Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Dotazy, poznámky:

1. Proč se lidé pojišťují? Proč si půjčují s hypoteční zástavou? Proč ukládají peníze do bank a ne do slamníků? Když toto funguje jen k jejich okrádání? Nebo je to jinak a je to oboustranně výhodné (a tedy dobrý obchod pro obě strany)?

2. V EU se počítá se snížením "výkonů" o 30 - 50 %? Jakých výkonů, co je to za pojem? Pramen?

3. Proč bude DPH počítána jinak? V čem je podstata toho "jinak"? Doplňující: nebo máte na mysli jinak počítanou přidanou hodnotu? Opět jak a proč?

4. Které státy zavádějí "jiný výpočet" DPH? Jak se taková věc zavádí "pomalu"?

5. Vy máte dojem, že někdo (třeba islámské banky) může pracovat bez příjmů, alespoň hradících náklady provozu? Vy nevíte, že tyto banky mají příjmy definované jinak, ale nejsou o nic nižší?

6. Kdy se připravují banky "na principu pravoslaví", bez úroků? Pramen?

Díky uvedeným nezodpovězeným a přímo se nabízejícím otázkám musíte pochopit, že se mně vtírá myšlenka, zda pouze nefabulujete (nechci říci nežvaníte).

4 0
možnosti
BD

Milý pane Hrubý!

veškeré otázky si najděte na NEtu. Vše je k dispozici.Myšlenkově žijete v minulé době,která končí. S tím se nedá nic dělat. Dřívější epochy končily také relativně rychle a dnes je to vše mnohem rychlejší. Zde nejde o žvanění,ale o nutný a reálný vývoj. Lidé již nepotřebují hromadit kapitál a šetřit na "cosi". Chtějí obyčejně žít. Evropa se rozpadá proto,že individualistický či rodinný systém vytváření hodnot končí. Nikdo se již nepotřebuje realizovat ve "svém" podniku či firmě,protože ví,že je v zajetí končícího systému státních zásahů s cílem prodloužení současné agonie.

0 0
možnosti
VH

Nikoliv "budování domu", ale "řízení/spravování domu". Dost rozdíl.

0 0
možnosti
BD

Když chcete nějaký systém budovat,tak ho přece musíte také řídit a spravovat.Dnes to převezme umělá inteligence a politické systémy musí skončit.Lidské zásahy jsou již neefektivní. Vidíme to na každém kroku.VY ne ?

0 0
možnosti
JK

Toto je důkaz o existenci myšlenkového multiverza, ba co víc, zde teorie z jiného vesmíru pronikají i k nám. Průnik paralelních světů znamená vždy jen katastrofu a již se prokázalo, že pokud se podobné myšlenky podaří zhmotnit, přijde lidstvo o stamilióny životů. Je z podivem, že i přesto se někteří snaží podobné teorie stále oživovat.

0 0
možnosti
Foto

Vy jste tak zoufale až pláči ovliněn komunismem a Marxovou ekonomií. Trh existuje od odoby kdy pračlověk provedl směnu pazourku a za kůži z mamuta. Kdo určuje dnes cenu zboží ??? Není to náhodou trh ??? Cena všeho je dnes taková, za jakou je zákazník ochoten nabízené zboží koupit, a na stranu druhou, aby ten, kdo jej nabízí a vyrobil neprodělal gatě. Pokud dá výrobce cenu vysokou zákazník zboží koupí u konkurence . Trh je to, co vede k inovaci výrobků Protože každý se snaží výrobek vyrobit lepší s lepšími vlastnosti než konkurent.. RvRvRvRv

7 1
možnosti

Nejenom Marxem. Ještě opisuje od jednoho ruského ekonoma, který Západu věští obrovský hospodářský propad, jež Rusko příliš nepostihne. Autor je nadšený rusofil a obdivovatel tamního fašistického režimu. Už jenom napsat Pravoslaví s velkým P vyžaduje obdivuhodný intelektuální výkon. Ale jinak i základní nepodmíněný příjem je čistě marxistický koncept. Argumentace původním významem nějakého pojmu, který se už nyní chápe jinak, je pak logický klam.

7 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........