Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je třeba uznat jednotnou Čínu, včetně její české provincie.

Když už autor nakousl tu Afriku a čínské investice v ní - zjistil si, jak se tam Číňané chovají?

Opravdu autor chce, aby se Česko dostalo do vleku Velkého bratra, který klidně nedodrží smlouvu s pražskou filharmonií, pokud její členové nepodepíší jakousi politickou proklamaci typu anticharta?

Jde o blbost, filharmonici se obejdou. Ale na této drobnosti je vidět, co by se dělo, kdyby šlo o nějakou strategickou záležitost typu přístup ke strategickým zdrojům, kdyby šlo o nějakou kritickou závislost: Totalitní Čína klidně poruší smlouvy i veškeré záruky a závislosti zneužije k politickému vydírání.

Že je Čína silná? I hitlerovské Německo bylo celkem silné a velké, i Sovětský svaz byl velký.

Bylo proto prospěšné pro naši zemi spěchat do jejich područí?

2 0
možnosti

Tady se rado zapomina, ze Cina je stale totalitni stat a od principu nema sanci na preziti pod kontrolou komunistu. Je to pouze otazka casu.

1 0
možnosti

P93e18t43r 77L17a53n73g57e88r

19. 7. 2019 19:54

I když dost sleduji zprávy, koukám na dokumenty, čtu reportáže o Číně a využívám každé možnosti informace už možná 40 let a to nejen v češtině, přesto bych si netroufl o Číně vyslovit úplně kompaktní jednoznačný záporný nebo kladný názor. Na to bych musel přímo v Číně strávit poměrně dlouhý čas.

Nicméně spíše se kloním k tomu, že je Čína řazena mezi nejvyspělejší země právem a že se s ní jako s mocností musí v současné době počítat. Samozřejmě na druhé straně má Čína spoustu problému a pro nás nepochopitelných specifik.

Docela souhlasím s autorem panem Bedřichem Novákem nejvíc lamentují proti Číně ti, kteří o ní téměř nic neví a to málo co ví jsou zastaralé informace.R^

Primitivní výkřiky Zdeňka Matušky, který se zde dost projevil a dalších bych vůbec nebral vážně. Jsou to jen agresívní invektivy a osobní ataky na diskutující bez argumentů. Ostatně podobně reaguje i v jiných tématech. Možná by si měl zajít do nějaké levné hospody a tam se u piva vynadávat.

1 0
možnosti

Vážený pane Langere.

Čínu můžeme pochopit vždy jen částečně. Je obdivuhodné,že dokáží organizovat cely systém řízení obyvatelstva. Lidé tam jsou tam jinak smýšlející než lidí tady. Tady vyrábíme překážky a tam je odstraňují.

Tady se hroutíme z nestabilního finančního systému a tam ho využívají ve svůj prospěch.

Nějaká " lidská práva "je jen náš výmysl. Tam se potřebují lidé najíst a být v životě šťastní. A zatím jim to funguje i když kastovnictví je tam stejné jako před mnoha lety.

0 0
možnosti

Tady je v diskuzi krásný vzorek lidí,kteří žijí v nějaké iluzi. A z každého ty perly přímo odpadávají.Vůbec netuší co děje v Číně ,Rusku i USA. A natož,co se děje v Africe a Latinské Americe.

Odpovídat nemá vůbec cenu. Ti se utrápí úplně sami svoji žlučovitostí. Karmu si každý vytváří sám a dokonce zadarmo.

0 1
možnosti
Foto

to, co zde vydáváte za fakta, jsou pouze a jenom vaše fantasmagorie.

1 0
možnosti
Foto

Tak to jsem nevěděl, že ti umučení pro orgány jsou zločinci. Máte tuto informaci z Aeronetu nebo přímo od čínského bratra?

1 0
možnosti
Foto

Zkuste to dát přečíst vašemu lékaři, třeba ještě není pozdě a pomůže vám.

2 1
možnosti
Foto

No perly opravdu padají a vy jste učiněná perlorodka.:-)

2 1
možnosti
Foto

viděl jsem pár filmů o životě v Číně a žasnul, co všechno tam za pár let dokázali. Kam se my, náfukové, na ně hrabeme. Myslíme si, kdo ví co nejsme a ve skutečnosti na Číňany vůbec nemáme. A pokud jde o Tibet, tak jen primitiv může mluvit o zotročování Tibetu. Tam se dnes lidem žije daleko líp, než pod feudální nadvládou tibetských kněží.

4 9
možnosti
Foto

J23a59k66u68b 50R15o74t49h

19. 7. 2019 12:21

;-D;-D;-D Vidím, že čínská propaganda má zdatnýho sledovatele, tedy strávníka.

4 0
možnosti
Foto

J87a16k73u75b 29R52o90t26h

19. 7. 2019 12:14

Už jste mi zase prosvětlil den. Zase jsem si uvědomil, že jsem na tom mentálně fakt dobře.;-D;-D;-D

7 0
možnosti

R94a69d42e22k 14K39a61r81a64s

19. 7. 2019 12:18

Tak hlavně, že si to o sobě sám myslíte;-D

2 0
možnosti

Vaše blogy mi připomínají ranní kávičku Terezy Spencer....

0 0
možnosti
Foto

J57a75k76u52b 42R59o61t75h

19. 7. 2019 12:14

Takže k zvracení? 8-o;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........