichází doba, kdy i Vám bude jasné,ža to takto nepůjde dál. Peníze nedělají peníze. Nikdy nemohou všichni být zapojení do tohoto systému. To je snad jasné všem.Jen jste účastníkem podivné hry a krádeže. Je to parazitování na celé společnosti. Když máte nějaké peníze na "investování",tak to znamená,že jste je nepotřeboval. A platzítze další parazity , kteří snižují celkovou úroveň společnosti. V USA to dovedli k dokonalosti a jejich dluh se nikdy nemůže splatit. Ani není komu.

0 0
možnosti