Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Bohužel se EU zapojila do obchodní války mezi USA a Čínou. Ať to jsou elektrokola nebo Huawei. Kausa Huawei totiž není nic jiného než pokus Trumpa položit jednu z nejúspěšnějších čínských firem. A my jim to všechno sežerem i s navijákem...Nevěřím, že nečínští SW odborníci nedokáží odstranit to, co je pro svět nebezpečné.

1 0
možnosti
JK

Čína výrobky na vývoz štědře dotuje (známe to z dob totality u nás), to i pod výrobní náklady. Vše na úkor životního prostředí, drsných pracovních podmínek a neuvěřitelné chudoby drtivé většiny obyvatelstva. Když selže vyjednávání je další možnost uvalit na dotované výrobky clo a druhá strana má šanci vrátit se k reálným nákladovým cenám.

Pokud clo znamená výrobu v Evropě, v Česku, zvýšení zaměstnanosti, vyšší příjmy, podporu výzkumu a vývoje a celkově růst hospodářství, tak hrdě prohlašuji, že jsem Čech a Evropan a rozhodně nejsem Číňan.

5 0
možnosti
BD

Pane Jiří Kučero !

Myslíte si ,že Čínský stát má nějaké tiskárničky na peníze ? Jste na velkém omylu. Práce je tam již dražší než u nás zcela určitě. Jen tam je korupce velmi nebezpečný trestný čin a důsledně se potírá. Vůbec si nedokážeme představit jak vypadá výrobní a obchodní systém v Číně. Netušíme co je to 1,5 miliardy lidí. Tady jsme záměrně drženi v nevědomosti, co se tam děje posledních 10 let,protože nemáme k pomluvám argumenty.

Dnes mnoho lidí na Youtube posílá reportáže z reálného života. Proč se nepoučíme i jen z maličkostí ?

kdo má zájem třeba tady :

https://www.youtube.com/channel/UCmNFWNrCvPXqXvlnHXzIv5g

V

Čech žijící a pracující již mnoho let v Číně pořizuje zajímavé komentované záběry z Číny.

2 0
možnosti
PK

Nedávno jsem zabrousil do prodejny elektrokol v Cerhovicích a dosti mě šokovaly ceny tamních produktů, škoda z Číny by asi byly levnější...;-D

1 0
možnosti
BD

Veškeré komponenty i baterie montážních firem jsou z Číny. Tady to nikdo nevyrábí a navíc levně a dokonale.

0 0
možnosti
Foto

Ti Američani jsou fakt hrozní. Jeden jejich zavilý odpůrce tady pořád tvrdil, že chtějí zaútočit na Rusko kvůli nerostným surovinám. A ten samý člověk před měsícem tvrdil, že na něj chtějí zaútočit abychom pak byli nuceni kupovat plyn a ropu od nich. A podobnou logiku má i Váš blog.

5 2
možnosti
DR

Dneska máte kopírovací den?

1 2
možnosti
DR

"Nyní se USA snaží z EU udělat své základní odbytiště předražených výrobků."

Asi nejpodstatnější věta z celého blogu. Horší je spíše to že někteří zaslepenci tomu ještě tleskají. Samozřejmě karma. R^

6 3
možnosti
JS

J54a13n 23S86m56e74j81k27a25l

23. 1. 2019 13:28

přesně, i když na tom lidé ušetří, prostě se toto nehodí do business plánu EU

0 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........