Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pane Bedrichu Dvoraku. Mala oprava. Dan z majetku v USA je odvozena okresnim (zvolenym) financnikem, ktery spocita vydaje obsahujici v teto dani a rozdeli je podle ctverecnich metru ZASTAVENE plochy. Vse pro OKRESNI vydaje (County!)

Dan pokryva vydaj na skoly, hasice, policii (mistni), politickou organizaci okresu, infrastrukturu okresu jako cest, osvetleni a take na kulturu a sport (amatersky).

Proto dan z nemovitosti v New Yorku je vyssi nez v okresu ve state Idaho, a to v horskem okrese. Dan si urcuje okres sam. Nekdy je rozhodujici, kde obcane bydli.

1 0
možnosti
BD

Pane Limo

Já jsem nepopisoval majetkové daně v USA a děkuji za upřesnění. Tady naše ministerstvo financí také nechce převzít model používaný v Německu,kde je u malých živnostníků vypočítána paušální daň. A každá "okresní" oblast to má také jiné. To je dokonalé a nezjistil jsem,že by si tam někdo stěžoval na tento systém.

0 0
možnosti
Foto

J64i88ř42í 22L61i24b78e82r

16. 6. 2019 18:08

Místo toho, aby konečně začal stát šetřit na svém provozu, tak se hledá, co ještě zdanit, nebo více zdanit, aby se ještě více obírali o peníze pracující. Nikdy bych nevolil takovou politickou stranu, která chce více a více okrádat pracující. Rv

4 0
možnosti
BD

Pane Lebero

Stát musí snížit stav zaměstnanců o 50 % minimálně. Dnes se dloubají v nose a berou perfektní peníze.Dále takové sociální pojišťovny. Minimální práce a značný počet lidí. Nápad propojit sociální a zdravodní pojištění do jedné daně se také úředníkům nelíbí. Současné zdravotní pojišťovny budou moci komerčně pojistit kohokoliv a cokoliv. Ale povinné odvody patří do správy státu.

0 0
možnosti
NM

...je zajímavé,že Maláčovou ještě nikdo nekontaktoval a co ještě člověk bude muset poslouchat nežli někoho napadne sáhnout na dávky naší minoritě u které se u nás chodí jako kolem horké kaše,že by se báli popálenin?? u Maláčové tomu věřím!!

0 0
možnosti
MB

Oni si konečně uvědomí i ti mimopražští, že jsou celému hnutí ANOfert u zádele a s klidem jin zněkolikanásobí daň za ty jejich domky se zahradou. A pak jim bude jistě líp!

2 0
možnosti
RP

No, jak se daň zvyšuje, si představit dokáži. Ale jak se daň zdražuje, to nevím.

Ach ta češtin.;-D;-D;-D;-D

1 0
možnosti
OT

A vy nevíte, že ANO už připravuje zákon, že každý si tu daň musí koupit?

4 0
možnosti
PP

Místní koeficient si mohou obce stanovit od roku 2009 v hodnotě dva, tři, čtyři nebo pět. Daň z nemovitých věcí je stoprocentním příjmem dané obce, která tak má možnost zvýšit své příjmy.

https://www.moderniobec.cz/novela-zakona-o-dani-z-nemovitosti/

3 0
možnosti
Foto

Jo jo , na palubě Titaniku hrála kapela..... Jak píše bloger Buček a Český statistický úřad ;-D, doba hojnosti končí . Vláda s programem daně nezvyšovat hledá , kde může - co zdanit / aby to ale jako daň nevypadalo/.

Už tu bylo leccos - daň ze vzduchu , z pohledu na náměstí , z veřejných záchodků. Uvidíme , co vymyslí BABIŠovci - jen aby to spolkli "kobliháři":-(

11 1
možnosti
RP

Pořád ještě mnohem víc mlžil Kalousek před krizí. V listopadu tuším 2006 "všechno je v pořádku, nic se neděje, je to jen krátký přechodný pokles..." A následující rok byla ta sekyra 200 miliard.;-D;-D

3 5
možnosti
PV

Babiš nemůže odstoupit z politiky, protože pokud by ztratil vliv na soudy a policii, tak mu reálně hrozí 10 let vězení a propadnutí majetku.

Bohužel - jeho věrní voliči ho budou slepě volit dál - oni nevidí, že se ekonomice daří a hrozí kolaps sociálních služeb - mnoho lidí to vidí tak jako v nějaké reportáži dědek říkal, že v devadesátých letech tady ODS vykradli a zavřeli fabriku a podívejte se jak tady Babiš postavil novou a dává lidem práci - asi tak :-P

19 2
možnosti
BD

Buď má Babiš pravdu a nebo nemá. Bude to dborý test na nezávislost Justice.

Nikdo na náměstím nezná pravdu. On by ji znát mohl.

1 1
možnosti
PK

Začátek konce AB byl jeho vstup do politiky.

3 0
možnosti
MB

Na ekonomice je krásné to, že není ideologická. Žije si svým životem - Vládě navzdory - pak vychrlí statistiká čísla, která pak právě = Ideologicky komentovaná jsou. Je úžasné, žít v době Konjuktury - pod vedením Vlády Odborníků se známou proklamací - Bude lépe ...

Není tajemstvím, že k 05/2019 je fuga - 51 mld Kč ve Státní kase = S obrovským očekáváním se čeká na čísla k 06/2019. Právě nyní, procházíme podstatnou vlnou Zdražování - Prakticky všeho. Od nájemného, přes elektřinu, maso, brambory - potraviny - pivo, výhledově cigára, lihoviny. Koruně se nedaří - pak i dopady do cen benzinu, inflace 2.7% a o cenách nemovitostí nemá smysl ani mluvit .Čeká nás spousta rizik k tomu - Brexit, Čína slábne - trh s automobily klesá - to má vliv na Německo - D. Trump vyhrožije EU Celními nápady + sucho. K tomu všemu nevynucený - nikým nežádaný tlak na zvyšování cen = Které přináší EET ! Pílíme si větev byrokratizací, rozdávačností, úřednictvem + Nestavěním infrastruktury ! ...

Jakkoliv stále rosteme 2.6% HDP - Vláda nemá prachy a tak vymýšlí. Člověk by očekával řezy podstaty. Husákovo - "Nechť odpadne čo je kolísavé"! - Se nekoná! Nápady Idiocismu - 3-4 vlna EET + zdaňovaní výher + vyšší poplatky za Katastr + objev, že tresty úsilným - Daně z emovitosti, opravdu lze ještě zvýšit ...!

Opravdu, nehci být za člověka, který tupě buší do vrat a Vládu kritizuje. Opravdu ovšem, jsem nucen konstatovat - Opravdu !! - Toto je jedno z Nejblbějších uskupení, které se kdy v čele Státu objevilo! Jsou rozebrány pouze ještě dříve založené Reformy + Problém, že doba příznivosti byla zcela promrhána !

Vše, doprovázeno Osobními problémy AB, s ostudou, která nabírá Evropský rozměr!

To, je jistě, jeho problém, proč ovšem do toho ještě zatahuje ČR - Věru, nechápu ... Kdo chce - tak to vidí + kdo nechce = Mínusuje ... [>-]

8 3
možnosti
Foto

Žijete v jedné větší bublině, která se skládá z mnoha menších. Dobře, čelime ukrutným nebezpečenstvím, ale co má jiného vláda dělat, než hledat nové zdroje příjmů pro státní rozpočet? Je to, jako když armáda tváří v tvář nepříteli začíná nabírat další nováčky. Ba zavede i povinnou vojenskou službu (EET).

0 4
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........