Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Heslovitě popíšete současný stav, ale alespoň nástin toho, jak dál chybí. Ano budou volby do evropského parlamentu; jaké názory by měli, podle Vás, zastávat volitelné osobnosti Vám blízké? Co jsou priority k řešení v EU?

0 0
možnosti
Foto

Kniha " Jak chutná moc " je ve skutečnosti skrytou obhajobou chyb komunistického režimu ve jménu humanistických ideálů tohoto hnutí. Stránky zaplňují hodní komunisté bojující proti těm špatným a oběti teroru jsou výhradně z řad členů KSČ. Takže pasovat knihu na nši dobu je hodně hloupé a nepochopení knihy.

1 7
možnosti
Foto

Jistě. I Mńačko byl kovaný kom, a až po přiznání ,,kultu" jaksi ,,prozřel", a zdaleka ne sám;-),,Na začátku 50. let patřil jako jeden z oddaných komunistickému režimu k nejprominentnějším novinářům. S postupem času však nejen ztratil nadšení pro komunismus, přiřadil se dokonce k jeho nekompromisním odpůrcům.".

7 0
možnosti

Na tuhle knihu si vždy vzpomenu, když vidím v TV ty obstárlé, tlusté, obarvené, vyžehlené obličeje...které hned po roce 1989 prohlašovali, že vše rychle napraví, zlepší ;-Oapod...A rychle zkritizovali, že komunisté měli svá teplá místa od kolébky do hrobu. V ničem se nezměnili, protože je jen zkopírovali. Když není v Magistrátu, tak je v nějaké komisi nebo podniku, když není v parlamentu či Senátu, tak je konzultant...A hlavně...s falešnými či pravými tituly mohou dělat cokoliv a jakoukoliv funkci, ačkoliv běžný člověk často přemýšlí, zda na nabízenou práci má dostatečné schopnosti...[>-]

4 3
možnosti

Které "obstárlé, tlusté, obarvené, vyžehlené obličeje", které po roce 1989 prohlašovaly, že vše rychle napraví, dnes v TV vídáváte? Leda tak Miloše Zemana, důchodce Václava Klause a šéfa hospodářské komory Vladimíra Dlouhého.

Ovšem ani jeden z těchto pánů nesliboval žádnou rychlou nápravu, naopak se mluvilo o utahování opasků v nejbližším desetiletí. K tomu ovšem nedošlo.

Rozdíl mezi establishmentem před rokem 1989 a tím dnešním je v tom, že zatímco tehdy ho výhradně tvořili členové jedné strany, dneska máme to, co jsme si ve svobodných volbách zvolili.

9 2
možnosti

Máte naprostou pravdu! ANO moc - chutná moc.

Zhruba, tak nějak pravil nebohý Andrej Bureš. Už moc nekope - zase kopou druzí. Mezinárodní soudy, Olaf, PČR - furt někdo. Vidíš, já jsem ti to říkal, pravil M. Zeman, na vše se zapomene. Kdo se dnes ptá, na prvotní zdroje tvého kapitálu? - Na skupování NH, které jsem ti levně vyprodal? Jo, jo Zlatý Vladímír Vladimírovič - 2.7 miliard USD dluhů vůči ČR! Nejsem žádný čučkař - 77% jsem mu odpustil! Snadné, za převod na na Falcon Kapital, (bez výběrového řízení). Jsem neúplatný a Vařil jsem dobře, co říkáš "Milý Andreji"! Jak ti chutná - moc ? :-) Plesá se a vybírají peníze na bebohé děti z Klokana. Organizuje se přátelství s Kremlem a taky -To lépe! Vlastně, ani tak o moc nejde - pouze zase, o tu moc. ... :-)

7 2
možnosti

První kdo se po roce 89 začal chovat přesně podle Mnacka byl náš první prezident. Nyní je medaile od Zemana cejch - veliká krása..... a to Vám nevadí?

4 5
možnosti

Tato kniha by měla být povinnou četbou před tím, než se stane člověk "potentátem".

5 0
možnosti

O16t54a 74K35i35n27c

2. 2. 2019 21:01

Určitě těmi potentáty myslíte Zemana a Babiše.

1 0
možnosti
Foto

,,Hranice mezi pravdou a lží je někdy nesmírně tenká. Nejtenčí je v době, kdy o tom, co je pravda a co ne, rozhodují politici. Tak tomu bylo v minulosti a tak je to i dnes." Mńačko- Oněskorené reportáže 1963R^

6 0
možnosti
Foto

Stejně tak právě tehdy vyšly Vaculíkova Sekera a Kunderův Žert. Z dnešního pohledu jejich hrdinové byli neviňátka.

6 0
možnosti

Docela by bylo zajímavé vědět, kdo z těch plusovačů Sekeru a Žert četl. Jejich autoři byli až do roku 1989 na indexu a obě knihy nebyly ani v knihovnách. ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........