Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PA

P29e82t93r 68A44g84u31l89á30r

13. 6. 2019 22:00

Podklady pro audit není poteba sbírat někde v šanonech v Čechách v sídlech společností. Všechny doklady se včetně příloh posílají "nahoru". Ve všech žádostech žadatelé prohlašují, že údaje jsou pravdivé a úplné. OStatní informace jsou ve věřejných registrech. O problému se ví docela dlouho. IMHO sběr podkladů začal již dříve a jen vypracování samotného auditu trvalo měsíc. To je docela reálná doba.

5 0
možnosti
ZD

Sdílím Vaše úvahy. Zarazilo mne i to, že Agrofert prohlásil, že po nich nikdo nic nechtěl. Při každé "akci" najede na potenciálního provinilce dost zasahujících na to, aby znemožnili zničení informací, odvezou počítače, dokumenty a analyzují. Tady jen tak na dálku...

Audit je jen doporučení, auditor nemá odpovědnost a pracuje za peníze. A potřebuje se živit.

2 7
možnosti
FS

Co to plácáte, pane Dando? Tady přece audit EK nekontroluje jednotlivé podklady, ale vykázané výsledky (roční uzávěrky), žádosti o dotace a zejména vztah Babiše k Agrofertu podle jejich stanov či čeho! Proč by lozili do šupliků či navštěvovali kravíny a pole?

4 0
možnosti
KH

K78a84r41e98l 68H57r51m27a

13. 6. 2019 20:17

Mně se na tom nic divného nezdá:

Samotné prověřování všech důležitých podkladů trvalo auditorům přes měsíc. Do Česka přijel jejich tým letos 8. ledna, hotovi podle údajů z auditu byli 15. února. Nešlo přitom o žádnou přepadovku, úředníci Evropské komise si dopředu vyžádali dokumenty, které je zajímaly.Postupně tým navštívil jedenáct institucí, které v Česku mají s evropskými dotacemi co do činění.....

Poté, co bylo ukončeno šetření přímo v Česku, analyzovali unijní auditoři svá zjištění a porovnávali je s platnou tuzemskou i unijní legislativou. Trvalo to dalšího čtvrt roku, než své závěry zformulovali do výsledného návrhu auditní zprávy.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/jak-vznikl-audit-o-babisovi-a-dotacich-pro-agrofert-a-proc-nezname-cechy-kteri-na-nem-pracovali-73852

9 0
možnosti
KH

K19a31r18e69l 89H28r64m84a

13. 6. 2019 20:26

A ještě k tomu: "Měla být i důvěrná ,respektive tajná."

Našel jsem pouze: "Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO) zdůraznila, že zprávu resorty budou zpracovávat v režimu důvěrné."

Nic o tom, že by EK sama tu zprávu takto označila.

3 0
možnosti
PM

Autor je typický skrytý obdivovatel Babiše, přestože tady do kola tady opakuje že není. Je a možná si to ani neuvědomuje. Vůbec mu nejde o obsah, ale hrabe se v nepodstatných maličkostech a hlavní je, jak pošpinit autory zprávy. Ubohost.

13 16
možnosti
ZD

Jak vy do lidí vidíte?? Nevíte i co měl k večeři?

3 3
možnosti
PZ

P41e66t74r 28Z76a94j26i21c

13. 6. 2019 18:29

Nevím, jestli jsem vás článek pochopil správně, ale vy kritizujete, ze 29 dni na PŘEKLAD je málo? To mi nepřijde. Ale spis mám pocit, ze jste si nějak popletl dobu na překlad s dobou přípravy auditů. A ta rozhodne nebyla 29 dni, ale několik měsíců (minimálně)

5 0
možnosti
Foto

Stačí mrknout na Junckerse, aby bylo každému jasné, jací géniové v Bruselu "pracují".

7 2
možnosti
Foto

Panečku, to se nám to konspiruje, když i takovéhle choré myšlenky lidi čtou.

Nezkoušel jste se zamyslet nad tím, o čem s v auditu píše?

7 7
možnosti
BD

pane Kubíček

Audit by neměl být politickou zbraní. Lidé si mohou číst cokoliv a udělat si vlastní názor.Psát něco o chorých myšlenách uměio Rudé Právo před rokem 1989. Bolševismus je v mnoha hlavách i nadále.

4 4
možnosti
JS

Jednoduche vysvetleni: Babis prestal skakat tak, jak Brusel narizuje. (kvoty, zakaz zbrani,,,,,) Tak bude zlikvidovan, stejne jako vyssavace s nadmernym prikonem.

11 10
možnosti
ZD

Myslím, že jste trefil. Je navíc hlasitě slyšet ve V4.

0 1
možnosti
SN

:-)......Aniž by bylo třeba dlouho rozvažovat, byl to tajný dokument, v angličtině nepřeložený. A nejdnou se to objeví na veřejnosti! Lhůta...měsíc na dodání přeložené úředně do češtiny, dva měsíce posouzení českými orgány a jednání s Bruselem!

Hodí se to..... TV, novinářům, spousta domněnek," pojistka demokracie" už ustavila komisi, samozřejmě další důvod pro Mináře aby něco vykoktal na demonstraci proti Babišovi.......noooooo v jakém světě to žijeme? Vymyká se to mému chápání, zřejmě jsem se moc brzy narodil! R^R^R^

13 3
možnosti
Foto

I20v25a69n 52M27a86r84e17k

13. 6. 2019 19:23

Jó jó p Nováku, připomíná mi to slavný Mečiarův výrok "Toto som našiel ráno na stole". . . . . . . . R^8-o

0 0
možnosti
Foto

Vycházíte jen a pouze z pocitu (pocitu!), že 29 pracovních dní je na takový audit málo. Nezlobte se, ale to je naprostý úlet. Kdyby to mělo mít alespoň náznak serióznosti, stálo by za to operovat i s počtem auditorů. I kdyby to dělali jen čtyři lidé, tak už je to skoro 120 mandays, to už je hodně slušné číslo.

Na jedné straně tedy máme jasné závěry, popsanou práci, jasnou strukturu kontrolního orgánu, svobodná média, která to mohou jakkoli rozšťourat při nejmenší chybičce a další kontrolní mechanismy. Vy tohle všechno smáznete pocitem, že se vám zdá, že na to bylo málo času a že to přece takhle nejde. Konspirace ohromných rozměrů vám přijde přijatelnější než zcela standardní čas.

Já se vlastně ani moc nedivím, že tady žijeme v takovém marasmu.

20 8
možnosti
BD

Pane Šebesto.

Asi jste nikde a nikdy Audit ani oponenturu nedělal.To je obrovská práce.Seriozní audit na aktivity Agrofertu a Babiše trvá určitě rok pro několik lidí. Nelze přivést autobus ekonomů a ti to za měsíc vyprdnou.

Jak dlouho to tady dávali dohromady ti amatérští auditoři a pan JUDr Láska ? Ještě déle.

Tady nejde o konspiraci,ale o hloupost vedení komise EU.Žádný zodpovědný člověk v EU by se pod to nepodepsal.

6 5
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........