Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Hned zacatek me ujistil o vasi neznalosti americkeho rozpoctu a na vic, o rozlozeni financi v USA., pane Bedrichu Dvoraku.

Penize na rozpocet urcuje Kongres!!!!!! (Moc zakonodarna). Trump jen, pomoci ministra financi, kontroluje spravnou alokaci techto fondu, (to je PRAVOMOC moci vykone)

80% rozpoctu je urceno na programy, kde vyse penez je urcena. Dochody (social security), zdravotnictvi (obamacare, medicare a mediaid) a podobne. Moc vykona nema ustavni silu zmeny!!!!

Uprava financi v roce 2017, snizila dan korporacim na 25% a osobni na 21%. Dusledek je dnes viditelny. Nezamestnanost (3,9%) nejnizsi za 60 let. Mnozstvi obcanu na statni podpore (welfare, foodstamps a jine) se snizila na polovinu (1,5 milionu).

Vyhodne dane korporacim a snizeni idiotskych omezeni jejich vyroby, ma za pricinu navratu vyroby zpet do USA. Jen za minuly prosinec se zvysilo pracovnich mist o 312000 mist. Dnes ma USA 1,5 milionu NEVYPLNENYCH mist. Specialne v oborech z vyssi kvalifikaci.

Vsechno to vypsane je duvodem o zvysenem vyberu dani. To nepisi o vysokych tarifech na urcite zbozi z Ciny a EU. (s Cinou probihaji obchodni schuzky na eliminaci tarifu vubec a to na obou stranach - dohoda s Mexikem a Kanadou je zarnou ukazkou)

V jednom vam dam za pravdu, pane Bedrichu Dvoraku. Dluh ve Spojenych statech je neunosny. Vydaje (povinne) se musi resit. To zacinaji politicke sily citit.

0 0
možnosti
JH

A takhle vznikají blogy. Příště raději o vyšívání.

1 0
možnosti
Foto

Čínu táhne tzv. divoký kapitalismus. Ostatně ten by byl i lékem na všechny naše problémy.

0 0
možnosti
BD

Vážený pane Kšíre!

proč si máme brát ideologický vzor z Číny,když naše ideologie je zásadně jiná ? Dokonce ani nevíme jaký vývoj plánují na dalších 10 let ? Srovnávat Čínu s Českem je velmi úsměvné.Problémy celého Česka jsou okrajové problémy jednoho menšího města v Číně. Tady si vůbec nedokážeme představit o co jim tam jde. Zatím to vypadá,že to dělají dobře. A oni si myslí,že to dělají výborně a nejlépe na světě. A jsou o tom přesvědčeni. To snad tady nikdo o Česku neprohlašuje,pokud to není blázen. Tady bojujeme( asi nesmyslně) proti imigraci a v Číně ji masově připravují !

2 0
možnosti
AR

Od Číny si musíme brát vzor, protože tam se musí makat a to úplně všichni. Nějaký volný den si udělat v práci neexistuje. Např. nyní byl na konci prosince Silvestr 31.12. v pondělí a svátek Nového roku 1.1. v úterý. Proto tam stanovili, že volno bude 3 dny, tedy 30.12. 31.12. a 1.1. A to pondělí 31.12. se muselo napracovat v sobotu 29.12. a to bez výjimky všichni ! Vzít si na to pondělí 31.12.dovolenou neexistovalo. Pracuje se jednotně bez nějakých výjimek8-o A v tom je úderná síla jejich ekonomiky. Co se z hůry nadiktuje, to se bez remcání musí plnit!! Nějaké buržoazní tanečky v pracovní docházce se netrpí!!;-D

0 0
možnosti
DR

Může se tomu snad někdo divit při té jejich "četnické" zahraniční vojenské politice?

1 1
možnosti
BD

Ani v USA to nemají lehké.Asi by se nic nestalo,kdyby zrušili zahraniční vojenské základny.Jde pouze o psychologický efekt a vojenské důvody jsou nejasné.Minimální zaručený nepodmíněný příjem je u nás považován za nesmysl,ale USA jsou jedním z jasných budoucích uživatelů. Nelze do nekonečna rozdávat potravinové poukázky, s kterými mafiáni šmelí. I u nás to časem pochopíme.Daň z příjmu fyzických osob také brzdí další vývoj. Vzniká zbytečně šedá ekonomika a zaměstnávání na černo. Nová průmyslová revoluce to nedokáže řešit jinak než využitím schopností lidí. Lidé dokáži s radostí pracoat i zadarmo,když budou mít zajištěný život jinak.Postě již začala nová doba.

1 2
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........