Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

Mimochodem, tusite, kolik stoji vyhloubeni studny???

10 0
možnosti
PB

P87e57t15r 64B91u96r67i43a27n

11. 8. 2018 16:25

Netuší. Náklady a výdaje pan Dvořák zespolečenšťovat nechce. Jen výsledky práce.

8 0
možnosti
Foto

Podle ČSN 75 5115 Domovní studna – je neveřejná a slouží pro zásobování vodou jedné, výjimečně i několika domácností, je spravována vlastníkem nebo uživatelem studny. Stačí ?????

8 1
možnosti
MT

Souhlas. Ono totiz pořízeni te studny a udrzba neni zadarmo. Ale to se jaksi opomiji, jako ze ta studna tomu majiteli spadla s nebe...

https://zpravy.idnes.cz/nedostatek-vody-sucho-zajem-o-studna-vrt-kopane-studny-vrtane-studny-podzemni-vody-gmx-/domaci.aspx?c=A180716_115421_domaci_hell

2 0
možnosti
ZJ

Pane Dvořáku.

Jste zatuchlý levičák. Píšete, že jste řídil podnik. Vám bych, ve svém podniku nesvěřil ani řízení ještěrky.

Jsou země, kde vše co roste na soukromém pozemku a je pod jeho povrchem patří majiteli.

Závistivci a lidé Vaší "krevní" skupiny s tím ovšem nesouhlasí. Jejích heslem je:

co je tvoje, je i moje. Co je moje, do toho Ti nic není.

A protože mají kulové, tak jím to vyhovuje.

18 1
možnosti
BD

Milý pane Kindle.

Na rozdíl od Vás nejsem absolventem Večerní školy Marxismu- Leninismu. Tak nevím,co jste se tam učili za pitomosti.Vše je o rozumném uvažování. Když budete mít studnu a nikde voda nebude,tak Vás asi lidé budou muset zabít,jinak rozum nedostanete. I to je celospolečenská logika.

5 6
možnosti
RC

Takze kdyz budu mit dum a sirokodaleko zadny nebude, tak mne musi taky zabit???? Kdyz budu pestovat siroko daleko jako jediny brambory, protoze ZD pestuje uz jen repku a kukurici, tak mne taky musi lide zabit, kdyz se chteji najist?

Komunisticke uvazovani z Vas strika, az to boli.

14 0
možnosti
Foto

"Celospolečenský zájem je nadřazený soukromému vlastnictví." To tvrdili v padesátých letech komunisté a pod tímto heslem ukradli bez náhrady majetek těm, kterým patřil. Je vidět, že jste byl velmi dobrým studentem Večerní školy Marxismu- Lenismu. To je logika. Já za vlastní peníze, vlastníma rukama budu kopat studnu s předpokladem, že na žádnou vodu nenarazím. Vybuduji studnu a v době sucha budu vodou šetřit. Každý den budu koukat do mé studně o kolik voda v tom suchu klesla, jestli mám šetřit ještě víc. Pak přijde stát a jeho úředníci a řeknou my jsme vodu rozfrcali, žádnou nemáme, tak naval tu tvoji vodu.

18 2
možnosti
Foto

Na tom je nejlepší, že v době sucha bude většina studní stejně prázdná, tedy kromě hlubokých vrtů. No a právě na ty se vztahují limity odběru stanovené státem (úřadem).

1 0
možnosti
VH

Je to možné???

Ty aquadukty přece stavěl stát - tak byly státu, tedy celé společnosti.

Jihočeské rybníky nabyly v majetku pana Voka? Jak jste na ten nesmysl přišel? V čem spočíval jejich celospolečenský prospěch?

Vše vznikalo je nějakých pozemcích, ale prospěch byl celospolečenský. Pročpak tedy se vůbec ti šlechtici snažili mít nějaký majetek? Jen proto, aby měli více starostí.

Pramen opravdu není soukromým vlastnictvím. Studna však ano.

Plot, ohrada, obezdění pozemku je vynález současnosti? Fakt? Že píšete (a máte dojem) že teprve dnes by lidé vše obehnali plotem.

Ne. To jen Vaši souvěrci nutili sedláky k rozorání mezí. A pole, příroda se z té celospolečenské péče nevzpamatovaly dosud.

A už jen jedna parafráze: Dovedete si představit, kolik peněz rozfrcaly státní (tedy bohužel nesoukromé) instituce? Přečtěte si zprávy NKÚ. To je počteníčko! Možná, že konečně procitnete.

14 0
možnosti
BD

Rybníky měly celospúolečenský prospěch v mnoha ohledech. Od chování ryb až po regulaci zavlažování a dopravu. V té době byla půda v rukou " vyvolených" tzn. šlechticů. Tak to osvícená společnost tehdy řešila.Dnes již feudalismus není a tak se to řeší jinak. Když je pramen vody ve studni- je to jen váš zdroj vody ?

0 9
možnosti
Foto

Co to je za nesmysl? "A ta voda opravdu nevytéká ze země všude a tak nemůže být pramen vody soukromým vlastnictvím."

O ničem nelze tvrdit, že je to k mání VŠUDE.

1 0
možnosti
Foto

Takže nemá cenu, aby soukromá osoba si na svém pozemku, za své peníze kopala studnu a hledala pramen. Je zajímavé celou historii lidstva si lidé kopali studny a nikdy nikoho nenapadlo vydat nařízení, že voda v jeho vlastní studny je panovníka, církve, státu, Je zajímavé, že to nenapadlo ani komunisty, Babička bydlela na vesnici a měla tak, jako každý studnu na dvorku. Přišli chmele a před nástupem brigádníků, přišla hygiena zkontrolovala všechny studny a dala tam papír pitná voda, anebo nepitná voda. Pak se babičky zeptaly, zda by bylo možné v případě potřeby brát vodu z její studny, protože naproti jsou ubytovani česáči chmele. Babička řekla, když bude třeba tak klidně. Jenže to nebylo nikdy třeba. Ale nepadlo jí to dát befelem.

4 2
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........